Maria Viita-aho-Tohni lupaa asiakkaille asiantuntevaa palvelua.

Maria Viita-aho-Tohni lupaa asiakkaille asiantuntevaa palvelua.

Kotimatossa panostetaan kotimaisuuteen

27.7.2022

Tomi Olli

Seinäjoella sijaitseva Kotimatto tarjoaa asiakkaille runsaan valikoiman kotimaisia, laadukkaita mattoja. Yksi mattojen valmistaja on Mattokutomo Malla, joka on Kotimaton omistajan Maria Viita-aho-Tohnin toinen yritys. Kutomon toimintaa kehitetään jatkuvasti, mihin kuuluu myös nykyisin Kauhavalla sijaitsevien tuotantotilojen käyttöönotto.

- Olemme virtaviivaistaneet toimintaa tiloissa joissa tuotanto jatkuu tästä eteenpäin. Toimintaan kuuluu edelleen myös mattotukkien loimausta.

- Haluamme säilyttää mattojen tuotantoa Suomessa niin osaamisen kuin tuotantolaitteidenkin osalta. Pidämme tärkeänä, että meillä on omaa valmistusta myös tekstiilialalla, Viita-aho-Tohni kertoo.

Mattokutomo Mallassa valmistuu monenlaisia sileäpintaisia mattoja kuten puuvilla- ja puuvillapaperinarumattoja. Matot sopivat myös allergisille.

- Kun uudet tuotantotilat on saatu kunnolla käyttöön, paneudumme malliston kehittämiseen. Etsimme myös myyntiin edustajaa tai agentuuria, joka vierailee ammattimaisesti asiakkaiden luona esittelemässä tuotteita sekä kouluttaa jälleenmyyjiämme.

Alaa vaivaa kuitenkin työvoimapula, osaavaa henkilöstä on saatavana rajallisesti.

- Joidenkin osa-alueiden osalta on haasteita löytää ammattitaitoisia tekijöitä. Esimerkiksi mallikorttien tekemiseen kykenevät henkilöt ovat pääosin eläkkeellä.

- Tässä valossa onkin hienoa, että Tampereen ammattikorkeakoulussa on jälleen otettu ohjelmaan tekstiili-insinöörien koulutus.

 

Laaja tarjonta

Kesällä sisustetaan iloisin värein ja rennolla tyylillä. Mökit ja asuntoautot ovat lomailevien ihmisten mielessä myös sisustusasioissa. Syksyn suosikkeja ovat Viita-aho-Tohnin mukaan puolestaan esimerkiksi villamatot ja tummemmat värisävyt.

- Ne ovat perinteisesti syksyn ja talven suosikkeja lämpöisyytensä ansiosta.

Värien osalta tummemmat sävyt pitävät syksyllä edelleen pintansa, mutta myös värikkyyden suosio on edelleen nousussa.

- Tällä saralla esimerkiksi poltettu oranssi, kupari, vihreä sekä sininen ovat haluttuja. On myös huomionarvoista, että koululaisten huoneiden matoissa käytetään hyvinkin reippaita värejä.

Kotimaton mattotarjonta on kokonaisuudessaan hyvin laaja, yrityksen henkilökunta auttaa asiakasta myös valitsemaan juuri hänelle sopivat matot.

- Olen varma, että saamme toimitettua lähes jokaiselle asiakkaalle juuri hänen haluamansa matot. Autamme luonnollisesti tarpeen mukaan myös sopivan maton valinnassa, eli meiltä saa sisutusvinkkejäkin.

Kotimaton kivijalkamyymälän asiakkaista valtaosa tulee noin sadan kilometrin säteeltä. Tärkeässä roolissa on myös osoitteessa www.kotimatto.fi toimiva nettikauppa, jonka välityksellä mattoja myydään eri puolelle Suomea.

Seinäjoen myymälästä on kattavan mattovalikoiman lisäksi saatavana myös muun muassa sisustustuotteita. Kotimaton tiloissa on lisäksi porilaisen Villa ja Peite Oy:n showroom, jossa on esillä luonnonmateriaaleilla kuten villalla, puuvillalla ja luonnonkumilla täytettyjä patjoja, petauspatjoja, täkkejä sekä tyynyjä. Niiden tilaamiseen saa myymälästä alekoodin. Kotimaton tarjontaan kuuluu lisäksi mattojen kanttauspalvelu. Kotimatto on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10-18 ja lauantaisin kello 10-15.

« Takaisin