Marko Karilainen luovuttaa vuoden 2015 palkintovenettä Mika Noukkalalle ( kuvassa vasemmalla ). -Huhtala

Marko Karilainen luovuttaa vuoden 2015 palkintovenettä Mika Noukkalalle ( kuvassa vasemmalla ). -Huhtala

Keskisen Kello -uistelun pääpalkintona Buster Mini

1.9.2016

Keskisen Kello -uistelun

pääpalkintona Buster Mini

Marko Karilainen luovuttaa vuoden 2015 palkintovenettä Mika Noukkalalle ( kuvassa vasemmalla ). -Huhtala


Alavuden seudun urheilukalastajat järjestää järjestyksessään kuudennen Keskisen Kello -uistelun Virtain Toisvedellä 3.9.2016. Kilpailu on Motonet Pohjanmaa vetouistelu- cupin 8 / 8 osakilpailu. Kilpailunjohtaja Pasi Huhtalan mukaan vuoden 2016 kilpailussa palkinto kattaukseen on taas panostettu aikaisempien vuosien tapaan huolella ja kisassa suurimmalla hauella olisi kotiin viemiseksi Karilainen Oy:n ”lahjoittama” Buster Mini -moottorivene.

Kilpailun ykkönen saa palkinnoksi noin 2000 euron arvoisen tuotepaketin, johon kuuluu muun muassa huippu laadukkaat Seiko Baby Tuna SPR641K1 Prospex Automatic rannekellot (3 kpl). Kisan kakkoselle on tarjolla uusimmalla teknologialla varustettu Lowrance elite-5TI-downscan karttaplotteri/kaikuluotain yhdistelmäkone. Myös muiden palkintojen osalta arvon nousua on taas ollut havaittavissa ja näin ollen palkintojen yhteisarvo on jo lähes 7000 euroa.

Viime vuonna isoimman hauen ja samalla Karilaisen "lahjoittaman" Busterin voitti yhden miehen venekunta, jonka ainoalla miehistön jäsenellä oli vapakäsi paketissa ja kala väsyteltiin koukkaamisetäisyydelle yhdellä kädellä vapa pystyssä vapatelineessä. Saamamiehen mukaan kalaa piti vielä koukata muutaman ylimääräisen kerran ja tietenkin yhdellä kädellä kun hauki olikin päättänyt vielä yrittää viimeisen peliliikkeen vapauteen veneen vieressä, täytyy sanoa että hatunnostonarvoinen suoritus:-) Tätä vetouistelu on parhaimmillaan, hyviä tarinoita ja ikimuistoisia elämyksiä.

VI Keskisen Kello-uistelun kilpailukeskus sijaitsee Liedenpohjan pienvenesatamassa, Toisveden Syvälahdessa. Kilpailukeskus aukeaa klo 8.15 ja ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä (50€/venekunta). Alle 18-vuotiaiden venekunnat pääsevät osallistumaan Motonet Pohjanmaa -cupin osakilpailuihin ilmaiseksi kaudella 2016. Kilpailussa uistellaan klo 11.00 - 18.00 välinen aika ja kilpailun alussa ja lopussa on puolen tunnin siirtymäaika. Kilpailukeskukseen on opastus ja parhaiten kisakeskukseen pääsee veneellä suoraan järveltä ja toiseksi parhaiten kisakeskuksen viereiseltä parkkipaikalta, joka sijaitsee vanhan sahan alueella, aivan Syvälahden vieressä. Veneen voi laskea järven pohjoispäästä Liedenpohjan pienvenesatamasta tai Tulijoen sillan vieressä sijaitsevalta rampilta sekä järven eteläpäästä, valtatie 23 levähdysalueen veneenlaskupaikalta.

Yleisö on tervetullut seuraamaan punnitusta ja kilpailun isoin hauki laitetaan näytille punnitusalueelle. Vuonna 2016 Motonet Pohjanmaa-cupin jokaisessa osakilpailussa on tarjolla jäitä kilpailijoille, koska kilpailuissa saadut kalat menevät ihmisravinnoksi. Liedenpohjan kyläyhdistys myy makkaraa ja muuta pikku purtavaa kilpailukeskuksessa. Lisätiedot ja tarkempi palkintoluettelo löytyy Alavuden seudun Urheilukalastajien kotisivuilta www.asuk.fi/Toisvesi_Uistelu_6/Index.html.

Kilpailunjohtajan ominaisuudessa toivon, että kisa saadaan vietyä läpi syksyisen aurinkoisessa ilmanalassa ja aikaisempien kisojen tapaan rehdissä hengessä, mökkiläisten ranta rauhaa kunnioittaen. Kireitä siimoja sekä ennen kaikkea rentouttavia ja tarinarikkaita uisteluelämyksiä toivotellen, kilpailunjohtaja Pasi Huhtala, VI Keskisen kello- uistelu.

 

« Takaisin