Koulumaja 5 valmistuu Kuortaneen urheiluopiston ja lukion kampusalueelle. Ensimmäiset asukkaat uudisrakennukseen pääsevät jo kuluvan vuoden lopulla.

Koulumaja 5 valmistuu Kuortaneen urheiluopiston ja lukion kampusalueelle. Ensimmäiset asukkaat uudisrakennukseen pääsevät jo kuluvan vuoden lopulla.

Kuortaneen lukion tilat kasvavat ja majoituskapasiteetti lisääntyy

10.10.2019

Taisto Järvinen

Kuortaneen lukion kasvava opiskelijamäärä sanelee reunaehdot opetus- ja majoitustiloille. Niinpä Kuortaneella on ryhdytty tuumasta toimeen. Harjakorkeudessa on nyt lukion opetustilojen laajennus sekä 40 majoituspaikkaa käsittävä uudisrakennus.

Kuortaneen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Annu Ridanpää-Taittonen sanoi harjannostajaisten juhlapuheessaan Kuortaneen olevan pieni, mutta pippurinen pitäjä, jossa on edelleen vauhti päällä.

- Kuortaneella ei todennäköisesti olisi lukiota ilman urheilun tuomaa erityistehtävää. Urheiluopiston ja lukion luoma kampusalue on todella ainutlaatuinen kokonaisuus, jota ei muualta löydy. Siksi kunnan on tärkeää ylläpitää tätä nuorten mahdollisuutta yhdistää toisen asteen koulutus ja tavoitteellinen kilpaurheilu.

Opiskelijoiden majoitusrakennuksen rakennuttaja ja kiinteistön omistaja on Kuortaneen kunnan omistama tytäryhtiö Kiinteistö Oy Kuortaneen Koulumaja. Rakennus sijaitsee Kuortaneen Urheiluopiston alueella.

  • Rakennus tulee yksinomaan lukiossa opiskelevien nuorten asumiseen. Kesäisin huoneistoja on mahdollisuus vuokrata myös muuhun käyttöön. Huoneistot ovat täysin varusteltuja ja kalustettuja. Asukkaan ei tarvitse tuoda mukanaan muuta kuin henkilökohtaiset tarvikkeet ja liinavaatteet, isännöitsijä Anu Kataja sanoo.

Uuteen opiskelijoiden majoitusrakennukseen valmistuu 10 huoneistoa joihin tulee 40 majoituspaikkaa. Huoneistojen koot ovat noin 66 neliömetriä/asunto. Rakennuksen pinta-ala on 748 kerrosneliömetriä ja tilavuus 2601 kuutiometriä. Hankkeen kustannusarvio kalusteineen on 1,9 miljoonaa euroa.

Opiskelija-asuntolan pääurakoitsija on Rakennus-Yliselä Oy, sähköurakoitsija Sähköasennus A-P Manninen Oy, putkiurakoitsija LVI-Katila Oy ja ilmastointiurakoitsija LVI-Kannonlahti Oy.

Kolme uutta luokkatilaa

Kuortaneen lukion laajennus käsittää kolme 80 neliömetrin luokkatilaa, jotka voidaan yhdistää samaksi tilaksi siirtoseinien avulla. Ylioppilaskokeiden aikana sitä voidaan käyttää yhtenä tilana. Laajennus sisältää myös oppilaskunnan ja oppilashuollon tiloja sekä varasto- ja talotekniikan tiloja. Jakelukeittiö laajenee ja samalla tehdään keittiötoiminnan vaatimia toimistotiloja. Laajennuksen pinta-ala on 536 kerrosneliömetriä ja tilavuus 2048 kuutiometriä.

  • Nykyisten tilojen saneeraus käsittää muutostyöt uudistamalla jakelukeittiötä ja tarjoilulinjoja. Atk-luokka muutetaan opiskelijoiden ryhmätyö- ja oleskelutilaksi. Koko vanhan koulun osalle rakennetaan huonekohtainen paloilmoitinjärjestelmä, joka liittyy laajennusosan vastaavaan järjestelmään.
  • Lukion laajennuksen ja muutostöiden kustannusarvio on noin 1,4 miljoonaa euroa sisältäen kalustuksen, tekninen johtaja Martti Ranta kiteyttää.

Kohteen pääurakoitsija on Jaskari Rakennus Oy, sähköurakoitsija JHK Service Oy, laajennuksen ja keittiön LVV-urakoitsija on Veljekset Kataja Oy, LVVI-urakoitsija iv- ja lto urakoiden osalta LVI-asiantuntija Suomi Oy. Rakennusautomaatiourakka on Progmatic Oy:n työtä.

« Takaisin