Kyrönjoki on tärkeä Ylistaron Kilpa-Veljien pesäpallojaoston puheenjohtajalle Jukka Polvi-Lohikoskelle sekä Klamydian keulakuvalle Vesku Jokiselle.

Kyrönjoki on tärkeä Ylistaron Kilpa-Veljien pesäpallojaoston puheenjohtajalle Jukka Polvi-Lohikoskelle sekä Klamydian keulakuvalle Vesku Jokiselle.

Klamydia soittaa pesäpallon hyväksi

2.7.2020

Tomi Olli

Ylistarossa rytisee lauantaina 11.7., kun Klamydia soittaa ulkoilmakeikan Ravintola Taron terassilla. Kyseessä on hyväntekeväisyysesiintyminen, mistä tulevat pääsylippurahat menevät Ylistaron Kilpa-Veljien miesten ja naisten suomensarjajoukkueiden hyväksi. Tapahtuma-alue aukeaa kello 12 ja päivän mittaan voi laulukuntoa availla karaokella. Varsinainen keikka käynnistyy kello 20.30. Lippu tapahtumaan maksaa kolmekymmentä euroa.

Ylistaron Kilpa-Veljien pesäpallojaoston puheenjohtaja Jukka Polvi-Lohikoski on konsertista innoissaan.

- On todella hienoa, että Klamydia soittaa tällaisen keikan tukeakseen pesäpallotoimintaamme. Asian taustalla on minun ja Vesku Jokisen pitkä tuttavuus, joka alkoi jo vuonna 1988 ollessamme Vaasassa armeijassa.

- Veskulla on myös mökki Ylistarossa, ja esimerkiksi Kyrönjoki on hänelle tärkeä. Olemmekin jutelleet niin näistä asioista kuin mahdollisesta keikastakin ajan saatossa usein, ja nyt esiintyminen sitten toteutuu, Polvi-Lohikoski kertoo.

 

Tärkeä paikka

Klamydian keulakuva Vesku Jokinen sanoo Ylistaron olevan hänelle erittäin tärkeä paikka, vaikka koti onkin Vaasassa.

- Ylistaro on tullut minulle tutuksi jo nuoruudessa, sillä mummolani oli siellä. Nykyään taas vietän paljon aikaa Ylistaron mökilläni.

- Tuleva keikka on mukava soittaa juuri Ylistarossa, samalla voi sanoa mukana olevan ainakin ripaus nostalgiaa.

Jokinen on myös mielellään tukemassa pesäpalloa, vaikka jääkiekko onkin hänelle ykköslaji.

- Kaikki urheilu on todella hienoa, ja autamme tällä tavalla mielellämme Ylistaron pesäpalloa. Testasin hiljattain myös lyömistä ja osuin palloon kaksi kertaa kolmella yrityksellä, Vesku nauraa.

Koronavirusepidemian aika on ollut Klamydialle karu, bändiltä on peruuntunut yli neljäkymmentä keikkaa.

- Ehdimme keväällä soittaa neljä keikkaa, kun homma loppui. Sen päälle menivät vielä isot kesäfestarit, eli menetys oli melkoinen.

- Tarkoituksemme oli tänä vuonna muutoinkin soittaa paljon. Bändissä on myös uusi rumpali, eli keikat olisivat siinäkin mielessä tärkeitä.

Koska lisäaikaa on tullut, on Vesku tehnyt rästitöitä ja viettänyt aikaa läheisten ihmisten kanssa.

- Poikanikin on jo esiteini, eli niinkauan kuin isän seura on ok, on siitä nautittava, Jokinen hymyilee.

« Takaisin