Kesää ja Avoimet Puutarhat -tapahtumaa kohti

22.3.2023

Suomen suosituin puutarhatapahtuma Avoimet Puutarhat järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 9. heinäkuuta. Nyt on aika luoda oma profiili puutarhastaan, ja samalla ilmoittautua mukaan tämänvuotiseen hyvän mielen puutarhatapahtumaan. Avoimetpuutarhat.fi -sivusto toimii lisäksi koko kesän puutarhamatkailusivustoina, jolloin vieraita voi saada näin halutessaan myös muulloin.

Säveliä puutarhassa

Avoimet Puutarhat -tapahtuman teemana tänä vuonna on Puutarhan sävelet. Puutarhan säveliä voivat olla luonnon äänet lintujen laulusta sirkkojen siritykseen. Tapahtuma kannustaa lisäksi järjestämään musiikkituokioita tai pieniä puutarhakonsertteja vierailijoiden iloksi. Monet tarjoavat lisäksi mahdollisuuden nauttia kahvihetkestä vihreyden keskellä tai kierrättää vieraita kertoen heille puutarhansa ”salaisista” kasviaarteista ja niiden hoidosta.

Viime vuonna tapahtuma oli ennätyksellisen suosittu, jolloin puutarhavierailuja oli sadoissa kohteissa lähes satatuhatta. Tapahtuman suosiota ovat vauhdittaneet positiiviset kokemukset. Niin puutarhansa avanneet kuin siellä vierailleet ovat nauttineet kesäpäivästä! Erilaisten puutarhojen ihmeiden lisäksi intoa osallistua tapahtumaan on lisännyt muiden harrastajien kohtaamiset ja tapahtumasta saadut ideat omaan puutarhaan.

Ilmoittautuminen onnistuu helpoiten www.avoimetpuutarhat.fi -sivujen kautta ja jatkuu aina kesäkuun alkuun asti. Avoimet Puutarhat -sivuilta löytyy myös lisätietoa ja tapahtuman materiaalia. Teemapäivänä 9. heinäkuuta puutarhat ovat avoinna klo 12 - 17.

« Takaisin