Valtteri Jussila on 65 vuotta toimineen Alavuden Kumin kolmas omistaja. Juhlavuoden hankintoihin lukeutuu renkaiden ja asennus- ja tasapainotuslaitteilla varustettu pakettiauto.

Valtteri Jussila on 65 vuotta toimineen Alavuden Kumin kolmas omistaja. Juhlavuoden hankintoihin lukeutuu renkaiden ja asennus- ja tasapainotuslaitteilla varustettu pakettiauto.

Kesärenkaat alle vaikka kotipihassa

1.4.2021

Juha Aho-Pynttäri

Korona-aika haastaa yrityksiä kehittämään palvelujaan. Viime kesänä Alavuden Kumissa yrittäjänä aloittanut Valtteri Jussila on varustanut pakettiauton tavaratilaan kaikki renkaiden asennuksiin, vaihtoon ja paikkaukseen tarvittavat laitteet. Uudet renkaat saa nyt alle vaikka kotipihassa.

- Kaikilla ihmisillä ei ole välttämättä koronan vuoksi mahdollisuutta lähteä rengasliikkeeseen asioimaan. Meillä on autossamme asennuskone, tasapainotuskone, tunkit ynnä muu tarpeellinen, Jussila sanoo.

Yrittäjän mukaan vastaavaa palvelua on ollut tarjolla näihinkin saakka, mutta lähinnä raskaan kaluston renkaisiin. - Henkilöautopuolelle näitä ei kovin monella ole. Moni laskee, että kannattaako vai ei, mutta mielestäni on fiksua yrittää palvella jokaista mahdollisimman hyvin. Kun ei laske aivan jokaista euroa tarkasti nyt, sillä voi olla pitempiaikaisia vaikutuksia ja se voi poikia takaisin hyvää muuta kautta, Jussila pohtii.

Rengasralli on kohta ovella

Renkaiden vaihtosesonkin alkua ei tarvitse enää laske viikoissa, sillä rulianssi alan erikoisliikkeissä alkaa vääjäämättä parin viikon sisällä. Nykyinen laki sallii rengasvalinnat olosuhteiden mukaan ja maantiet kuivuvat päivä päivältä.

Takatalven mahdollisuutta tai syksyn ensilumia miettiville hyvä valinta saattaa olla muutaman vuoden markkinoilla ollut vesikelin rengas Multiseason, jota on Jussilan mukaan parannettu entisestään. Toisin kuin ennen sitä saa nyt myös pakettiautoihin.

- Se on muutaman kympin kalliimpi, mutta myös mukavuuspainotteisena hiljaisempi. Kilometrejä paremmin kestävänä se myös haukkuu hintansa takaisin eikä sitä heti syksyn ensilumien tarvitse kiireellä vaihtaa pois, yrittäjä toteaa. 

Laadukkaimpien kesärenkaiden saatavuus on tällä hetkellä hyvä ja niitä on Alavuden Kumissakin kattava tarjonta. Sen sijaan halvempien renkaiden osalta korona-aika on tuottanut toimitusvaikeuksia. Kiinalla on Euroopassa tehtaita kiinni ja konttien suhteen ilmenee rahtiongelmia.

Jussila kertoo, että renkaiden hinnat nousevat hieman huhtikuun alussa. Taustalla ovat rahtien hintojen sekä raakaöljyn hinnan nousu maailman markkinoilla.

« Takaisin