Maria Viita-aho-Tohni iloitsee kotimaisten mattojen suosion kasvusta.

Maria Viita-aho-Tohni iloitsee kotimaisten mattojen suosion kasvusta.

Kotimaiset matot kiinnostavat ostajia

19.11.2020

Tomi Olli

Seinäjoella toimivan Kotimaton tarjonnasta löytyvät matot kaikkiin kodin tiloihin. Niitä menee paljon myös erilaisiin julkisiin tiloihin kuten päiväkoteihin ja toimistoihin. Yrityksen vahvuus on mahdollisuus toimittaa mattoja asiakkaan toiveiden mukaan erikokoisina ja jopa muotoisina. Kotimatossa tehdään myös käytävämattoja rullilta omilla mitoilla, ja lisäksi pyöreät matot ovat löytäneet paikkansa suomalaisissa kodeissa.

Yrityksen omistajan, Maria Viita-aho-Tohnin, mukaan viime kuukausina on ollut havaittavissa kotimaisten mattojen suosion kasvu.

-Syitä tähän on varmasti monia. Eräs niistä on meneillään oleva koronavirustilanne, joka on nostanut arvostusta kotimaista työtä kohtaan. Useat asiakkaat ovatkin heti liikkeeseen tullessaan kertoneet haluavansa nimenomaan turvallisia kotimaisia mattoja.

-Laajasta valikoimastamme löytyy esimerkiksi puuvillaisia, villaisia sekä pellavasta tehtyjä mattoja. Valmistajien osalta saatavana on vaikkapa vankkaa kotimaista työtä huokuvia VM Carpetin mattoja.

Viita-aho-Tohni muistuttaa myös  Kotimaton valikoiman laajuudesta.

-Olen varma, että saamme toimitettua lähes jokaiselle asiakkaalle juuri hänen haluamanlaisensa matot. Autamme luonnollisesti tarpeen mukaan myös sopivan maton valinnassa.

 

Myös nettikauppa

 Kotimaton asiakkaista valtaosa tulee noin sadan kilometrin säteeltä. Tärkeässä roolissa on myös osoitteessa www.kotimatto.fi toimiva nettikauppa, jonka välityksellä mattoja myydään eri puolelle Suomea.

-Monet asiakkaat ovat tehneet kauppaa jo entisten omistajien kanssa, eli he ovat olleet Kotimaton tuttuja vuosien ajan. Tuntuukin mukavalta, että he ovat edelleen asiakkaina, Viita-aho-Tohni kiittelee.

Seinäjoen myymälässä on kattavan mattovalikoiman lisäksi tarjolla muun muassa joululahjaksi sopivia sisustustuotteita sekä Porin Villa ja Peite Oy:n luonnonkuituisia patjoja, petauspatjoja, täkkejä sekä tyynyjä. Niiden tilaamiseen saa myymälästä alekoodin. Kotimaton tarjontaan kuuluu lisäksi kanttauspalvelu. Kotimatto on avoinna marraskuussa maanantaista perjantaihin kello 10-17 ja lauantaisin kello 10-15. Joulukuun alusta alkaen arkipäivien aukioloaika on kello 10-18.

« Takaisin