Kunnon ulkoilu- ja liikuntavälineet Intersportista

29.11.2017

Tomi Olli

Seinäjoen keskustassa sijaitseva Intersport on todellinen vapaa-ajan tavaratalo, joka tarjoaa laadukkaita ratkaisuja niin kuntoilijoille kuin kilpaurheilijoillekin. Talven käynnistyttyä yksi Intersportin painopistealue on jalkinemyynti. Myymäläpäällikkö Jani Tammelan mukaan se on ymmärrettävää, sillä jokainen haluaa pysyä pystyssä jäisilläkin alustoilla.

- Tähän ratkaisu ovat nasta- sekä kitkapohjakengät. Vaikka jalkineilla on omat nimensä, puhuisin enemmän Suomen keleihin sopivista talvikengistä.

Syksyn ja alkutalven myynnin perusteella kitkapohjakengät ovat lähestyneet suosiossa nastakenkiä.

- Kitkapohjakengät toimivat erittäin hyvin Suomen talvisäässä,  mutta nastakenkä antaa kuitenkin parhaan pidon jäisillä keleillä.

- Kenkiä vertailtaessa pätee niihin samat lainalaisuudet kuin kitka- ja nastarenkaisiin. Kummatkin ovat toimivia vaihtoehtoja, mutta toinen pitää jäällä paremmin, Tammela sanoo.

Myymäläpäällikkö muistuttaa etteivät nastakengät aiheuta ongelmia esimerkiksi auton ajossa.

- Siihen niillä ei ole vaikutusta. Kengillä voi myös kävellä huoleti muilla alustoilla paitsi puulattialla, johon ne saattavat jättää jälkiä. Nastakengät sopivat myös mainiosti juoksua harrastaville, sillä niiden avulla pitoa riittää.

 

Karvasuksi suosiossa

Suksien osalta on suosiotaan lisännyt voimakkaasti perinteisen tyylin hiihdossa käytettävä niin sanottu karvasuksi, joka tuli markkinoille neljä vuotta sitten. Karvasuksen nimi juontaa siihen, että siinä käytetään pitoalueella voiteen sijasta pitokarvaa.

- Karvasuksi madaltaa ladulle lähdön kynnystä, sillä siinä ei tarvita kuin luistovoidetta. Sukset on myös helppo huoltaa siihen tarkoitetuilla aineilla. Tarjoamme suksille myös vaihtotakuun, mikäli ostaja havaitsee toisenlaisen jäykkyyden olevan hänelle parempi.

Seinäjoen Intersportin myymistä perinteisen suksista jo reilut puolet on karvasuksia. Tammela uskoo määrän kasvavan yhä.

- Tätä ajatusta puoltaa, että täksi talveksi on markkinoille tullut myös kilpailutason suksi.

Paljon muutakin

Seinäjoen Intersportin valikoimasta löytyvät karvasuksien lisäksi luonnollisesti muutkin hiihtosukset, siteet, sauvat sekä monot. Ostajia odottelevat myös muun muassa laskettelu-, jääkiekko- sekä salibandyvarusteet sekä laaja tekstiilivalikoima. Saman katon alla onnistuu myös niin suksien huolto, voitelu kuin vaikkapa luistimien teroitus.

- Asiantunteva henkilökuntamme hoitaa välineet kuntoon nopealla aikataululla. Meiltä voi aina myös kysyä neuvoja sekä ohjeita, Tammela toteaa.

Seinäjoen Intersport on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10-19, lauantaisin kello 10-16 ja sunnuntaisin kello 12-16.

« Takaisin