Miljoona Tuning –kilpailun ykkönen, Mika Hermaalan Audi A4

Miljoona Tuning –kilpailun ykkönen, Mika Hermaalan Audi A4

Kyläkaupan piha-alue täyttyi autoista ja ihmisistä Miljoona Tuning goes America oli menestys

10.6.2015

Miljoona Tuning –kilpailun ykkönen, Mika Hermaalan Audi A4

Menneenä lauantaina Tuurissa jo 13. kerran järjestetty Miljoona Tuning -tapahtuma veti paikalle tuhansittain ihmisiä. Koko perheen ilmainen elämyspäivä tarjosi jokaiselle jotain. Pääroolissa olivat tietenkin tuning-autot, joita osallistui tänä vuonna kilpailuun kuutisenkymmentä.

Arvovaltainen tuomaristo oli tiukan paikan edessä arvostellessaan ja valitessaan voittajia toinen toistaan upeampien autojen joukosta. Ykkössijan ja suurimman pokaalin pokkasi jyväskyläläinen Mika Hermaala, jonka suurella työllä OEM-tyyliin rakennettu Audi A4 sai tuomaristolta suitsutusta. Hyvänä kakkosena oli Santtu Vuolle Hyllykalliolta. Hänen VW Transporteriaan kehuttiin California-henkiseksi nuoren rakentajan taidonnäytteeksi. Sijalle kolme ylsi Santun sukulaismies Mikko Vuolle Seinäjoelta Nissan Sunnyllaan. Nelossijalla oli Johannes Källi/Fiat 126 GSX-R Soinista, viidentenä Sami Holopainen/Chrysler 300c Helsingistä ja kuudentena Timo Mäkinen/Scion Xb Vantaalta. Yleisön suosikki oli BMW 335i -autollaan espoolainen Toni Kärkkäinen, joka sai saavutuksestaan kotiin vietäväksi Kyläkaupan lahjoittaman upean Rebel Tribal 6i -kaasugrillin.

Asiaan kuuluvaa bassonjytkettä alueelle toi Max BOOM, joka järjesti aiempien vuosien tapaan äänenpainekilpailun autohifirakentajille. Myös tämä kilpailu veti kymmenittäin kilpailijoita mukaan useissa eri luokissa. Tulosluettelo on nähtävillä osoitteessa maxboom.fi.

Amerikanmeininkiä tuurilaisittain

Lisämausteen tapahtumaan toi tänä vuonna Amerikka-teema, joka näkyi monipuolisena jenkkiautonäyttelynä. Suuren panoksen tähän antoivat Vintage Car Club ry:n Tapio Mäntynen sekä ähtäriläisen Mill Hill Cruisers ry:n JP Kiilunen, jotka toivat paikalle näyttäviä klassikkoautoja sekä viritellympiä hot rodeja. Myös Jari Mäen sheriffiauto ja pidätysnäytökset kiinnostivat ja viihdyttivät yleisöä.

Autojen rakentelulla TV-tähdiksi noussut Latela-ryhmä oli yksi tapahtuman kovimmista vetonauloista. Latela toi tapahtuma-alueelle ihmeteltäväksi tuoreimman luomuksensa, upean täysmittaisen bussin, joka on tuunattu niin päältä kuin sisältäkin näyttäväksi ja toimivaksi viihdekeskukseksi. Tuunauksesta kiinnostuneille oli lisäksi tarjolla näytteilleasettajien tuotevalikoimaa, Vannetukun esittelyvaunussa oli esillä suuri kattaus vanneuutuuksia ja Tuningkauppa.com esitteli autonrakentelun viimeisimpiä trendejä.

Aurinkoinen tunnelma sateesta huolimatta

Aurinkoinen ja tuulinen sää muuttui iltapäivästä sateiseksi, mutta se ei haitannut tuhatpäistä yleisöä, joka odotteli innokkaana tapahtuman huipennusta, Stigin konserttia. Yksi tämän hetken menestyvimmistä kotimaisista artisteista nousikin lavalle päivän päätteeksi ja hälvensi yleisön mielistä sateen hetkeksi valovoimaisella ja omintakeisella esiintymisellään. Noin tunnin mittaisen shown päätteeksi Stig otti herrasmiesmäiseen tyyliinsä vielä kaikki faninsa vastaan jakaen nimmareita ja hymyillen yhteiskuvissa.

Kaiken kaikkiaan Miljoona Tuning oli Kyläkaupan kesäkauden avaava menestystapahtuma niin väkimäärältään kuin kaupallisestikin. Myös yleisöpalautteen perusteella järjestäjät voivat olla hyvin tyytyväisiä ja jatkaa vastaavien tapahtumien kehittelyä myös tulevaisuudessa.

Tunnelmia Miljoona Tuningista voi käydä katsomassa Kyläkaupan Facebook-sivun kuvagalleriassa osoitteessa facebook.com/VeljeksetKeskinen sekä Instagramissa tägillä #miljoonatuning.

« Takaisin