Riku Viirumäki ja Matti Rantala katon levytystyössä. Mika Tikkamäki seuraa tilannetta.

Riku Viirumäki ja Matti Rantala katon levytystyössä. Mika Tikkamäki seuraa tilannetta.

Korjausrakentaminen paikkaa uudisrakentamisen aukkoa

16.12.2015

Riku Viirumäki ja Matti Rantala katon levytystyössä. Mika Tikkamäki seuraa tilannetta.

Rakennus Tikkamäellä hyvä työllisyystilanne

Taisto Järvinen

Yleisesti on tiedossa, että korjausrakentamisen velkaa on niin julkisten rakennusten kuin asuinrakennusten sektoreilla. Kohteiden kunnostuksia on nimittäin siirretty ja siirretty, vaikka uudistuksia olisi jo pitänyt tehdä. Korjausrakentamisen tilanne on moniharainen, kun loppulasku nousee sitä mukaa kun työn suorittaminen viivästyy.

Toimitusjohtaja Mika Tikkamäki Rakennus Tikkamäki Oy:stä sanoo yrityksensä työllisyystilanteen olevan tänä päivänä verraten hyvä, paljolti korjausrakentamisen ansiosta.

  • Tällä hetkellä on täystyöllisyys, ja töitä on sovittu jo ensi kesälle saakka. Lisäksi urakkalaskentaa on käynnissä. Henkilökuntaamme kuuluu kymmenen rakentamisen ammattilaista. Olemme lisänneet hiljattain henkilöstöä kahdella miehellä.
  • Korjausrakentamisen osuus työkohteistamme on nykyisin noin 70 prosenttia. Kohteina on julkisia rakennuksia, yritystiloja ja asuinrakennuksia. Korjausrakentaminen sopii meille, kun henkilöstössä on rakennusalan moniosaajia.
  • Korjausrakentamista olemme tehneet vuodesta 2011 lähtien mm. Ähtärin kaupungille useita kohteita.

Mika Tikkamäen näkemys on, että töiden pääpaino on jatkossakin korjausrakentamisen sektorilla. Merkittävänä vahvuutena hän nostaa esiin pienehkön yrityksen ja henkilökunnan joustavuuden ja muutosvalmiuden.

Merkittäviä kohteita

Tätä haastattelua tehtäessä Rakennus Tikkamäen työkohteena oli entinen valokuvausliikkeen toimitalo Tuurissa. Kyseessä on tyypillinen korjauskohde nopeine aikatauluineen.

  • Lääkäriasema ILO muuttaa työn alla oleviin tiloihin loppiaisen jälkeen, joten nopealla aikataululla ollaan liikkeellä.
  • Muutama viikko sitten saimme luovutuskuntoon Ähtärin kaupungin Otsonkoulun saneerauskohteen, joka oli meille mielenkiintoinen projekti. Ähtärin Eläinpuiston kotieläinpihan navettarakennus on myös osaltamme valmis. Yksi tulevista työkohteista on Kyläkaupalla Veljeksen Onnelan aliurakoitsijana.

Mika Tikkamäki näkee verkostoitumisen ja yhteistyön hyvänä myös rakennusalalla. Tuurin kohteet ovat tästä hyvä esimerkki.

  • Sujuvaa on yhteistyö myös yrityksen sisällä. Henkilökunta on tullut tutuksi ja luottamus toimii. Vastaavana mestarina työskentelee Taneli Lamminaho. Hänellä on vetovastuu suurimmista työkohteista. Henkilökunnalle on tarjolla tarvittavia koulutuksia, ja itse opiskelen liiketoiminnan johtamista, sanoo 25 vuotta alalla ja 10 vuotta alan yrittäjänä toiminut Mika Tikkamäki.

Yhteistyö aliurakoitsijoiden ja tavarantoimittajien kanssa on toimivaa. Tikkamäki haluaa kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan kuluneista vuosista.

Kesällä rakennusliikkeelle valmistuivat nykyaikaiset toimitilat Ähtärin Yrittäjäntielle. Hallin kokonaispinta-ala n. 1000 neliömetriä on jaettu neljään osaan vuokraustoimintaa ajatellen. Tiloista on vielä vapaana kaksi noin 220 neliömetrin hallia toimisto ja sosiaalitiloineen. Tikkamäki kehottaa yrittäjiä rohkeasti ottamaan yhteyttä ja toivottaa tervetulleeksi tutustumaan vapaana oleviin toimitiloihin.

Tikkamäen vapaa-aikaa sävyttää monipuolinen liikunta ja vastuuvalmentajana toimiminen Ähtärin KieHan E- ja D-junioreissa. Valmentaminen on hänen tapansa irtaantua työstä.

Yhteystiedot:

Rakennus Tikkamäki Oy

Moksunahontie 12

63700 Ähtäri

0400 853 693

www.rakennustikkamaki.fi

(Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)

« Takaisin