Maanantaina Muumipuistossa oli vielä täysi työn touhu. Virallisia avajaisia vietetään viikon kuluttua lauantaina 18.7.2015. Silloin Kyläkaupalla vierailevat myös Muumipeikko ja Pikku Myy.

Maanantaina Muumipuistossa oli vielä täysi työn touhu. Virallisia avajaisia vietetään viikon kuluttua lauantaina 18.7.2015. Silloin Kyläkaupalla vierailevat myös Muumipeikko ja Pikku Myy.

Koko vuoden riemua ilmaiseksi kaikille, Suomen suurin Muumi-leikkipuisto Tuuriin

8.7.2015

Maanantaina Muumipuistossa oli vielä täysi työn touhu. Virallisia avajaisia vietetään viikon kuluttua lauantaina 18.7.2015. Silloin Kyläkaupalla vierailevat myös Muumipeikko ja Pikku Myy.

Kyläkauppa on rakentanut kevään aikana Suomen suurimman Muumi-leikkipuiston. Muumipuisto sijaitsee Kyläkaupan sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä Tuurin joen rannassa. Tuurissa on totuttu nopeisiin aikatauluihin. Muumipuiston suunnittelu alkoi maaliskuun lopussa ja nyt puisto alkaa olla pian valmis. Virallisia avajaisia vietetään viikon kuluttua lauantaina 18.7.2015. Silloin Kyläkaupalla vierailevat myös Muumipeikko ja Pikku Myy.

Ilmainen kaikille

Muumipuistolla on iso merkitys koko Tuurin kauppakylän elämyksellisyyden ja viihtyvyyden lisäämiseksi. Sympaattiset Muumi-hahmot ihastuttavat ja luovat ympärilleen hyvää tuulta. Muumileikkipuisto on kaikkien käytössä ilmaiseksi.

- Miljoona Tivoli on Kyläkaupalla jo kahdeksatta vuotta ja nyt tivoliriemujen lisäksi Muumipuiston satumaisen ihanat leikkivälineet ovat kaikkien lapsiperheiden käytössä koko vuoden ympäri ilmaiseksi, Vesa Keskinen iloitsee. Miljoona Tivoli on näiden vuosien aikana kustantanut Kyläkaupalle miljoonia eikä Muumi-leikkipuistokaan ole aivan halpa investointi, mutta tämä on sitä hyväntekeväisyyttä lapsiperheille, jota haluan tehdä. Lapset ovat tulleet entistä lähemmäksi sydäntäni Maria-tyttären myötä. Uusi pienokaisemme on tulossa lähiaikoina ja sitä jännitämme tällä hetkellä Janen kanssa.

Keskinen on erittäin tyytyväinen kaikkien mukana olleiden yrittäjien yhteistyöhön Muumipuisto-hankkeessa ja kiittää erityisesti Alavuden kaupunkia, Nahkapaikkaa ja Alavuden seudun Osuuspankkia merkittävistä panostuksista osallistumisesta Muumipuiston tekoon.

Muumilaakso

Lähtökohtana alueen suunnittelussa oli Muumilaakso. - Muumilaakso on täynnä tarinoita, joista voi ammentaa yhä uusia ideoita leikkivälineisiin ja -pihoihin. Tuurin maisema ja alue muistuttavat hämmästyttävästi Muumilaaksoa. Tästä ajatuksesta oli hyvä lähteä suunnittelemaan aluetta, Sami Kaivola Puuha Group Oys:stä kertoo.

Puuha Group on ainoa lisensoitu valmistaja, joka tekee Muumi-aiheisia leikkipaikkavälineitä. - Turvalliset välineet inspiroivat leikkiin ja liikkumiseen. Muumi-leikkipuistossa leikitään ja viihdytään varmasti pitkään, Kaivola jatkaa.

Satumainen tunnelma

Nopealla aikataululla suunniteltu ja toteutettu Muumipuisto on ollut mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen projekti, alueen suunnitelleet Harri Kaitola ja Marja Matara-aho PMI-Suunnittelusta kertovat. Suunnittelussa on hyödynnetty paikan satumaista tunnelmaa. Keskisen riippuva puutarha, joen upeat suihkupatsaat ja kaunis OnnenSilta luovat upean ympäristön Muumipuistolle.

- Aluetta suunnitellessa tuli samalla palautettua mieleen kaikki tutut Muumi-tarinat, Matara-aho muistelee kevään projektia.

- Suunnittelussa huomioitiin tarinoiden ja viihtyisyyden lisäksi erityisesti turvallisuus ja esteettömyys. Muumipuistossa käytetty Playtop turva-alusta on asennettu valamalla paikan päällä. Pinnoite on Euroopan johtava valettava turva-alusta lasten leikkikentille. Turva-alustan värit suunniteltiin vahvistamaan Muumipuiston tarinoita muodostaen alueelle värikkäät maa- ja vesialueet, jatkaa Kaitola.

Tarinat johdattavat alueelta toiselle

Muumipuisto jakautuu Muumilaakson tarinoiden mukaan neljään osaan.

Muumilaaksossa katseenvangitsija on tietenkin upea Muumitalo. Muumitalon liukumäessä voi kokea vauhdin riemua ja vintille pääsee kiipeämään köysiverkkoa tai kiipeilyseinää pitkin. Pihalla olevaan Pikku Myyn jousikeinuun voi istahtaa yhdessä ystävän kanssa ja Muumipapan puuvajasta voi lasketella suoraan meren rantaan.

Meren rannalla voi seilata laivalla ja lautalla Muumipapan kalastaessa. Leikkien välillä voi levätä hetken Muumipapan riippukeinussa.

Yksinäisten vuorten Tähtitornista näkyy kauas merten taa. Tähtitornista voi tarkkailla tähtiä, tähystellä avaruuden vaaroja ja samalla vartioida vuoren rinteellä asustavaa Mörköä. Mörkö vaeltaa ja huhuilee vuorilla öisin. Tornista näkyy myös Muumilaakson läpi virtaavan joen rannassa telttaileva Nuuskamuikkunen.

Hattivattien saaressa on pienimpien leikkijöiden oma alue, jonne voi purjehtia pienellä laivalla.

Muumipuiston toteutus

Muumipuisto-hankkeessa ovat olleet Kyläkaupan lisäksi mukana Alavuden kaupunki, Nahkapaikka Oy ja Alavuden seudun Osuuspankki. Muumipuiston on suunnitellut PMI-Suunnittelu Alavudelta yhdessä leikkivälinevalmistajan, Puuha Group Oy:n, kanssa. Leikkivälineet on asentanut Rakennusliike Veljekset Onnela Oy. Turva-alustan puistoon on toimittanut Saltex Oy Alajärveltä.

« Takaisin