Veikko Ahonen, Matti Aalto ja Esa Palmén ovat tyytyväisiä, kun lumitilanne Liikuntapuistossa on hyvä viikko ennen Keuruun hiihtoja.

Veikko Ahonen, Matti Aalto ja Esa Palmén ovat tyytyväisiä, kun lumitilanne Liikuntapuistossa on hyvä viikko ennen Keuruun hiihtoja.

Keuruun hiihdot lauantaina. Kilpailut järjestetään 65. kerran

11.2.2016

Veikko Ahonen, Matti Aalto ja Esa Palmén ovat tyytyväisiä, kun lumitilanne Liikuntapuistossa on hyvä viikko ennen Keuruun hiihtoja.

Taisto Järvinen

Kansalliset Keuruun hiihdot ovat perinne, ihan oikeasti. Ensi lauantaina järjestettävät kilpailut ovat järjestyksessään kuudennetkymmenennet viidennet. Tämän talven hiihdot ovat kansainvälinen kilpailu, vaikka kansainvälisyys saattaa jäädä puuttumaan kilpailujen siirron johdosta.

Hiihtoliiton kalenteriin Keuruun hiihdot oli merkitty alun perin joulua edeltävälle viikonvaihteelle. Tuolloin kisaamaan oli tulossa kovan tason latuohjuksia Venäjältä ja Virosta. Nyt kisat ehkä hiihdetään kotimaisin voimin.

Keuruun hiihdon vahvamies, Veikko Ahonen on hyvillä mielin Liikuntapuiston lumitilanteesta. Hän luottaa lumen säilyvän, vaikka sää leudolta vaikuttaa.

  • Raskainta rataa ei ehkä saada hiihtokuntoon, mutta 2,5 ja 3,3 sekä 1,0 kilometrin ladut ovat kunnossa. Latujen vaatimustaso on riittävä, ja puitteet kilpailuille ovat kaikin puolin kunnossa.
  • Kisat hiihdetään perinteisellä tyylillä. Odotamme noin 200 hiihtäjää. Sarjoja kilpailuissa on yhteensä 30. Uutta kisaohjelmassa on se, että alle 16 vuotiaat hiihtävät ensin ja heille jaetaan palkinnot, jonka jälkeen aikuisten sarjojen hiihtäjät pääsevät ladulle.

Olosuhteet kunnossa

Keuruun Kisailijoiden puheenjohtaja Esa Palmén muistuttaa seuran olevan ansioitunut kisajärjestäjä, kun Liikuntakeskuksessa on hiihdetty useat SM-hiihdot ja Skandinavia-cupin kilpailut.

  • Meillä on hyvät huolto-, voitelu- ja pukeutumistilat. Myös kisatoimistolle ja kahvio-ravitsemuspalveluille on oivalliset tilat Liikuntapuiston rakennuksissa.
  • Oikein hieno juttu on, kun Hotelli Keurusselkä toimii ja majoitustiloja on tarjolla. Tulevina vuosina mahdollisesti järjestettäviä arvokilpailuja ajatellen hotelli on ensisijaisen tärkeä tekijä.

Kisailijat ovat anoneet vuoden 2017 SM-hiihtoja. Tietyillä reunaehdoilla ja yhteistyökumppanien myötävaikuttamisella kisat ovat mahdolliset Liikuntapuistoon.

Keuruun kärkihiihtäjä Matti Aalto on lauantaina kisaladulla. Hänen, kuten myös muiden oman seuran hiihtäjien on hyvä kisata kotiladuilla.

  • Hyvällä mielellä tässä ollaan, kun on lunta ja pääsee harjoittelemaan mäkiseen maastoon. Oman seuran kisoissa on kiva hiihtää.
  • Talven tärkeimmät kilpailut ovat Taivalkosken ja Rukan SM-hiihdot kevättalvella. 50 kilometriä Rukalla on talven tärkein startti, Matti Aalto linjaa.

Keuruun hiihdot Liikuntapuistossa käynnistyvät la. 13.2. kello 12.00.

« Takaisin