Kyläkaupan Pihamyymälä palvelee joka päivä kello 9-21. Suomen suurimman pihamyymälän valikoimassa on kaikkea, mitä puutarhatöissä tarvitaan sekä upeita tuotteita terassien tai parvekkeiden kalustamiseen ja sisustamiseen.

Kyläkaupan Pihamyymälä palvelee joka päivä kello 9-21. Suomen suurimman pihamyymälän valikoimassa on kaikkea, mitä puutarhatöissä tarvitaan sekä upeita tuotteita terassien tai parvekkeiden kalustamiseen ja sisustamiseen.

Kyläkaupan Pihamyymälä avataan tänään aprillipäivänä

1.4.2021

Parhaat sisustusideat ja inspiroivat vinkit pihaan ja puutarhaan

Kevään merkit ovat vahvasti ilmassa, sillä Kyläkaupan Pihamyymälä on jälleen avannut ovensa – nyt täysin uudistuneena ja kokonaan uudessa paikassa. Pihamyymälään on helppo piipahtaa ostoksille, sillä se sijaitsee aivan valtatie 18 varressa, Alavudelta päin tultaessa Tuurin ensimmäisen liikenneympyrän vieressä, Kyläkaupan Bensa-aseman välittömässä läheisyydessä. Suomen suurin ja paras Pihamyymälä palvelee joka päivä 9-21.

Pihamyymälästä voi hankkia kaikkea, mitä pihaan, puutarhaan ja parvekkeelle tarvitaan. Valikoima on huolella suunniteltu vastaamaan nykypäivän kasvavaan puutarhanhoito- ja puutarhasisustustrendiin.  Aiemmasta tuplaantuneet myyntitilat ovat mahdollistaneet Pihamyymälän valikoiman täydentämisen asiakkailta tulleiden toivomusten mukaan. Myös aiemmin Tavarapuodissa myynnissä olleet koneet, ruohonleikkurit, trimmerit sekä grillit ovat nyt saatavilla Pihamyymälästä, samoin kuin laaja valikoima siemeniä esikasvatusta varten.

 

Kasvihuone ja taimipiha avautuvat vaiheittain

Pihamyymälän kasvihuone ja taimipiha avautuvat vaiheittain kevään edetessä kesää kohti. Taimi- ja kukkakuormat alkavat saapua Pihamyymälään sitä mukaa kun olosuhteet niiden menestymiselle ovat otollisia. Myyntiin tulevat kaikki puutarhan peruskasvit, mutta myös erikoisuuksia ja ihania uutuuksia on luvassa laajentuneen alueen myötä. Runsas valikoima täydentyy lähes päivittäin ja valinnanvaraa riittää kaikille.

 

Puutarhan varhaisimpien kevättöiden aika on nyt

Puiden ja pensaiden leikkaukseen voi ryhtyä maalis-/huhtikuussa, kun pakkaset ovat ohi, mutta ennen silmujen puhkeamista. Tarkemman ajankohdan määrittelee lumisuus ja kevään eteneminen vuosittain.  Myös pensaiden alas leikkaus tehdään aina keväällä. Leikkauksessa on tärkeää kunnolliset, terävät ja siihen käyttöön tarkoitetut työkalut sekä tietenkin oikea keli ja ajankohta.

Pihamyymälän avajaisviikonloppuna asiakkailla on mahdollisuus testata itse erilaisia Fiskarsin leikkaavia työvälineitä ihan tositoimissa, sillä Pihamyymälään on tuotu rankoja ja oksia, joita saa katkoa. Kokeiltavana on sekä erilaisia oksa- ja pensassaksia että muita isompia puuntyöstövälineitä. Tuotteita kokeilemalla on helppo valita juuri se itselle sopivin työkalu.

Toinen puutarhan aikainen kevättyö on kalkitus. Kalkitseminen edistää maaperän hyvinvointia ja helpottaa ravinteiden imeytymistä kasvien käyttöön.  Suomessa kalkitaan harvoin liikaa, joten kalkitsemista voidaan tehdä useamminkin kuin vain keväisin tai syksyisin. Kalkki voidaan levittää pihamaalle jo keväthangille.

Alkavaan kasvukauteen voi valmistautua myös esikasvattamalla omia taimia siemenistä asti. Esimerkiksi useimpia vihanneksia kannattaa esikasvattaa, jotta ne ehtivät tuottaa kunnolla satoa kesän aikana. Jos taimikasvatus kiinnostaa, nyt on juuri hyvä aika laittaa siemenet itämään. 

« Takaisin