Eljas Peuralan ja Hilma Hurmeen ajama polkuvene liikkui Jukojärven vesillä, vaikka helle ei polkijoita hellinyt.

Eljas Peuralan ja Hilma Hurmeen ajama polkuvene liikkui Jukojärven vesillä, vaikka helle ei polkijoita hellinyt.

Kesälomaa on vielä jäljellä, mutta kiva kun koulu alkaa. Pinjalla, Hilmalla ja Eljaksella ei ole lomalla tekemisen puutetta

22.7.2015

Eljas Peuralan ja Hilma Hurmeen ajama polkuvene liikkui Jukojärven vesillä, vaikka helle ei polkijoita hellinyt.

Taisto Järvinen

Koululaisten kesälomat alkavat olla loppupuolella, ja paluu kouluun tapahtuu useimpien osalta reilun kahden viikon kuluttua. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, parin viikon aikana nimittäin ehtii puuhastella yhtä ja toista. Totuuden nimissä on todettava, että tämän päivän koululaiset eivät lomalla joutenoloa harrasta, vaan menoa ja meininkiä on jokaiselle päivälle.

Tässä jutussa paneudumme Keuruulla loman tai osan lomasta viettävien Pinjan, Hilman ja Eljaksen lomarientoihin.

Pinja Savelan mielestä koulussa ja lomalla on melkein yhtä kivaa. Kesäloma on vain hieman mukavampaa kuin koulu. Keuruun ala-asteen kivikoulun toiselle luokalle menevän Pinjan kesälomaa on sävyttänyt uimakoulu uimahallissa ja sen jälkeen uiminen oman kodin viereisessä Keurusselän rantavedessä. Pinjan mielestä vesi on ihan lämmintä.

  • Kävimme Tohmajärvellä mummin ja papan luona. Keuruun mummin ja papan luona on käyty usein ja he ovat käyneet meillä, kun asuvat aika lähellä.
  • Urpo ja Turpo -talossa kävin äidin kanssa.

Keuruun markkinoille Pinja oli lähdössä Keuruun mummin ja papan kanssa. Toivelistalla oli pääsylippu ”laitteeseen” ja ”lakua”. Tikkari ja jäätelö olivat myös Pinjan toivelistalla. Markkinoilla hän käy melkein joka kesä, mutta nyt ensimmäisen kerran isovanhempien kanssa.

Taidetta ja liikuntaa

Keuruun Jukojärvellä osan lomasta viettävien serkusten Hilma Hurmeen ja Eljas Peuralan kesälomaan kuuluvat samat harrastukset kuin koulussa oltaessa. Lisäbonuksen tuo mummon ja papan loma-asunnon läheinen matalahko hiekkaranta, uiminen ja kalastus.

Hilman kesäloma on sujunut tosi hyvin. Hän on vieraillut Linnanmäen huvipuistossa, Ateneumin taidemuseossa ja Ähtärin eläinpuistossa pikku-pandaa katsomassa.

  • Olen kiinnostunut taideaineista. Harrastan piirustusta, vesivärimaalausta, laulua ja käsitöitä. Olen sanataide-, käsityö- ja maalauskoulussa.
  • Kouluun on kiva mennä. Koulu ja loma ovat yhtä kivoja. Hyvää koulussa on myös retket lähimetsään, pohtii Jyväskylän Keljonkankaan koulun kolmannelle luokalle menevä Hilma.

Eljas Peuralan mielipuuhaa lomalla on kalastus sekä ajelu polkuveneellä ja uiminen. Vahva näyttö kalastuksen taidoista on taannoin uistimella saatu kolmen kilon painoinen kuha. Erikokoisia haukia on noussut Jukojärvestä lumematon määrä.

  • Jääkiekkoharjoituksissa olen käynyt kaksi kertaa viikossa, paitsi ei kesätauon aikana. Ajan crossia kaveriporukalla ja jalkapalloa on pelattu kotipihassa.
  • Olemme käyneet Tropiclandiassa, Särkänniemessä ja Ähtärissä. Tropiclandia oli paras, kun sattui lämmin päivä, Oriveden Kultavuoren koulussa 2B-luokalle parin viikon kuluttua suuntaava Eljas sanoo.

Melkein parasta serkuksille on se, että lomalla saa nukkua aamulla yhdeksään, joskus jopa kymmeneen saakka.

« Takaisin