Erkki Tiensuu Ky:n henkilökuntaa yrityksen pihassa. Vasemmalta Kirsi Tiensuu, Erkki Tiensuu, Katri Katajamäki, Niko Vähäsoini ja Janne Keskinen.

Erkki Tiensuu Ky:n henkilökuntaa yrityksen pihassa. Vasemmalta Kirsi Tiensuu, Erkki Tiensuu, Katri Katajamäki, Niko Vähäsoini ja Janne Keskinen.

Kesällä on hyvä aika kunnostaa kourut ja kattoturvatuotteet

28.7.2016

Kesällä on hyvä aika kunnostaa

 kourut ja kattoturvatuotteet

Taisto Järvinen

Oleellisen tärkeää kiinteistöissä on, että katto ja katon turvatuotteet ovat kunnossa. Yhtä tärkeää on sadevesijärjestelmien kunto, että räystäskourut ja syöksytorvet toimivat. Tällöin vesi ja kosteus ylipäätään pysyvät pois rakenteista, joihin se ei todellakaan kuulu. Katto sekä toimivat sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet ovat kohde, joihin ostajan silmä usein ensiksi kiinnittyy silloin, kun ollaan kiinteistön ostohankkeissa.

Hakojärvellä toimivan Erkki Tiensuu Ky:n toimialaa on nimenomaan sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden myynti ja asennus. Yrityksen toiminta-alue on noin 150 kilometrin säteellä Alavuden Hakojärveltä.

Erkki Tiensuu sanoo näihin aikoihin vuodesta olevan paras aika laittaa kuntoon talon ”rännit ja kourut”.

  • Tämän alan sesonki on toukokuulta tuonne joulun tienoille. Työ onnistuu ympäri vuoden, mutta lumi ja pakkanen hidastavat työtä. Heinäkuu ja elokuu ovat yleensä vilkkainta aikaa, kun monille remontit tulevat mieleen kesäloman aikana.
  • Vanhempien kiinteistöjen katon uusimisen yhteydessä yleensä vaihdetaan myös kourut, syöksytorvet, kulkusillat, lumiesteet ja myös piipun pellitys. Pelkkiä räystäskourujen vaihtoja nykyisin on varsin vähän.
  • Tämän päivän töistä ehkä hieman yli puolet on vanhempien talojen saneerauskohteita, ja loput uusien, lähinnä asuintalojen kohteita. Teemme kesän aikana myös joitakin kattoja profiilipellistä.

Erkki Tiensuu on aloittanut alalla vuonna 1980. Tuohon aikaan toiminta oli lähinnä tuotteiden myyntiä ja kuljetusta rakennuskohteisiin. Viimeiset 15 vuotta on asennuspalvelu kuulunut kiinteästi kauppaan. Aivan viime aikoina on ostajan oma asennustoiminta hieman lisääntynyt.

Pitkää ikää kouruille

Nykyisin myynnissä olevat räystäskourut ja muut kattoalan tuotteet ovat pitkän iän tavaraa. Molemmin puolin pinnoitetut kourut kestävät oikein asennettuina ja huollettuina noin 30 – 50 vuotta.

  • Räystäskourusta on kantikas- ja puolipyöreä malli. Puolipyöreän suosio on lisääntynyt, samoin kourun ulkopuolisen koukun suosio, kun se puhdistuksen kannalta on helpompi.
  • Värejä pellistä on paljon. Suosituimpia ovat perinteiset värit; musta, ruskea, valkoinen, punainen ja harmaa, jotka ovat varastoväreinä, mutta myös muita värejä on saatavana.

Erkki Tiensuun myymät valmistuotteet ovat CE-merkittyjä Pisko-tuotteita. Omaa valmistusta yrityksellä ei enää ole. Räystäskouru tulee omassa autossa olevilta kourukoneilta.

  • Tunnetun lapualaisen valmistajan tuotteet ovat viimeistä huutoa, ja ovat suosiossa ympäri Suomen. Me olemme siten Lapuan Piristeel Oy:n jälleenmyyjä, Erkki Tiensuu sanoo.

Käytettyjen autojen kauppa on edelleen Tiensuun yrityskuviossa. Autoja, kuten muita tuotteita myydään lähinnä huutokauppa.com -sivuilla. Autoja menee pihasta myös perinteistä kauppaa käymällä.

Erkki Tiesuu Ky

63680 Hakojärvi

0500 561 177

www.e-tiesuu.com

(Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)

« Takaisin