Marianne Siltala ja Tuomas Mikkola Kuortane Gamesin uuden logon äärellä.

Marianne Siltala ja Tuomas Mikkola Kuortane Gamesin uuden logon äärellä.

Kuortane Games nostaa juhannuskisat uudelle tasolle

17.1.2019

Taisto Järvinen

Thomas Röhler ensimmäinen huippuluokan kiinnitys keihäskisaan

Kuortaneen perinteikkäiden juhannuskisojen muuttuminen kotimaisen sarjan kilpailusta Euroopan yleisurheiluliiton EA Classic -tason kilpailuksi nostaa kuortanelaisen urheilun kärkitapahtuman uudelle tasolle. Kansainvälisten yleisurheilun huippunimien hankkiminen EA Classic -kisoihin tulee ilmeisesti olemaan sujuvampaa. Juhannuksena, ensi kesäkuun 22. päivänä, käytävät kisat tunnetaan nyt nimellä Kuortane Games.

Kuortaneen kisojen pääsihteerinä aloittanut Tuomas Mikkola uskoo kisojen hyvän brändin jatkuvan, ja mieluummin voimistuvan entisestään.

  • Yhteistyö Kuortaneen kunnan ja merkittävän suuren tukijoukon kanssa on elinehto kisoille. Tukea tarvitsemme noin 90 000 euroa, mutta uskomme sponsoreita löytyvän, onhan kyseessä uniikkikisa joka nousee Paavo Nurmi Gamesin rinnalle.
  • Yhteistyökumppanien tukea ja pääsylipputuloja pitää kertyä viime vuosia enemmän, jotta kansainvälisen huipputason urheilijoita voidaan Kuortaneelle hankkia, Tuomas Mikkola evästää.

Kuortane Gamesin yleisötavoitteeksi asetetaan 4000 maksanutta katsojaa. Enemmänkin on yleisöä Kuortaneen keskuskentän katsomoissa takavuosina ollut. Viime juhannuksen kaltaista alle + 10 celsius-asteen säätä ei Kuortaneen kentälle kesäkuun 22. päivänä kaivata.

Komeasti käynnistyi

Kuortane Gamesin urheilijahankinta on käynnistynyt parhaalla mahdollisella tyylillä. Ensimmäinen kovan tason kiinnitys on nimittäin jo viidentenä peräkkäisenä kesänä Kuortaneen kisoihin tuleva Thomas Röhler.

Manageri Tero Heiska sanoo, että Saksassa oli tarkoitus järjestää kovan tason keihäskisa nimenomaan juhannuksena. Röhler puhui asiat siihen malliin, että Saksan kisapäivää muutettiin, niinpä hänen juhannuskisansa on Kuortaneella.

  • Kuortane Gamesiin tulevista urheilijoista vähintään 50 prosenttia pitää olla Euroopan maista, ja yhteensä kahdeksasta maasta. Jokaisessa lajissa pitää olla myös tietty määrä ulkomaisia urheilijoita.

Kuortaneen Urheiluopiston rehtori Tapio Korjus muistuttaa, että Röhlerin ennätys on 93,90. Kuortaneen kenttäennätys on Aki Parviaisen 93,03. Kuortaneen kenttä on ainoa maailmassa, jossa neljä eri heittäjää on saanut tuloksen yli 90 metriä. Röhlerin nimi puuttuu toistaiseksi kyseiseltä listalta.

Uudessa logossa elävät liekit

Kuortane Gamesin uuden logon suunnitellut graafikko Marianne Siltala sanoo uutuuden olevan klassinen, perinteitä kunnioittava ja silti nuorekas.

  • Logossa on olympiatuli ja liekit, jotka ovat sidoksissa Kuortaneen historiaan ja tervanpolttoon. Logossa liekit elävät. Keskellä on suurin liekki ja sivuilla hopea- ja pronssiliekit. Logon sininen väri kuvaa Kuortaneenjärveä ja isänmaallisuutta. Kunnan logo on huomioitu, Games on kansainvälisyyttä ja Finland kertoo kyseessä olevan kisat Suomessa. European Athletics Classic on logossa kisatunnuksena. Logossa on myös viesti juhannuskisojen 80 vuoden historiasta, Marianne Siltala taustoittaa.

« Takaisin