Heikki Savela ja Tuomas Mikkola odottavat juhannuksena Kuortaneen kentälle ihanteellista kilpailusäätä ja runsaasti yleisöä.

Heikki Savela ja Tuomas Mikkola odottavat juhannuksena Kuortaneen kentälle ihanteellista kilpailusäätä ja runsaasti yleisöä.

Kova kattaus yleisurheilun huippuja Kuortane Gamesiin

13.6.2019

Taisto Järvinen

Röhlerin, Vetterin ja Hofmannin tähdittämä miesten keihäänheitto jälleen kisojen kärkilaji

Perinteiset Kuortaneen juhannuskisat kilpaillaan 22.6. jo 80 kerran. Tämän kesän juhannuskisat ovat Kuortaneen ensimmäiset kilpailut Euroopan yleisurheiluliiton EA -Classic tasolla. Kuortaneen keskuskentälle on näin ollen luvassa yhdet monikymmenvuotisen historian kovatasoisimmista juhannuskisoista.

Miesten keihäänheitto on jälleen laji, joka kerää nimekkäimmän urheilijajoukon. Saksalaiset Johannes Vetter, Thomas Röhler ja Andreas Hofmann ovat kolmikko, joka on tottunut viemään arvokisojen mitaleja; pari olympiavoittoa sekä maailman- ja euroopanmestaruuksia. Miesten ennätykset ovat 92,06 – 94,44 haarukassa. Kuortaneen kenttäennätys on Aki Parviaisen 93,09.

Miesten keihäänheiton vauhtiradan päähän asettuvat lisäksi Taiwanin 91,36 heittänyt Cheng Chao-Tsun sekä Trinidad ja Tobacon Keshorn Walcott (90,16) ja Ruotsin Kim Amb (84,61). Suomalaisista ovat mukana ainakin Oliver Helander (88,02) ja järjestävän seuran 80 metrin kerhoon liittynyt Toni Kuusela. Osanottajalista täydentyy vielä kuluva viikon aikana.

Kuortane Gamesin pääsihteeri Tuomas Mikkola nostaa naisten 100 metrin aitajuoksun yhdeksi juhannuksen kovimmista lajeista.

  • Aidoissa ovat mukana kaikki kotimaan kärkinaiset, Nooralotta Neziri, Annimari Korte, Reetta Hurske, Lotta Harala ja Matilda Bogdanoff. Suomalaisia vauhdittamaan tulee 12,91 juossut Puolan Karolina Kolechek.
  • Naisten lajeista varsin mielenkiintoinen on myös seiväshyppy, jossa Wilma Murto saa hyppykavereikseen GBR:n Holly Bradshawn (487) ja Slovenian 471 hypänneen Tina Sutejn. Korkeushypyssä ovat mm. Ella Junnila, Ana Simic ja Linda Sandblom, jotka ovat hypänneet yli 190.
  • Naisten keihään kärkiheittäjä Kuortaneella on Puolan Maria Andrejczyk (67,11) ja Islannin Åsris Hjalmarsdottir 63,43 sekä Ruotsin lähes 62 metriä heittänyt Sofi Flink. Suomen heittäjät eivät ole vielä osanottojaan varmistaneet. Naisten 400 metrin aidoissa on neljä 54 – 56 alkuista aikaa juossutta ulkomaista osanottajaa.

Simo Lipsaselle tulee vastusta

Kotimaisten urheilijoiden hankinnasta vastuuta kantanut Heikki Savela mainitsee miesten kolmiloikan yhdeksi kisojen mielenkiintoisimmista lajeista.

  • Yli 17 meriä hypänneitä loikkaajia ovat Iso-Britannian Nathan Douglas, ennätys 17,64, Kreikan Trimitrios Tsiamis 17,55 ja Lappeenrannan Simo Lipsanen, ennätys 17,14. Heidän lisäksi on useita yli 16 metriä hypänneitä urheilijoita.
  • Moukarinheitto on myös kovatasoinen laji, kun Iso-Britannian Nick Miller (ennätys 80,26), Costa Rican Roberto Sawyers (77.15) ja Ukrainan Kokhan Mykhailo (76,68) ovat mukana. Suomen heittäjistä tulee rinkiin ainakin Aron Kangas.

Miesten 100 metriä on Kuortane Gamesin osanottajarikkain laji. Suomen nopsajalkoja vauhdittavat mm. Iso-Britannian Arthur Reuben (10,18) ja Ukrainan Oleksandr Sokolov 10,17 sekä kaksi muuta 10,30 – 10,50 juossutta ”Brittiä”. Suomalaisista kyyristyvät telineisiin mm. Eetu Rantala, Otto Ahlfors ja Aleksi Lehto. Kuortaneella joustaan myös miesten 4x100 metrin viesti, johon tulossa on Opiskelijoiden MM-kisoihin tähyävä joukkue ja 22 EM-kisoihin katsastava pikaviestinelikko.

Juoksumatkoista kisojen ohjemassa ovat myös naisten 200 ja 1500 metriä sekä miesten 110 metrin aidat, 800 ja 3000 metriä, mutta näiden lajien osanottajalistat ovat tätä kirjoitettaessa keskeneräiset.

Kuortane Games -kilpailut käynnistyvät Kuortaneen keskusurheilukentällä juhannuspäivänä 22.6. kello 15.00.

« Takaisin