VM-Carpetin Merja Sillanpää valmistautui tulevaan myyntipäivään.

VM-Carpetin Merja Sillanpää valmistautui tulevaan myyntipäivään.

Kevätvillitys iski VM-Carpetille

10.3.2016

VM-Carpetin Merja Sillanpää valmistautui tulevaan myyntipäivään.

Tomi Olli

Päivä pitenee ja valon määrä lisääntyy kevään tiukentaessa otettaan talven hyisestä henkäyksestä. Talven selän taittuessa suunnitellaan monissa kodeissa uutta ilmettä asuinympäristöön. Tälle saralle suuri apu on Suomen suurin mattojen valmistaja, lappajärveläinen VM-Carpet. Yrityksessä iloitaan kevään edistymisestä, mistä mainio esimerkki on perjantaina 11.3. VM-Carpetin tiloissa Lappajärven Karvalassa kello 9-18 järjestettävä myyntipäivä.

- Myyntipäivä pidetään nyt ensimmäistä kertaa tehtaan tiloissa, eli siinäkin mielessä on ilmassa kevätvillityksen merkkejä, hymyilee toimitusjohtaja Maria Viita-aho-Tohni.

Myyntipäivänä ostajia odottelee todella monipuolinen kattaus mattoja sekä muuta sisustustavaraa.

- Esimerkiksi keittiöön tai mökille sopii mainiosti puuvillainen raitamatto tai muovimatto. Makuu-, olo-. tai lastenhuoneeseen toimivia vaihtoehtoja ovat vaikkapa Elysee-, Lumme- sekä Cameron-puuvillamatot, Viita-aho-Tohni vihjaa.

Lisäksi tarjolla on Lennolin tyynyjä, verhoja sekä päiväpeittoja. Saatavana on myös kakkoslaatuisia mattoja.

- Kevätvillitys näkyy myyntipäivän hinnoissa. Tulemme tekemään mainioita tarjouksia, joiden vuoksi kannattaa saapua kauempaakin, toimitusjohtaja kehottaa.

Sisustuksen kulmakivi

Matot ovat tärkeä osa kodin sisustusta. Niiden avulla saadaan huoneeseen synnytettyä pehmeää ja lämmintä tunnelmaa. Matot saavat myös akustiikan toimimaan jouhevasti, ne estävät esimerkiksi kaikua.

- Mattojen ja sisutuksen uudistaminen tuo aina mukavaa värinää. Kun koti on sisustettu miellyttävästi, on siellä silloin viihtyisää olla, Viita-aho-Tohni toteaa.

Mattoja hankittaessa on tärkeää ottaa huomioon minkälaiseen tilaan ne tulevat. Esimerkiksi eteiseen ei kannata valita mattoja, jotka eivät kestä kosteutta.

- Eteiseen sopii mainiosti kestävä nukkamatto joka sitoo hiekan ja muut roskat tehokkaasti. Toimiva ratkaisu on myös sileäpintainen ja kulutusta kestävä matto.

Makuuhuoneeseen syntyy tunnelma suurikokoisella, sängyn molemmille puolille ulottuvalla matolla.

- Toinen idea on sisustaa makuuhuone useammalla pienemmällä nukkamatolla. Monelle on myös tärkeää matto, joka on miellyttävän pehmeä paljaille jaloille.

Olohuoneeseen Viita-aho-Tohni suosittelee isoa mattoa, joka yltää sohvankin alle.

- Iso matto tuo viihtyisyyttä ja rajaa tilaa tehokkaasti. Tärkeintä on kuitenkin valita matto, joka luo halutunlaista tunnelmaa ja sopii omaan sisustusmakuun.

« Takaisin