Kyläkaupassa vietetään lauantaina 7.9.2019 hirvipeijaisia hyvien tarjousten, tapahtumien ja tuote-esittelijöiden muodossa. Paikalla ovat myös Korpimakasiinin miehet Pete ja Jere.

Kyläkaupassa vietetään lauantaina 7.9.2019 hirvipeijaisia hyvien tarjousten, tapahtumien ja tuote-esittelijöiden muodossa. Paikalla ovat myös Korpimakasiinin miehet Pete ja Jere.

Kyläkaupan riistakausi käynnistyy hirvipeijaisilla

5.9.2019

Kyläkaupalla syksyn riistakausi aloitetaan viettämällä hirvipeijaisia jo hieman etuajassa eli lauantaina 7.9.2019 kello 10-16. Toista kertaa Kyläkaupalla järjestettävät hirvipeijaiset tarjoavat monenlaista metsästysaiheista ohjelmaa sekä loistavan mahdollisuuden päivittää jahtikalusto kuntoon. Nimestään huolimatta hirvipeijaisissa on tarjolla kaikkeen metsästykseen liittyvää toimintaa, ei vain hirvestykseen. Luvassa on huipputarjouksia sekä tuote-esittelyjä ja tapahtumia Keskustorilla, piha-alueella eräosastolla ja KOTI-osastolla – sekä kello 10 alkaen Atrian Käriste-makkaraa 500 ensimmäiselle kävijälle.

Tapaa Korpimakasiinin miehet

Suomen suosituinta metsästysaiheista kanavaa, Korpimakasiinia pyörittävät Pete ja Jere saapuvat Kyläkaupan hirvipeijaisiin ja ovat tavattavissa Keskustorilla koko tapahtuman ajan.

Korpimakasiini on Kainuun korvessa perustettu kanava, joka tuotti vuoteen 2014 asti metsästysaiheisia DVD-elokuvia. Sittemmin syntyi ajatus ilmaisesta metsästyskanavasta, jolla julkaistavissa jaksoissa seurataan metsästäjien pyyntiretkiä läpi kauden. Tällä hetkellä mukana seikkailevat kanavan puuhamiehien Jeren, Peten ja Jaskan lisäksi olympialaisiin tähtäävä painin MM-mitalisti Rami Hietaniemi sekä kivääriampuja Sebastian Långström. Korpimakasiini on tunnettu hurtista huumorista ja aidosta kerronnasta, jossa kaikki ei aina mene ihan oppikirjan mukaan. Parhaiten katselukertoja keränneet hirvijaksot ovat rikkoneet 100 000 katselukerran rajan.

Keskustorilla on hirvipeijaisten yhteydessä mahdollista päästä testaamaan omia ammuntataitoja todentuntuisella Simway-ammuntasimulaattorilla, asiantuntevassa opastuksessa. Samalla kannattaa haastaa Korpimakasiinin miehet kisaan simulaattoriammunnassa, jokaiselle heidät päihittäneelle Kyläkauppa tarjoaa pienen palkinnon.

Keskustorilla tapahtuu

Keskustorilla voi tutustua Haulikko- ja Kiväärikoulun toimintaan ja koulutustarjontaan. Paikalla on Kiväärikoulun kouluttaja Markku Vehmas sekä kaksi Haulikkokoulun kouluttajaa, Joonas ja Mikko Virta, joilta saa hyviä vinkkejä haulikko- ja kivääriammuntaan. Päivän teemoina ovat muun muassa asesopivuus, ampujan toimintamekanismit, henkilökohtainen tähtäyskuva, riistalaukauksen eettisyys, aseturvallisuus, asentotunnon vaikutukset riistalaukaukseen sekä silmien yhteistoiminta. Samassa yhteydessä esillä on kattava valikoima Haulikkokoulun ja Kiväärikoulun yhteistyökumppaneiden tuotteita, esimerkiksi NorDikselta, HW-Companylta, Teuvo Louhisolalta, Sakolta, Swarovskilta, Kahlesilta ja Sastalta.

Hirvipeijaisiin saapuu työtään esittelemään kuortanelainen Peuralan Asepaja, jonka palveluihin kuuluvat kaikki yleiset asesepän työt tukin valmistusta lukuun ottamatta: asekorjaukset, sinistykset, kiikarin asennukset, perushuollot haulikoihin ja kivääreihin, petaukset ja aseisiin liittyvien ongelmien korjaukset.  Näiden ohella Peuralan Asepaja valmistaa myös rihlapiippuja ja kaksoisluotipiippuja Valmet, Tikka ja Finn Classic -sarjan haulikoihin.

Keskustorilla nähtävillä on Bearestin Konekarhu Pena, joka tarjoaa konekarhutestejä aidoiksi lavastetuissa tilanteissa. Testin luonne määräytyy aina koiran ominaisuuksien mukaan, joten se on täysin turvallinen kaikille osapuolille. Testitilanteessa koirien omistajat saavat aitoa tuntumaa koiransa reaktiosta karhun kohtaamisessa ja parhaimmillaan omistaja oppii tuntemaan ja lukemaan koiraansa entistäkin paremmin haastavissa tilanteissa. Konekarhutestin voi tilata mihin vaan, milloin vaan - konekarhu Pena ei nuku talviunta.

Paikalle saapuu myös Suomen Metsästäjäliitto esittelemään liiton toimintaa. Jos olet kiinnostunut metsästyksestä harrastuksena, Metsästäjäliiton pisteeltä saat kaiken tarvittavan tiedon.

Myös Kyläkaupan piha-alueella tapahtuu: punaisen sisäänkäynnin edessä on lähialueen riistanhoitopiirin metsästyskoiraesittely sekä tietoa alueen metsästyksestä ja riistakannasta.

opastusta metsästysharrastuksen aloittamiseen.

« Takaisin