Kyläkaupan Kesätanssit tanssittavat jälleen 14.6.2024 alkaen. Kotimaisia tähtiartisteja on luvassa koko kesän, esimerkiksi torstaina 27.6. tanssiteltalla pyörähdellään Yölinnun tahtiin.

Kyläkaupan Kesätanssit tanssittavat jälleen 14.6.2024 alkaen. Kotimaisia tähtiartisteja on luvassa koko kesän, esimerkiksi torstaina 27.6. tanssiteltalla pyörähdellään Yölinnun tahtiin.

Kyläkaupan Kesätanssit jatkuvat myös ensi kesänä

7.2.2024

Kesän odotetuimmat hetket

Kyläkaupan kesätanssit ovat jo kolmena kesänä olleet menestys ja yleisön toiveesta tanssit jatkuvat myös kesällä 2024. Kyläkaupan keltaisen julkisivun ja karavaanarialue Onnelan välissä sijaitsevassa tanssiteltassa viihdytään tanssilavojen rakastetuimpien tähtien seurassa kesäkuun puolesta välistä aina elokuun loppuun saakka. Kesän aikana tahtia tansseille antavat muun muassa Yölintu, Finlanders, Lasse Hoikka & Souvarit, Kyösti Mäkimattila, Heikki Koskelo, Sami Rosholm, Juhamatti, Markku Aro, Nina Åkerman, Jaska Mäkynen ja lukuisat muut kotimaiset tähtiartistit.

Ainutlaatuinen suomalainen lavatanssikulttuuri

Lavatanssit ovat ainutlaatuista suomalaista kulttuuriperintöä eikä vastaavaa ilmiötä ole missään muualla maailmassa. Ainutlaatuista suomalaisesta lavatanssikulttuurista tekee myös se, että yhden illan aikana saatetaan tanssia jopa toistakymmentä eri tanssilajia. Lavatanssien merkitys suomalaisille on tunnustettu myös virallisesti, sillä opetus- ja kulttuuriministeriö on vuonna 2017 listannut ne osaksi kansallista elävää kulttuuriperintöä.

Viime vuosikymmeninä lavatanssikulttuuri on kokenut suuren muutoksen, ja lavoille ovat jälleen löytäneet tiensä myös nuoremmat sukupolvet. Tanssilavojen nuoret ja nuorekkaat esiintyjät vetävät puoleensa uusia harrastajia ja lavatanssikulttuuri sekä kotimainen tanssimusiikki elävät parhaillaan uutta kukoistuskautta. Tansseihin tullaan tanssimisen lisäksi myös samanhenkisen seuran ja hyvän tunnelman takia – osalle taas tärkeintä on tanssi-illan esiintyjät ja suosikkiyhtyeen musiikista nauttiminen.

Monipuolinen lavatanssi on hyvää ajanvietettä ja liikuntaa

Lavatanssit ovat paitsi hyvää ajanvietettä ja sosiaalinen tapahtuma, myös erinomainen liikuntamuoto. Tanssin pyörteissä liikuntaa tulee hauskalla tavalla ja aivan huomaamatta. Lisäksi tanssien opettelu on hyödyllistä aivojumppaa. Paritanssikurssit ovat suosittuja, ja hankittuja taitoja lähdetään innokkaasti kokeilemaan tanssilavoille.

Tanssiminen tarjoaa elämyksiä, mukavia kohtaamisia, ystäviä ja hauskaa liikuntaa edullisella hinnalla. Kyläkaupan Kesätansseissa tätä ainutlaatuista lajia pääsee harrastamaan koko kesän ajan huippuartistien tahtiin.

Kesätanssikauden aloittaa perjantaina 14.6.2024 Tomi Markkola & Kipinä. Tanssi-iltojen liput maksavat 10 e ja tanssin riemusta nautitaan klo 19-24. Tanssit ovat K18. Kaikki esiintyjät ja tarkemmat aikataulut voi katsoa Kyläkaupan nettisivuilta www.tuuri.fi/tapahtumat.

« Takaisin