Nooralotta Neziri, Annimari Korte ja Reetta Hurske asettuvat Kuortaneella jälleen vierekkäisille aitaradoille. Kuva Paavo Nurmi Games 2019.

Nooralotta Neziri, Annimari Korte ja Reetta Hurske asettuvat Kuortaneella jälleen vierekkäisille aitaradoille. Kuva Paavo Nurmi Games 2019.

Kuortane Gamesista tulossa komeat kisat

23.7.2020

Mukana kotimaan parhaimmisto ja tukku ulkomaisia kärkiurheilijoita

Taisto Järvinen

Elokuun 1. päivänä järjestettävistä Kuortane Games -kisoista on tulossa loppujen lopuksi huipputason yleisurheilutapahtuma. Koronan vuoksi kertaalleen siirretyt Kuortane Gamesit keräävät lähes koko kotimaisen yleisurheilun valovoimaisimmat tähdet. Mukaan lauantaipäivän iltapuhteen kisoihin on tulossa myös merkittävä joukko kansainvälisiä huipputason yleisurheilijoita.

Kansainvälisten huippujen kirkkainta kastia Kuortaneella tulevat olemaan Ruotsin Daniel Ståhl ja Saksan Johannes Vetter, jotka tuovat kiekon- ja keihäänheiton suorituspaikoille lajiensa kärkisuorituksia. Kiekkoringissä nähdään lisäksi kolme 66 – 67 metriä heittänyttä kansainvälisen kärkikastin heittäjää sekä Suomen parhaat heittäjät.

Keihäänheitto on Kuortaneen kisoissa ollut perinteisesti vahva laji. Tämän kesän kisoissa ovat Johannes Vetterin lisäksi ainakin Ruotsin Kim Amm (86,03) sekä Latvian yli 83 metriä heittäneet Strobinders ja Cakss. Kuortaneen Kunnon Toni Kuusela ja MM-nelonen Lassi Etelätalo tulevat myös mukaan.

Hyvää tekemistä

Suomalainen yleisurheilukesä on käynnistynyt alkukiihdytyksen jälkeen todella vauhdikkaasti, kun Suomenennätystuloksia on tehty ja monessa lajissa on ennätyksiä hätyytelty.

Naisten sadan metrin aitajuoksu on ehkä tänä kesänä eniten parranpärinää tuonut laji. Kuortaneella 100 metrin aitojen lähtötelineisiin kyyristyy koko kotimainen kerma, kun mukana ovat Annimari Korte, Nooralotta Neziri, Reetta Hurske ja Maria Huntington.

Kuortane Gamesin pääsihteeri Tuomas Mikkola nostaa esille myös mielenkiintoa keräävän naisten pituushypyn, jossa mukaan tulee Taika Koilahti.

  • Myös ottelijat Maria Huntington ja Miia Sillman ovat mukana pituushypyssä. Naisten lajeista puheenollen on syytä nostaa esille korkeushyppy Ella Junnilan ja Jasmin Kähärän tähdittäminä. Elina Lampelan seivästulos, Sara Kuiviston 800 metriä sekä naisten keihäänheitto usean ulkomaisen huippuheittäjän voimin ovat varsin mielenkiintoisia lajeja.

Miesten puolella on aikaisemmin mainittujen lisäksi luvassa monta mielenkiintoista lajia. Kotimaisten urheilijoiden hankinnasta vastuuta kantava Heikki Savela noteeraa miesten 1500 metrin juoksun, jossa Topi Raitanen saa vierelleen lähtöviivalle kolme ulkomaista 3.37 – 3.38 juossutta maileria. Raitaselle tarjoutuu näin ollen erinomainen tilaisuus painaa ennätys jälleen uusille lukemille.

Miesten 100 metrin juoksu ja 4x100 metrin viesti kotimaisten joukkueiden kesken lisäävät löylyä kisoihin. Samoin tekevät Elmo Lakka pika-aidoissa sekä Kristian Pulli, Kristian Bäck ja Simo Lipsanen pituushyppypaikalla.

Turvallisuus edellä

Rajoituksia tilaisuuksien järjestämisen suhteen on koronan johdosta edelleen melkoisesti. Mikäli tilanne ja rajoitukset eivät 1.8. mennessä helpotu tai ylipäätään muutu, niin Kuortane Gamesiin saadaan myydä 750 pääsylippua. Lisäksi ovat kenttätoimitsijat ja urheilijat.

Pääsylippuja Kuortane Gamesiin myydään ennakkoon sähköisesti osoitteessa www.kuortanegames.com. Kisoja seuraamaan tulevan yleisön toivotaan ostavat liput ennakkoon sähköisesti. Lipunmyynti portilla on mahdollista vain, mikäli lippuja on myymättä vielä kisapäivänä tai mikäli yleisörajoituksia tullaan helpottamaan.

Tuomas Mikkola sanoo, että kisat tullaan viemään läpi turvatoimet edellä.

  • Tilanne on haastava sekä urheilijoiden että kisajärjestäjien näkökulmasta. Pääasia kuitenkin on, että kisat voidaan järjestää. Sairaana tai riskiryhmään kuuluvana ei katsomoon kannata tulla.
  • Kiva asia järjestäjien näkökulmasta on se, että ulkomaisia urheilijoita on tulossa jopa sen vuoksi, että kovia kisoja ei Euroopassa ole liiemmin ollut mahdollista järjestää.

Kuortane Games -kisat alkavat 1.8. kello 17.00.

« Takaisin