Heikki Savela ja Tuomas Mikkola Kuortaneen keskusurheilukentällä keihäänheiton SE-pituuden 93,03 kohdalla. Kuvassa taustalla oleviin katsomon tuoleihin odotetaan jälleen juhannuspäivänä yleisöä runsaasti, tietenkin rajoitusohjeistuksen mukaisesti.

Heikki Savela ja Tuomas Mikkola Kuortaneen keskusurheilukentällä keihäänheiton SE-pituuden 93,03 kohdalla. Kuvassa taustalla oleviin katsomon tuoleihin odotetaan jälleen juhannuspäivänä yleisöä runsaasti, tietenkin rajoitusohjeistuksen mukaisesti.

Kuortaneella juhannuksena jälleen iso yleisurheilujuhla

17.6.2021

Taisto Järvinen

Mukana runsaasti kansainvälisiä huippuja ja kotimaan kärkiurheilijoita

Kuortane Games Motonet GP on jälleen yksi Suomen yleisurheilukesän huippukilpailuja. Kuortane Games jatkaa Kuortaneen juhannuskisojen ja Eliittikisojen viitoittamalla tiellä. Kisat järjestetään reilun viikon kuluttua juhannuspäivänä 26.6. Merkittävän lisäarvon kisoille antaa se, että valintaikkuna Tokion olympialaisiin umpeutuu pian juhannuksen jälkeen.

Kuortane Gamesin pääsihteeri Tuomas Mikkola sanoo ulkomaisten urheilijoiden osuuden lisääntyvän Kuortaneen kisoissa vuosi vuodelta.

- Koronavirus on hieman vaikuttanut urheilijoiden saatavuuteen Kuortaneelle. On joitakin maita, joista yksinkertaisesti vain ei nykytilanteessa voi tulla kilpailemaan Suomeen. Onneksi virus näyttäisi hellittävän otetaan ja urheilijakattaus muodostuu jo tämän hetken tilanteessa korkeatasoiseksi. Maahantuloluvat ja monet testaukset toki teettävät lisätyötä.

- Juhannus vaikuttaa hieman sen suhteen, että joissakin Euroopan maissa järjestetään maan mestaruuskilpailuja tai muita ranking-kisoja samoihin aikoihin, mutta toisaalta on monia maita, joista urheilijoita tulee vapaammin. Euroopan ulkopuolelta saa urheilijoita ehkä helpommin, mikäli virus ei ole esteenä.

Yleisölle vihreää valoa

Yleisön tulo urheilukilpailujen katsomoihin on puhuttanut lähes puolentoista vuoden ajan. Viime vuonna Kuortaneen juhannuskisojen kohdalla puhuttiin noin tuhannen henkilön katsomosta. Nykytilanteessa on ilmeisesti mahdollista noin 2000 henkilön pääsy Kuortaneen keskusurheilukentän katsomoihin. Tämän mittaluokan yleisömäärä edellyttää tiettyjä varotoimenpiteitä.

Kuortane Games on vakiinnuttanut asemansa isojen kisojen kalentereissa. Kuortaneen kisat on valittu neljä kertaa parhaaksi Eliittikisaksi. Vahvoja tukijalkoja ja kisajärjestelyjen kannalta erittäin tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat Kuortaneen urheiluopisto ja kunta sekä Kuortaneen ja lähialueiden yrittäjät. Kisojen järjestäminen ei onnistuisi myöskään ilman noin 230 talkoohenkilön työpanosta.

Huippujen kohtaamispaikka

Juhannuspäivän kilpailujen osanottajaluettelot eivät ole lopullisessa muodossaan siinä vaiheessa, jolloin tämä lehti taitetaan ja lähetetään painoon. Se on kuitenkin pomminvarma fakta, että Suomen kärkiurheilijoita ja kansainvälisen luokan huippuja lähes vilisee Kuortaneen yleisurheilupyhätössä.

Suomalaisten urheilijoiden ja kisojen tukijoiden saamiseksi töitä tekevä Heikki Savela sanoo urheilijoiden nimilistojen päivittyvän koko ajan. Kuortaneen kisojen ulkomaisten urheilijoiden osanottolistan hyväksi työtä tekee Tero Heiska.

  • Kovimmat kansainväliset tähdet ovat ilman muuta Johannes Vetter (keihästä jo tänä vuonna 96,29) ja Daniel Ståhl (lähes 70 metriä kiekossa tänä kesänä).
  • Keihäänheitto tulee ilmeisesti olemaan jälleen kovin laji Kuortaneella, kun vauhdinottoradan päähän tulevat myös Thomas Röhler, Keshorn Walgott, Neeraj Chopra ja Kim Amb, joista jokaisen ennätys on 86 – 93 metrin haarukassa. Suomen keihäsmiesten kärki tullee sekoittamaan tulosluetteloa Toni Kuuselan johdolla, Heikki Savela pohtii.

Miesten juoksumatkoilla suomalaisten kärkinimiä ovat mm. Samuli Samuelsson ja Topi Raitanen. Naisten hyppylajeissa suomalaisia kärkiurheilijoita ovat korkeushyppääjät Ella Junnila, Heta Tuuri ja Jasmin Kähärä sekä seiväshyppääjät Wilma Murto ja Elina Lampela, joiden lisäksi mukaan tulee mm. 470 hypännyt Irina Ivanova. Kolmiloikassa on mukana mm. Kristiina Mäkelä.

Miesten seiväshyppy on yksi monista alkukesän aikana iloa tuottaneista lajeista. Kuortaneen kentällä on lupa odottaa jälleen kovia tuloksia, joskin tätä kirjoitettaessa kärkihyppääjien osanoton varmistuksia vielä odotetaan.

Kilpailujen järjestäjien toivelistalla on jopa naisten 100 metrin aitajuoksun kärkikolmikon Korte, Hurske, Neziri saaminen Kuortaneen aidatulle juoksusuoralle. Myös Sara Kuivisto on ollut yhteydessä kisan järjestäjiin ja tulee mukaan, mikäli sopivan kovaa seuraa löytyy.

Kuortane Gamesin urheilijakattaus on lopullisessa muodossaan ensi viikon alkupuolella. Tarkempaa tietoa kisojen osanottajista seuraavassa Ykköset!-lehdessä.

Kuortane Games järjestetään siis 26.6. Kilpailut alkavat kello 15.00. Lippuja myydään ennakkoon www.kuortanegames.com.

« Takaisin