KotiAvustajat yhteiskuvassa kesällä 2021.

KotiAvustajat yhteiskuvassa kesällä 2021.

KotiAvustajien toiminta laajenee

8.9.2021

Toiminta alkoi 10 vuotta sitten Seinäjoella ja Ilmajoella. Elokuusta 2021 alkaen KotiAvustajia on myös Kuortaneella ja Kokkolassa. Nyt on tarkoitus laajentaa toimintaa kaikkiin kuntiin Etelä-Pohjanmaalla.

KotiAvustajien palvelu keskittyy erityisesti ikääntyneiden ja omaishoitajien yksilölliseen auttamiseen silloin, kun terveydentila tai toimintakyky muuttuu. Sama KotiAvustaja auttaa säännöllisesti sovittuna aikana (mm. lääkejako, yhdessä asiointi sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa, henkilökohtainen hygienianhoito, kodinhoidolliset työt, kauppa-asioinnit, ruoanlaitto ja leivonta). Mielekästä kotona asumista jatketaan KotiAvustajan palvelulla keskimäärin 3-5 vuotta.

KotiAvustajien palvelulla vähennetään julkisen puolen kotihoidon taakkaa siihen asti, kunnes kotiin tarvitaan sairaanhoidollisia palveluja. 

KotiAvustajat® ovat sosiaali- tai terveysalan ammattilaisia ja paikkakunnallaan toimivia yrittäjiä. Tällä hetkellä KotiAvustajia on kuusi ja he ovat koulutukseltaan lähihoitaja, sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, toimintaterapeutti, farmaseutti ja muistihoitaja. Heillä kaikilla on pitkä työkokemus hoivakodeista tai muusta avustamisesta mm. omaishoito tilanteissa.

 

KotiAvustajan työstä saa kotitalousvähennyksen.

« Takaisin