Kyläkaupan Syystori palvelee maanantaista 17.9.2018 lähtien Tavarapuodin etupihalla joka päivä kello 9-19.

Kyläkaupan Syystori palvelee maanantaista 17.9.2018 lähtien Tavarapuodin etupihalla joka päivä kello 9-19.

Kyläkaupan Syystori avautuu ensi maanantaina

13.9.2018

Kyläkaupan Syystori palvelee maanantaista 17.9.2018 lähtien Tavarapuodin etupihalla joka päivä kello 9-19.

Kyläkaupan Syystori palvelee maanantaista 17.9.2018 lähtien tutulla paikallaan Tavarapuodin etupihalla, OnnenKengän ja punaisen sisäänkäynnin välisellä alueella. Sen valikoimiin kuuluvat kanervat ja callunat sekä muut syksyiset kasvit. Lisäksi Syystorilta voi hankkia linnunruokia ja muita ajankohtaisia tuotteita.  Syystori on avoinna joka päivä kello 9-19.

Kaunista ja kestävää pakkaskaudeksi

Suomen syksy on arvaamaton. Lämpöä ja aurinkoa saattaa riittää kauan tai pakkaskausi voi alkaa varhain. Kesäkukat kuitenkin ränsistyvät viilenevien ilmojen myötä paljon ennen pakkasia, joten nyt on aika istuttaa niiden tilalle jotain helppohoitoista ja kestävää. Kyläkaupan Syystori tarjoaa hyvän valikoiman kaikkea kaunista kotipihasi piristykseksi.   

Pakkasellakin kauniina säilyvät havukasvit, aitokanerva eli calluna ja kellokanerva. Ulkomuratti saattaa jäätyä koristeelliseksi ja hopealanka säilyy kuivanakin. Havut ovat kauniita istutuksissa, samoin mustikanvarvut sekä ruskan värittämät lehtipuiden ja pensaiden oksat.

Kellokanerva on jo pitkään ollut syksyn ykkössuosikki. Saatavana on perinteisen punaisen lisäksi myös muita sävyjä sekä monivärisiä kasveja.  Calluna on perinteistä kellokanervaa kestävämpi vaihtoehto. Eri värejä, kukkamuotoja ja kasvutapoja on useita.  Callunoita myös värjätään, joten rohkeampiakin sävyjä löytyy paljon. Calluna sopii mainiosti myös istutuksiin ja asetelmiin muiden kasvien kanssa.

Hoida syyskasveja oikein

Aito- ja kellokanervat ja havut voi istuttaa joko ruukkuun tai maahan. Käytä istutuksessa puutarha-, kesäkukka- tai kukkamultaa. Mitä suurempaan ruukkuun istutuksen teet, sen helpompaa on hoitaminen ja kasvien pitäminen kosteina. Hyvin hoidettu ja kasteltu kanerva myös kestää kylmää paremmin. Hyvin hoidettuna kellokanervat ja aitokanervat on mahdollista saada kestämään kauniina kevääseen asti. Muistathan kuitenkin varmistaa, että ruukkusi ovat pakkasenkestäviä.

« Takaisin