Etusuoran mondo-pinnoite kaipaa vain rataviivat, sitten Eliittikisat voivat alkaa, kiteyttävät Lauriina Aninko ja Heikki Savela.

Etusuoran mondo-pinnoite kaipaa vain rataviivat, sitten Eliittikisat voivat alkaa, kiteyttävät Lauriina Aninko ja Heikki Savela.

Kuortaneen keskusurheilukentällä iso remontti ennen Eliittikisoja

2.7.2015

  • Punainen mondo-päällyste kaikilla suorituspaikoilla ja kahdeksan juoksurataa kentän ympäri

Etusuoran mondo-pinnoite kaipaa vain rataviivat, sitten Eliittikisat voivat alkaa, kiteyttävät Lauriina Aninko ja Heikki Savela.

Taisto Järvinen

Kuortaneen keskusurheilukenttä kokee melkoisen uudistuksen, kun viime syksynä käynnistynyt kunnostus valmistuu elokuun 8. päivän Eliittikisoihin mennessä. Remontin kohteena Kuortaneen kentällä ovat nimenomaan suorituspaikat, jotka ikänsä ja kuntonsa puolesta olivat uudistuksen tarpeessa. Myös ajanottojärjestelmään on mahdollisuudet tehdä myöhemmin päivitys.

Kuortaneen Eliittikisojen pääsihteeri, liikuntasihteeri Lauriina Aninko sanoo juoksuratajärjestelyjen olevan suurin uudistus kentällä.

  • Etusuoralla on ollut kahdeksan juoksurataa, ja kentän ympäri kuusi rataa. Nyt kenttää kiertää kahdeksan rataa. Suorituspaikoilla on mondo-pinnoite, joka on todettu kaikin puolin paremmaksi kuin kentän aikaisempi novotan-pinnoite.
  • Uuden kentän ansiosta Kuortaneelle voidaan hakea jatkossa vaikkapa Kalevan Kisoja ja muita SM-kilpailuja. 8-ratainen kenttä on nimittäin vaatimus SM-tasolla. Mondo -pinnan käyttöikä on reilut 20 vuotta.

Hypyt mondolta

Myös kaikilla kentän hyppypaikoilla on mondo-pinnoite. Keihäänheiton vauhdinottoradalla on vierekkäin mondo- ja novotan-päällyste. Novotan on lähinnä harjoitusheittojen vauhtirata ja mondo kisaheittoja varten. Molemmilla vauhtiradoilla on normaalit leveydet.

Kuortaneen Eliittikisojen kotimaisten urheilijoiden hankinnoista vastaava Heikki Savela sanoo merkittävän uudistuksen olevan myös estejuoksun vesihaudan siirtäminen juoksuradan sisäpuolelle. Aikaisemmin vesiesteelle kierrettiin uloimmaisen radan ulkopuolelta.

  • Uudistuksista voidaan mainita vielä, että moukarinheittoringin häkki uusitaan. Pituushypyn ja kolmiloikan suorituspaikoille tuodaan uudet hiekat ja uudet lankut. Seiväshypyn suorituspaikkaa, takasuoran varrella on kahdeksan radan johdosta levennetty. Vauhdinottorata on siellä molempiin suuntiin.
  • Lipunmyynti takasuoran katsomopaikoille tapahtuu jatkossa Kukun majan itäpuolelta. Pääkatsomoon sen sijaan tullaan pääportista kuten aikaisemmin. Lisäksi kenttää tulee kiertämän kiinteä mainosaita lähes 300 metrin matkalla.

25. Eliittikisat

Tämän kesän Eliittikisat ovat Kuortaneella jo kahdennetkymmenennet viidennet. Uudet suorituspaikat valmistuvat siten juhlakisoihin. Työt kentällä ovat hyvin aikataulussa, kun luovutuspäiväksi on kirjattu 24.7.

Mondo-pinnoite tuotiin Italiasta. Kuortaneen kenttä on ollut helpohko työkohde, kun pinnoitteen asentaneet miehet sanovat Kuortaneen kentän olevan tasaisempi kuin olympiakaupunki Lontoossa.

  • Uudistuneet kentän suorituspaikat ovat paitsi mahdollisuus isojen kisojen hakemiseen, myös siksi että Kuortaneelle saadaan huippu-urheilijoita. He nimittäin haluavat kilpailla ja harjoitella hyvillä suorituspaikoilla. Todisteena on ainakin Tero Pitkämäen ja Antti Ruuskasen mukaantulo Eliittikisoihimme, sanoo Heikki Savela.

« Takaisin