Kyläkaupan Pihamyymälässä järjestetään lasten tapahtuma lauantaina 12.5. kello 12-15.

Kyläkaupan Pihamyymälässä järjestetään lasten tapahtuma lauantaina 12.5. kello 12-15.

Kyläkaupan Pihamyymälässä tapahtumia lapsille ja aikuisille

9.5.2018

Kyläkaupan Pihamyymälässä järjestetään lasten tapahtuma lauantaina 12.5. kello 12-15.

Istuta orvokki, hyppää kärryajelulle tai hae parhaat vinkit pihan kunnostukseen

Kyläkaupan Pihamyymälässä järjestetään jo perinteeksi muodostunut lasten tapahtuma lauantaina 12.5. kello 12-15. Tapahtumassa lapset saavat istuttaa orvokin Kyläkaupan oman Tuula-puutarhurin avustuksella. Istuttamansa orvokin he myös saavat viedä kotiin ja antaa vaikka seuraavana päivänä äitienpäivälahjaksi. Istutuspuuhien lisäksi Pihamyymälässä on mahdollista päästä ilmaiselle kärryajelulle Poppi-ponin kyydissä, suorittaa puutarha-aiheista lasten tehtävärataa ja tavata Ykä Yksisarvisen. Kaikkien tehtävärataan osallistuneiden kesken arvotaan Tammer-Tukun lahjoittama trampoliini sekä Scheteligin lahjoittama kahden istuttava keinu. Tammer-Tukun ja Scheteligin lisäksi mukana tapahtumassa ovat Kukka Orre sekä Belinda.

Puutarhan hoito ja erilaiset pihatyöt ovat mitä parhainta yhdessäoloa perheen kesken. Lapset osallistuvat mielellään pieniin askareisiin. He kastelevat mielellään, kylvävät siemeniä, kitkevät rikkaruohoja ja haravoivat sekä auttelevat muissa pienissä puuhissa. Samalla he saavat leikin varjolla paljon hyödyllistä tietoa kasveista, oppivat monta tulevaisuudessa tärkeää taitoa sekä kunnioittamaan luontoa ja arvostamaan kasveja ja vihanneksia aivan eri lailla. Itse kasvatettu maistuu monesti erityisen hyvältä lasten mielestä. Lapsena puutarhatöissä vietetyt yhteiset hetket kantavat hedelmää vielä pitkälle tulevaisuuteen.

Kyläkaupan valikoimista voi yhdessä lasten kanssa valita juuri ne oikeat kasvit tai kukat kasvatettaviksi tai hoidettaviksi. Samalla kannattaa hankkia pikkupuutarhurille myös omat työvälineet: esimerkiksi hanskat, haravan ja kastelukannun.

Piha juhlakuntoon -tapahtuma torstaina

Kyläkaupan Pihamyymälässä ei unohdeta aikuisiakaan. Huomenna helatorstaina 10.5. luvassa on Piha juhlakuntoon -tapahtuma, jonka erikoisvieraana on Kekkilän maisemasuunnittelija ja pääpuutarhuri Adrian Evans. Päivän aikana Adrian pitää kolme noin puolen tunnin demoa, joissa hän kertoo hyviä vinkkejä ja ohjeita kaikille kotipuutarhureille ja viherpeukaloille. Demoesitysten väliajoilla Adrian neuvoo miten erilaisilla katteilla ja kivillä saadaan pihaa siistittyä helposti ja nopeasti. Kaikkien demoihin osallistuneiden kesken arvotaan aiheeseen liittyviä palkintoja heti esitysten jälkeen. Demot ovat suomenkielisiä.

Ensimmäisen demon aiheena kello 12 on kesäkukat, niiden istutus ja hoito sekä käytettävät materiaalit. Toinen demo alkaa kello 13.30 teemalla ”Kasvata itse” ja siinä Adrian Evans kertoo yrteistä, niiden istutuksesta, hoidosta ja käytöstä. Näissä molemmissa demoissa mukana on myös Kokon Puutarha. Kolmas demo kello 15 käsittelee havukasveja, niiden istutusta ja hoitoa sekä käytettäviä materiaaleja. Tässä demossa mukana on Puutarha Tahvoset.

Äitienpäiväruusut Pihamyymälästä
Äitienpäivä aloittaa perinteisesti kukkakesän ja äitiä onkin luontevaa muistaa kukkalahjalla, josta pääsee nauttimaan vielä juhlan jälkeenkin. Kyläkaupan äitienpäiväruusut ja muut kukkivat lahjat ovat myynnissä Pihamyymälässä, joka palvelee joka päivä kello 10 - 20.

Kyläkaupan Pihamyymälän valikoimista äidille tai mummulle löytyy paljon ihania kukkalahjoja – esimerkiksi erilaisia ja erikokoisia ruukkuruusuja, runkoruusuja, hortensioita, jalopelargonioita ja maljaköynnöksiä. Suomalaiset rakastavat ruusuja ja se onkin suosituin valinta äitienpäiväksi, mutta myös muut ruukkukukat ovat kauniita ja kestäviä lahjoja.

« Takaisin