Evijärven kunnan urheilualueiden hoitaja Antti Saari tutustui Kettusaarihiihdon latuihin.

Evijärven kunnan urheilualueiden hoitaja Antti Saari tutustui Kettusaarihiihdon latuihin.

Kettusaarihiihto kutsuu uudenlaisella kaavalla

25.2.2021

Tomi Olli

Evijärven Kettusaarihiihto toteutetaan koronavirustilanteen vuoksi omatoimisena kisana 27.2-7.3. Strava-segmentin avulla. Tämä tarkoittaa, että hiihdon voi suorittaa kyseisenä aikana silloin kuin itselle sopii, ja vaikka useammankin kerran. Lähtöpaikkana toimii Sillankorvan leirintäalue, Kirkkotie 295, Evijärvi. Hiihdettävä matka on noin neljätoista kilometriä. Sarjat ovat miehille ja naisille, ei ennakkoilmoittautumista eikä osanottomaksua. Sarjojen kolme nopeinta palkitaan pokaalein sekä tuubihuivein ja lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkinto.

Hiihdon järjestävän Evijärven Urheilijoiden Ulla Luomansuu kertoo tapahtumassa keskeisessä roolissa olevan Stravan, joka on erityisesti kestävyysurheilijoiden suosiossa oleva sosiaalisen median palvelu, minne voi ladata omia urheilusuoritteita matkan mittauksen ja vauhdin kera.

- Palvelu on ilmainen, mutta sinne on rekisteröidyttävä. Stravan suolana toimivat segmentit, joilla voi kisailla niin itseään kuin toisiaan vastaan.

 

Toimintaohjeet

Kettusaarihiihtoon voi osallistua lataamalla ilmaisen Strava-sovelluksen älypuhelimeen, rekisteröityä palveluun ja sallia sovellukselle sijainnin käyttö.

- Paina tämän jälkeen alareunan Record-painiketta, milloin ruudulle ilmestyy oma sijainti kartalla. Valitse alareunasta urheilulaji Backcountry Ski ja paina sitten Start.

- Näkymättömät lähtö- ja maaliviivat ovat rannassa ladun lähtöpaikalla, mutta GPS-käyrien mahdollisen epätarkkuuden vuoksi on tärkeää lähteä hiihtämään ja hiihtää hieman yli virtuaalisten lähtö- ja maalipisteiden, jotta oma suoritus varmasti tallentuu segmentille, Luomansuu opastaa.

Hän muistuttaa, että vaikka ajanoton käynnistäisi huomattavasti ennen lähtöviivaa, tulee tuloksiin vain se aika, joka on käytetty kisareitin kulkemiseen.

- Latu kierretään myötäpäivään. Kun reitti on kuljettu, paina ensin Stop-nappulaa ja sen jälkeen Finish. Ruudulle ilmestyy Save Activity, johon voit kirjata suorituksen nimen sekä lisätä halutessasi kuvan ja kuvailla, miltä hiihto tuntui.

- Ruudun alimmaisena on Who can see -asetus, josta tulee valita vaihtoehto Everyone. Tämän jälkeen vahvistetaan aktiviteetti Save activity -painikkeella, milloin segmentin tuloksen tulisi automaattisesti synkronoitua tuloslistalle.

Tiedustelut: Ulla Luomansuu 050 554 3566

« Takaisin