Jukka-Pekka Vuori, Veikko Ahonen, Hannu Mars ja Esa Palmén luottavat Keuruun SM-hiihtojen onnistumiseen ja suomalaisten mitalisijoihin Lahden MM-hiihdoissa.

Jukka-Pekka Vuori, Veikko Ahonen, Hannu Mars ja Esa Palmén luottavat Keuruun SM-hiihtojen onnistumiseen ja suomalaisten mitalisijoihin Lahden MM-hiihdoissa.

Keuruun SM-hiihtojen suorituspaikat kunnossa

17.11.2016

Keuruun SM-hiihtojen

suorituspaikat kunnossa

  •  Sprinttiradan profiili MM-Lahden mukainen. Kaikki voitavaa tehty lumivarmuuden hyväksi.

Taisto Järvinen

Keurusselän liikuntapuistossa helmikuun 3. – 5. päivinä järjestettävät SM-hiihdot ovat hiihtäjille viimeinen näytönpaikka ja lopullinen silaus kohti kahden ja puolen viikon kuluttua alkavia Lahden MM-hiihtoja.

Olosuhteet Suomenmestaruushiihtojen onnistumiseksi ovat Keurusselän liikuntapuistossa erinomaisella tolalla. Latupohjat ovat kilpailun tason mukaiset. Lunta on varastossa ja lumitykit ovat pöllyttäneet valkoista maanpinnan peitettä jo marraskuun toisen viikon alusta lähtien.

Suomen Hiihtoliitto ry:n puheenjohtaja Jukka-Pekka Vuori kävi tutustumassa Keuruun kisajärjestelyihin. Hänen viestinsä oli miellyttävää kuultavaa.

  • Olette järjestäneet aikaisemmin paljon hyviä kisoja, kuten monet SM-hiihdot ja useita Skandinavia-cupin hiihtoja. Keuruun SM-hiihdoista tulee upea kokonaisuus MM-hiihtojen edellä.
  • Keuruun sprinttirata on uudistettu ja on nyt profiililta hyvin lähellä Lahden rataa. Pitempien matkojen ladut Keuruulla ovat entuudestaan kunnossa.

Vuori sanoi olevan selvää, että MM-joukkueen runko tulee muodostumaan vahvasta maajoukkueryhmästä. Keuruun kisoilla on silti paljon merkitystä viimeisinä näytönpaikkoina nimenomaan uusille edusjoukkueeseen pyrkiville ja mahdollisten rajatapausten selvittämisessä.

Pakkasesta piristystä

Kilpailunjohtaja Veikko Ahonen kertoi kilpailujen järjestelyjen edenneen kaikin puolin suunnitelmien mukaan.

  • Kaikki rakenteelliset työt on saatu valmiiksi ja talouspuoli on punnittu, joten ollaan hyvällä mallilla. Yhteistyökuviot hiihtoliittoon ja muihin yhteistyökumppaneihin ovat kunnossa. Tämän tason kisoja voimme järjestää seuraavien vuosien aikana lähes milloin tahansa.

Keuruun kaupunginjohtaja Hannu Mars arvosti kisaorganisaation vahvaa kokemusta ja yhteisöllisyyttä Keuruulla.

  • Vapaaehtoisia, täysin ilman korvausta järjestelyihin tulevia löytyy paljon. Täällä on vahva tahtotila ja hulppeat maastot kisojen toteuttamiseen, joten on hyvä järjestää jälleen upeat SM-hiihdot.

SM-hiihtojen ratamestari Erkki Virkalahti on tyytyväinen suorituspaikkoihin. Marraskuun alkupuolen pakkasää mahdollisti lumitykkien käynnistämisen.

Menestystä Lahdesta

Katsauksessa tuleviin Lahden MM-hiihtoihin Jukka-Pekka Vuori sanoi odotuksissa olevan urheilullisesti hyvät kisat ja taloudellisesti kestävä tulos.

  • Tulevat MM-hiihdot ovat Lahdessa jo seitsemännet. Missään muualla ei niin usein ole MM-hiihtoja järjestetty. Suomalaisilta urheilijoilta odotamme useaa mitalia, joskaan tarkkaa mitalitavoitetta ei ole vielä asetettu. Suomalaisella hiihdolla on joka tapauksessa nyt selkeä noste.
  • Pääsylipputulot ovat talouden kannalta merkittävässä roolissa. Viimeisen tiedon mukaan lippuja on myyty lähes 70 000 kappaletta. 200 000 myytyä lippua antaisi nollatuloksen ja 250 000 toisi plusmerkkisen tuloksen. Viimeiset viikot ja suomalaisten alkutalven menestys MC-kisoissa merkitsevät paljon myös lipunmyyntiä ajatellen
  • On kuitenkin hyvä tietää, että Falunin MM-hiihdoissa oli 240 000 katsojaa, ja me olemme kolme ja puoli kuukautta ennen kisoja edellä Falunin vastaavan ajankohdan lipunmyyntiä, Vuori sanoi.

« Takaisin