Johannes Vetter on yksi olympiakesän seuratuimpia yleisurheilutähtiä. Vetterin keihäskaaria voi seurata lauantaina Kuortaneen keskusurheilukentän katsomosta.

Johannes Vetter on yksi olympiakesän seuratuimpia yleisurheilutähtiä. Vetterin keihäskaaria voi seurata lauantaina Kuortaneen keskusurheilukentän katsomosta.

Keihäänheiton ykköstähti Johannes Vetter: Minulla on isoja tavoitteita juhannuksena Kuortaneella

24.6.2021

Taisto Järvinen

Keihäänheiton ehdoton ykkösnimi, saksalainen Johannes Vetter nostaa Kuortane Games -Motonet GP -kisan yhdeksi tärkeimmistä kisoista ennen olympialaisia. Kuortaneen arvo nousee Vetterin kisakalenterissa jo senkin johdosta, että hän on jättänyt viime aikoina pari merkittävää kilpailua pois ohjelmistaan.

Vetter sanoo olevansa varustautunut vahvalla itseluottamuksella Kuortaneen kilpailuun. – Odotan Kuortaneen kisaa 26.6. Olen valmistautunut hyvin. Minimitavoite Kuortaneella on Aki Parviaisen vuonna 1999 heittämän kenttäennätyksen (93,09) rikkominen, kiteyttää tällä kaudella 96,29 heittänyt Johannes Vetter.

Helpolla Vetter ei tule juhannuksena Kuortaneella pääsemään, kun heittoviivalle tulevat olympiavoittaja Keshorn Walcott ja parin vuoden takainen maailmanmestari Anderson Peters. Mukana ovat myös Neeraj Chopra ja Kim Amb.

Toinen maailman huiput kokoava laji Kuortaneella on miesten kiekonheitto. Heittäjiä ei ole paljon, mutta laatu korvaa määrän, kun ruotsalaiset Daniel Ståhl ja Simon Petterson tulevat kiekkorinkiin. Heidän lisäksi kahden kilon kiekkoa heittävät Slovenian Kristjan Ceh (hitusta vaille 70 metrin heittäjä) sekä Saksan Christop Harting.

Miesten heittolajeihin Kuortaneella ei kotimaisia kärjen järjestystä sekoittavia urheilijoita ole tulossa. Miesten hyppylajeissa puhutaan eri kieltä. Pituushypyssä kilpailevat EM-hallikisojen hopea- ja pronssimies Ruotsin Thobias Montler ja Suomen Kristian Pulli, jotka saavat seurakseen lankulle mm. Norjan Henrik Flåtnessin ja Eero Haapalan.

Miesten seiväshyppy on kokenut alkukesän aikana selkeän kasvojenkohotuksen, kun Mikko Paavola, Tommi Holttinen ja Urho Kujanpää ovat pyytäneet korottaa riman yli 560 -lukemiin. Juho Alasaari tuo heidän lisäksi hienon mausteen Kuortaneen seiväskisaan.

Kovan tason kisoja

Viikonvaihteena kilpailtu Eurooppa-cup ei paljoa vaikuta Kuortaneen kisojen urheilijakattaukseen. 196 hypännyt Ella Junnila tulee Kuortaneelle ja saa vastaansa tällä kaudella 194 hypänneen Ruotsin Maja Nilssonin. Heta Tuuri, Jasmin Kähärä, Elin Pajunen ja Sini Lällä ovat myös mukana korkeuskisassa.

Naisten seiväshypyssä kevään ykköshyppääjä Elina Lampela saa vastaansa yli 470 hypänneet Irina Ivanovan ja Wilma Murron. Kolmiloikassa on mukana Kristiina Mäkelä.

Naisten keihäänheitossa ovat maailmanmestari Kelsey-Lee Barber (67,70) ja Etelä-Afrikan Tanita Van-Dyk (61,19). Suomalaisnaisille 60 metriä ollut lähes maaginen raja, kun vain Jenni Kangas on sen ylittänyt. Kuortaneelle tulee maan kärkikaarti, joten on syytä toivoa yli 60 metrin kaaria.

Vauhtia juoksuradalla

Kuortane Games tuo juoksuradalle ison tukun kärkipään juoksijoita. Selvää on, että Annimari Kortteen vauhti on kiinnostaa yleisöä. Miesten 100 metriä kuuluu samaan kastiin etenkin, kun mukana on lähes koko Suomen nopeiden miesten kaarti mm. Samuli Samuelsson, Riku Illukka, Oskari Lehtonen, Konsta Alatupa, Viljami Kaasalainen jne.

Naisten 800 metrin ykkösjuoksijaamme Sara Kuivistoa tulee vauhdittamaan pari alle kahden minuutin aikoihin 800 metriä kiiruhtanutta juoksijaa. Naisten kahdella ratakierroksella on juoksijoita yhteensä 25.

Miesten 1500 metriä oli Kuortaneen kisoissa viime vuonna huikea taistelu. Samanlaista taistelua aikaa vastaan on nähtävissä myös tänä juhannuksena. Topi Raitanen ja Jonas Rinne juoksivat viime kesänä Kuortaneella ennätyksensä. Sen jälkeen miesten ennätykset on hinattu vielä kireämmiksi. Kun vastaan tulee kaksi 3.40 -tason norjalaista, niin vauhtia tullaan näkemään. Yhteensä juoksijoita 1500 metrillä on lähes 30.

Kisoissa lajeina ovat myös para-kelaus ja tuolikeihäänheitto. Mukana ovat mm. Leo-Pekka Tähti, Esa-Pekka Mattila, Amanda Kotaja, Henry Manni sekä keihäänheitossa Marjaana Heikkinen.

Kuortane Games -Motonet GP -kisat järjestetään Kuortaneen keskusurheilukentällä 26.6 kello15.00.

« Takaisin