Asiakkaalle menevä led-valaistuksella toimiva messumainos on testausvaiheessa, Heli Niemi selvittää.

Asiakkaalle menevä led-valaistuksella toimiva messumainos on testausvaiheessa, Heli Niemi selvittää.

Kokonaisilme yrityksen mainontaan saman katon alta

11.11.2015

Asiakkaalle menevä led-valaistuksella toimiva messumainos on testausvaiheessa, Heli Niemi selvittää.

Virtain Valomainos suunnittelee mainonnan sekä valmistaa ja asentaa tuotteet paikoilleen

Taisto Järvinen

Yritysten näkyvyydellä ja opasteiden sijoittelulla on iso rooli siihen, että asiakkaat löytävät palvelut ja tulevat palveluja käyttämään. Suuri merkitys näkyvyyden lisäksi on mainonnan tuotteiden antamalla viestillä eli logon tai mainoskyltin pitää olla iskevä ja viestin tulee olla selkeästi luettava.

Virtain Valomainos Oy:n omistaja Heli Niemi nimeää yrityksensä merkittävimmiksi työkohteiksi valomainokset. Myös kaikki muu mainontaan liittyvä kuuluu yrityksen työnkuvaan.

  • Valomainosten valot ovat tänä päivänä lähes täysin led-valaistusta. Me teemme niiden suunnittelua, valmistamme, asennamme sekä huollamme ja korjaamme vanhat mainokset. Kokonaisvaltainen palvelu on meidän tapamme tehdä työtä mainonnan saralla.
  • Meillä on myös mainostoimistopalvelut. Teemme liiketilojen julkisivun suunnittelua ja mainonnan toteutuksen. Meiltä löytyy valomainonnan lisäksi ratkaisut autojen, ikkunoiden, messutuotteiden ja kaiken muun julkisivumainonnan tarpeisiin.
  • Palvelumme on suunnattu niin pieniin kuin isompiin mainonnan tarpeisiin. Maaseudulla kuunnellaan kaikkia mainonnan tarpeita herkällä korvalla, kun täällä kuitenkin valtaosa palvelun tarvitsijoista on kohtalaisen pieniä toimijoita.

Heli Niemi sanoo, että mainonnassa on hyvä nähdä kokonaisuus. Niinpä mainonta on hyvä suunnitella sellaiseksi, että logo tai muu tarvittava viestintä toimii sekä kirjekuoren nurkassa että katolla valomainoksessa sekä muissa kohteissa. Osa työkohteista tulee Virtain Valomainokselle valmiina, mutta apua suunnitteluun ja kokonaissuunnittelua on yrityksessä tarjolla.

Mainonnan edelläkävijä

Virtain Valomainos Oy:n on vuonna 1978 perustanut Heli Niemen isä Jorma Risula. Heli Niemi on aloittanut sisäänajon mainonnan alalle jo alle kouluikäisenä neonputkien kiinnikkeiden valmistajana. Töihin varsinaisesti hän tuli 90-luvun alussa. Työnkuvaan kuului tuolloin suunnittelutöitä, valmistuksen eri työvaiheet sekä asennuksia, kirjanpitoa ja palkanlaskentaa.

  • 1990-luku ja 2000-luvun alku olivat hyviä oppivuosia. Silloin oli upea tilaisuus varsin tärkeän hiljaisentiedon siirtämiseen uudelle sukupolvelle. Sukupolvenvaihdos yrityksessä tehtiin vuonna 2003.
  • Jo isäni yrittäjyyden aikana oli oltu tiukasti mukana kehityksessä. Virtain Valomainos oli aikanaan ensimmäisiä Suomessa, jolla oli atk-pohjaiset tarrojen leikkauskoneet.
  • Tulevaisuudessa toimintaa tullaan kehittämään ja uusia tuotteita suunnitellaan jatkuvasti. Muutenkin olemme positiivilla asenteella tulevaisuuden suhteen.
  • Yritysten jatkajat ovat tänä päivänä usein kiven alla. Uuden yrittäjän löytäminen voi olla vaikeaa ja toisaalta yrittäjyydestä luopuminen on joskus vaikeaa. Olemme sikäli hyvässä asemassa, että poikani Roope Niemi on mukana yrityksessä. Toive on, että Virtain Valomainos säilyy perheyrityksenä, Heli Niemi sanoo.

Nostolavoja omiin

ja muiden tarpeisiin

Virtain Valomainoksen yrityskuvaan kuuluu myös nostolavojen vuokraustoiminta. Alun perin nostolavoja on hankittu yrityksen omiin tarpeisiin. Vuokraustoiminta käynnistyi, kun asiakkaat vuokrausta tarvitsivat.

Virtain Valomainoksella on myös henkilönostinten katsastuspalvelu. Katsastukset tapahtuvat pääosin asiakkaiden luona, mutta 10-vuotiskatsastukset tehdään Virroilla.

  • Kaiken toiminnan pyörittämisen ja onnistumisen perusta on hyvä ja luotettava henkilökunta. Pitkäaikaisimmat työntekijät ovat palvelleet yritystä 80-luvulta saakka, Heli Niemi kiteyttää.

Heli Niemi on Vuoden Yrittäjä 2015 Virroilla. Hän sanoo vuoden yrittäjä -nimityksen maistuvan hyvältä.

  • Nimitys lämmittää sydäntä ja kannustaa tsemppaamaan etenkin, kun nimitys tulee toisilta yrittäjiltä ja on henkilökohtainen.

Yhteystiedot:

Virtain Valomainos Oy

Ahjolantie1, 34800 Virrat

03 475 5699

www.virtainvalomainos.fi

« Takaisin