Kunnanjohtaja Eero Ylitalo on hyvillä mielin Kyyjärven kärkiyritysten vetovoimasta. Kauppakeskus Paletin tarjonta on tutuinta kaupallisia palveluja tarvitseville asiakkaille.

Kunnanjohtaja Eero Ylitalo on hyvillä mielin Kyyjärven kärkiyritysten vetovoimasta. Kauppakeskus Paletin tarjonta on tutuinta kaupallisia palveluja tarvitseville asiakkaille.

Kauppakeskus Paletti antaa Kyyjärvelle elinvoimaisuutta

7.10.2015

Kunnanjohtaja Eero Ylitalo on hyvillä mielin Kyyjärven kärkiyritysten vetovoimasta. Kauppakeskus Paletin tarjonta on tutuinta kaupallisia palveluja tarvitseville asiakkaille.

Uutta ilmettä kiinteistötekniikan uusimisella ja tilamuutoksilla ja uudella paikoitusalueella

Taisto Järvinen

Kuusitoista vuotta Kyyjärven keskustassa, valtateiden 13 ja 16 haarautumispisteessä toiminut Kauppakeskus Paletti tuo merkittävän paljon elinvoimaisuutta Kyyjärvelle. Paletin neljätoista eri liikettä ja lähes 50 työpaikkaa sekä yli puoli miljoonaa asiakasta vuositasolla ovat 1400 asukkaan Kyyjärvelle todella suuri piristysruiske.

Kyyjärven kunnanjohtaja Eero Ylitalo sanoo 90-luvun lopun kunnan päätöksentekijöitä rohkeiksi ja ennakkoluulottomiksi henkilöiksi, kun uskalsivat toteuttaa mittavat investoinnit.

- Paletin maantieteellinen asema on hyvä. Erinomainen asia ovat myös Paletin kaupanalan naisvaltaiset työpaikat. Vertailun vuoksi voidaan mainita Betsetin 167 työpaikkaa, jotka ovat pääosin miesten paikkoja.

- Paletin ansiosta Kyyjärvellä on pieneksi kunnaksi poikkeuksellisen hyvät kaupalliset palvelut. Palvelujen taso puolestaan auttaa työvoiman rekrytoinnissa.

Parhaillaan Paletissa on menossa peruskorjaus, jonka ansiosta kiinteistötekniikka saatetaan ajan tasalle. Samalla toteutetaan liiketilojen uudistuksia. Tilamuutosten jälkeen on tarjolla jokunen uusi liiketila. Palettiin toivotaan esimerkiksi autotarvikeliikettä ja pienimuotoista rautakauppaa.

Paikoitusalueet ovat kesällä kauppakeskuksen pullonkaula. Tilanne muuttuu, kun Vaasantien puolelle rakennetaan lisää paikoitustilaa, ja länsisivulle tulee toinen pääsisäänkäynti.

-Paletti on avoinna 362 päivänä vuodessa, joten kauempaakin voidaan lähteä ostoksille lähes joka päivä. Merkittävää on, että liikkeiden vaihtuvuus on vähäistä. Kauppakeskuksessa on useita siellä alusta saakka toimineita liikkeitä, sanoo myös kauppakeskuksen toimitusjohtajan postia hoitava Eero Ylitalo.

Monipuolinen

yrityselämä

Yrityselämä Kyyjärvellä on monipuolista ja monimuotoista. Yritysten näkyvimpiä maamerkkejä ja toimijoita ovat Paletissa toimivien yritysten lisäksi mm. jo aikaisemmin mainittu Betset ja Taipaleen Teräs sekä Kyyjärven Saha ja energia-alan erikoisosaaja Tulostekniikka Oy. Perinteinen maatalousyrittäjyys on varsin merkittävää Kyyjärvellä.

Selkeää kieltä yrittäjyydestä pitäjässä viestii se, että kunnanvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajisto muodostuu täysin yrittäjistä.

- Yrittäjänäkemys ruokkii yrittäjyyttä, joka tekee mahdolliseksi työpaikkojen syntymisen. Meillä on varsin sujuvaa päätöksentekoa, ja turhia vatulointeja ei kokouksissa ole. Kunnanjohtajan työssä se on merkittävä etu.

- Kyyjärvellä on tekemisen meininki. Paletin remontin lisäksi liikuntahalli laajenee, ja koulukeskuksen laajennusta tai uutta koulukeskusta suunnitellaan. Toki euro on siinä savotassa merkittävä konsultti.

Kyyjärven vahvuutena kunnanjohtaja näkee sujuvat tieliikenneyhteydet. Sinisen tien kuntoon hän toivoo silti kohennusta.

- Tietoliikenneyhteydet Kyyjärvellä ovat huippuluokkaa. Valokuituyhteys on saatavilla koko kunnan alueella, joka auttaa sekä nykyisiä että uusia yrityksiä.

- Meillä on hyvä sijainti kolmen maakunnan rajoilla, ja hyvä yhteistyö naapurikuntien kanssa. Osaamme iloita myös naapurien menestyksestä, se kun tuo usein hyvää myös toisille kunnille, Eero Ylitalo kiteyttää.

« Takaisin