Keväällä nähdään kylpeekö Tommy Koponen jälleen mestaruussuihkussa.

Keväällä nähdään kylpeekö Tommy Koponen jälleen mestaruussuihkussa.

Kolmen kullan jahtaajat

16.9.2015

Keväällä nähdään kylpeekö Tommy Koponen jälleen mestaruussuihkussa.

Tomi Olli

Hallitseva salibandyn mestarijoukkue Seinäjoen Peliveljet lähtee alkavaan kauteen kovin tavoittein. Punapaitojen silmissä kiiluu niin Champions Cupin, Salibandyliigan kuin Suomen Cupinkin voitto. Haasteista ensimmäinen, Champions Cup, pelataan lokakuun alussa Tsekissä.

- Lähdemme hakemaan sieltä voittoa. Se on ainoa pokaali jota emme ole koskaan saavuttaneet, kiteyttää päävalmentaja Tommy Koponen.

SPV-lauma sai täksi kaudeksi riveihinsä todellisen salibandyn suurmiehen, kun legendan mainetta kantava Mika Kohonen siirtyi seuraan Ruotsista. Viisi kertaa maailman parhaaksi salibandyn pelaajaksi valittu Kohonen tuo tullessaan hurjan määrän taitoa, näkemystä ja kokemusta.

- Unohtaa ei sovi myöskään hänen mukaantulonsa tuomaa lisämotivaatiota, joka heijastuu koko joukkueeseen. Mika on todella huikea pelaaja, joka on edelleen pallollisessa pelissä yksi maailman parhaista, kehuu Koponen.

Hän kiittelee myös kaksinkertaisen maailmanmestarin luonnetta ja asennetta.

- Moni voisi ajatella, että hän on omanlaisensa stara, sillä menetystä on paljon. Mika on kuitenkin todella hieno persoona. Häntä voisi kuvailla maanläheiseksi ja jopa ujoksi.

Tasainen sarja

SPV:n kausi käynnistyy 19.9. vieraspelillä Jyväskylän Happeen luolassa. Seinäjoen Areenassa pelataan 26. ja 27.9. Vastaan asettuvat Koovee sekä vanha kiistakumppani SSV. Koponen odottaa kaudesta kokonaisuudessaan erittäin tasaista.

- Näin uskon käyvän. Suurimmat suosikit lisäksemme ovat Happee, SSV, Oilers ja Classic. Myös muilla on varmasti sanansa sanottavana, ja uskon esimerkiksi Tapanilan Erän esittävän vahvaa peliä.

 

Punapaidat kolmeen SM-kultaan johtanut Koponen lähtee kauteen edelleen samalla innolla kuin ennen menestystä. Se onkin avain voittoihin.

- Jos nälkä hiipuu, on menestystä turha odottaa. Minua motivoi suunnattomasti, kun voin osaltani auttaa pelaajia kehittymään ja menemään urallaan eteenpäin. Joukkue onkin kokonaisuudessaan erittäin mielenkiintoinen maailma, missä yksilöt sulautuvat yhdeksi vahvaksi kokonaisuudeksi, Koponen pohtii.

 

« Takaisin