Kyläkaupalla toimivan tietokonehuollon sekä uusien konepakettien lisäksi Kyläkaupalla myydään ja räätälöidään käytettyjä koneita. Koneiden kasaamisesta ja huollosta vastaa Erno Sippola.

Kyläkaupalla toimivan tietokonehuollon sekä uusien konepakettien lisäksi Kyläkaupalla myydään ja räätälöidään käytettyjä koneita. Koneiden kasaamisesta ja huollosta vastaa Erno Sippola.

Kyläkaupasta tietokonepaketit opiskelun tueksi

20.8.2020

Koulujen ja opiskelujen alkaessa tietokoneen osto tulee ajankohtaiseksi monessa kodissa, sillä nykyään oma tietokone on opiskelussa käytännössä välttämätön. Eri opiskeluasteiden ja -alojen vaatimukset koneelle eroavat hieman toisistaan. Konetta hankkiessa kannattaakin ensisijaisesti miettiä, miten se tukee parhaiten omaa opiskelua ja onko pöytäkone järkevämpi vaihtoehto kuin kannettava.

Näytön koolla on iso merkitys kannettavaa valittaessa, sillä koneen on mahduttava helposti reppuun tai laukkuun, mutta oltava silti riittävän suuri monipuoliseen työskentelyyn. Suositeltavaa on myös valita kannettava, joka on valmistajan puolesta ennalta testattu yhteensopivaksi tarvittavien järjestelmien, esimerkiksi ylioppilaskirjoituksissa käytettävän Abitin kanssa. Lisäksi konetta hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota opintoja helpottaviin ominaisuuksiin, kuten pitkään akunkestoon, keveyteen, kestävyyteen sekä suorituskykyyn.

Jos juuri sen itselle sopivan tietokoneen valintaan kaipaa tukea, Kyläkaupan viihde-elektroniikan osastolla on asiakaspalvelutehtävissä monta asiantuntevaa tietotekniikka- ja peliharrastajaa, jotka auttavat mielellään, hankitpa konetta sitten opiskeluja, työkäyttöä, pelaamista tai normaalia kotikäyttöä varten.

Ammattitaidolla kasatut konepaketit

Kyläkaupan oma tietokonepakettituotanto ja huolto ovat toimineet yli kaksikymmentä vuotta. Kyläkaupalta myydään vuositasolla useita satoja konepaketteja ja huollossa pystytään ratkaisemaan käytännössä mikä tahansa ongelma, joka tietokoneiden kanssa saattaa tulla vastaan.  Huollon sekä uusien konepakettien lisäksi Kyläkaupalla myydään ja räätälöidään käytettyjä koneita sekä tehdään läppäreille käyttövalmiiksi asennuksia. Poikkeuksellinen alkuvuosi ja etäopiskelu näkyy selvästi tietokonepakettien myynnissä - Tuurissa kasattuja koneita on myyty tuplasti viime vuoteen verrattuna.

Koneiden kasaamisesta ja huollosta Kyläkaupalla vastaa Erno Sippola ammattitaidolla ja pitkällä kokemuksella. Tietokonepaketit kasataan erittäin laadukkaista osista Kyläkaupan omissa tiloissa. Tämä mahdollistaa erittäin kilpailukykyisen, edullisen hintatason. Kyläkaupalla koottuja koneita pystyy myös päivittämään.  -Tällä hetkellä valikoimassa on kahdeksan erilaista konepakettivaihtoehtoa valmiina, kertoo Erno. Valittavana on konepaketteja niin toimistokäyttöön ja nettisurffailuun kuin erittäin vaativaan pelikäyttöön ja videoeditointiinkin.  -Lisäksi kasaamme myös räätälöityjä paketteja asiakkaan toiveen mukaan. Valmiiden konepakettien hinnasto on luettavissa Kyläkaupan nettisivuilla, räätälöityjen koneiden hinta määräytyy käytettyjen komponenttien mukaan.

Käytössä on kattava komponenttivalikoima ja hyllyssä on valmiina kaikki koneen kasaamiseen tarvittava. -Käytämme mahdollisimman laadukkaita ja pitkäikäisiä komponentteja, sanoo Erno. – Pyrimme pysymään koneissa tiukasti ajan hermolla. Uusissa koneissa käytämme aina uusimpia komponentteja, hän lisää. – Kevään aikana koteloissa ja koneissa on siirrytty RGB-valoista ARGB-valoihin, joissa on entistä monipuolisemmat ohjaukset ja efektit, Erno kertoo. –Kesän aikana olemme alkaneet käyttää koneissa myös äskettäin julkaistuja Intel 10-sukupolven Comet Lake -prosessoreita. Uutena markkinoille on tulossa AMD Ryzen™ 4000 -sarja Zen 3-arkkitehtuurilla. -Loppuvuodesta myyntiin ovat tulossa myös RTX 30 -sarjan näytönohjaimet.

Koneita voi ostaa myös ilman käyttöjärjestelmää, jolloin paketin hinta luonnollisesti laskee. – Asennamme myös Linux Ubuntu -käyttöjärjestelmiä, Erno kertoo.  Kaikilla Kyläkaupalla kasatuilla tietokoneilla on 2 vuoden takuu. Koneisiin on saatavissa myös Blu-ray asemia, WLAN-kortteja ja kiintolevyjä.

Nopea ja edullinen huolto

Koneiden huollattaminen Kyläkaupalla on helppoa. Asiakas tuo huollettavan koneen viihde-elektroniikkaosaston palvelupisteelle, jossa asiakaspalvelija tarkastaa koneen ja toimittaa sen eteenpäin huollon puolelle. Jos huollon tarve mietityttää, osastolle voi ottaa ennakkoon yhteyttä soittamalla tai sähköpostitse.

Kyläkaupalla on varastossa laaja valikoima perusvaraosia, varsinkin pöytäkoneisiin, mikä mahdollistaa nopean huollon. Normaali huoltoaika on noin 1-3 arkipäivää. - Huollamme myös muualta ostetut pöytäkoneet ja läppärit, kertoo Erno Sippola. Yleisimpiä tällä hetkellä koneille suoritettavia toimenpiteitä ovat muistin lisäys sekä SSD-levyjen ja käyttöjärjestelmien asennukset. Kaikkien huoltoon tulevien koneiden coolerit putsataan automaattisesti, jotta jäähdytys toimisi hyvin myös tulevaisuudessa. Huollettaviin koneisiin asennetaan kaikki päivitykset ja tarkistetaan muutenkin, että kone- ja ohjelmistopuoli ovat kunnossa.

« Takaisin