Kuortaneella odotettavissa jälleen pitkiä keihäskaaria

24.5.2023

Kuortane Games tunnetaan kovista keihäskisoista, eikä vuosi 2023 tee asiassa poikkeusta. Kuortaneen yleisurheilukentällä nähdään kesällä olympia- ja maailmanmestaruusmitalisteja sekä miesten että naisten kilpailuissa. Miesten kisan tähtiä ovat Johannes Vetter (GER), Keshorn Walcott (TTO) sekä Jakub Vadlejch (CZE). Naisten kisan ehdoton suosikki on Kelsey-Lee Barber (AUS) 

Loistavat puitteet ovat aina tarjonneet mahdollisuuden pitkiin heittoihin, ja Kuortaneen kentällä useampi mies onkin heittänyt yli 90 metriä kuin missään muualla maailmassa.

- Kisojen järjestely etenevät hyvässä vauhdissa. Olosuhteet kentällä ovat valmiina myös keihäskisaan, josta odotetaan huippukilpailua. Kuortaneella voidaan heittää molemmista päistä olosuhteiden mukaan, mikä parantaa odotusta hyvistä tuloksista, kertoo kisojen pääsihteeri Tuomas Mikkola.

Etelätalo haastaa kansainväliset huiput

Saksalainen Johannes Vetter on jo tuttu näky Kuortaneen kisoissa ja Kuortaneen kenttä onkin yksi miehen suosikeista. Eikä syitä tarvitse ihmetellä, sillä mies on voittanut Kuortaneella vuosina 2020 ja 2021, jolloin Vetter myös rikkoi Kuortaneen yli 20 vuotta vanhan kenttäennätyksen heittämällä tuloksen 93,59. Kovaa tulosta mieheltä on odotettavissa varmasti myös tulevana kesänä. 

-Kilpailen todella mielelläni aina Kuortaneella, jos se vain suinkin on mahdollista. Haluan olla puolustamassa kenttäennätystäni mahdollisia hyökkäyksiä vastaan, sanoo Vetter.

Kovia tuloksia voidaan odottaa myös vuoden 2012 olympiavoittaja, Keshorn Walcottilta (TTO), joka hätyytteli vuonna 2021 Kuortaneella 90 metrin rajaa sekä vuoden 2020 olympiahopeamitalista Jakub Vadlejchilta (CZE). Vadlejchin viime kauden paras heitto kantoi 90.88.

Suomalaisista kansainväliset huiput haastaa ainakin Joensuun Katajaa edustava Lassi Etelätalo, joka voitti ensimmäisen arvokilpailumitalinsa viime kesän Münchenin EM-kilpailuissa. EM-pronssi tulit tuolloin ennätystuloksella 86,44. Joko nyt mies hätyyttelisi hyvissä olosuhteissa 90 metrin rajaa?

 

Parannetaanko keihäskisoissa kenttäennätyksiä?

Myös naisten keihäskisasta odotetaan kovaa tulosta, sillä kisaan on tulossa kaksinkertainen maailmanmestari (2019 ja 2022), Tokion olympiakolmonen australialainen Kelsey-Lee Barber. Barberin ennätys vuodelta 2019 on 67,70 metriä. Tämänhetkinen Kuortaneen kenttäennätys 65,49 on Trine Hattestadtin (NOR) nimissä vuodelta 1999. Olisiko tämä yli 20 vuotta vanha naisten keihäsennätys tänä kesänä vaarassa rikkoutua? 

-Rakastan kilpailla Kuortaneella, koska siellä voi aina odottaa hienoa tunnelmaa asiantuntevalta yleisöltä. On hienoa tulla Kuortaneelle keihään kotipaikkaan. Odotan kisasta kovia tuloksia, kertoo Barber .

Kenttäennätyksiä hätyyteltäneen varmasti molemmissa keihäskisoissa.

Kuortane Games Kuortaneen yleisurheilukentällä lauantaina 17.6. klo 15.30 alkaen. 

« Takaisin