Juulia Valkama yrityksensä seinällä olevan peilin äärellä. Peilin kehys on saanut uuden elämän, kun Juulia on entisöinyt vanhan hylätyn taulun kehyksen. Peilistä näkyy osa kauneushoitolassa tarjolla olevista kosmetiikkatuotteista.

Juulia Valkama yrityksensä seinällä olevan peilin äärellä. Peilin kehys on saanut uuden elämän, kun Juulia on entisöinyt vanhan hylätyn taulun kehyksen. Peilistä näkyy osa kauneushoitolassa tarjolla olevista kosmetiikkatuotteista.

Kauneushoitola Beautyboss aloitti toiminnan Alavudella

7.10.2021

Juulia Valkaman haave toteutui

Taisto Järvinen

Yrittäjyys on oivallinen tapa työllistää itsensä. Yrittäjyydessä on myös se hyvä puoli, että kaiken osuessa kohdilleen on madollista myös muiden henkilöiden työllistyminen. Yrittäjyys ei siltikään ole taikatemppu, joka siitä vain vetäistään hihasta, vaan yrittäjyyteen vaaditaan monen asian loksahtamista paikoilleen.

Alavutelainen Juulia Valkama on seutukuntansa uusin yrittäjä. Juulia aloitti Kauneushoitola Beautyboss`n yrittäjänä maanantaina 4.10. Mistään hetken mielijohteesta ei kauneudenhoitoalan yrityksen perustaminen ole peräisin, vaan Juulian ajatusmaailmaa on yrittäjyys kiehtonut jo yläaste ikäisestä saakka.

  • Olen tiennyt, että yrittäjyys on minun juttuni. Olen yrittäjäperheestä, ja kotona on totuttu siihen, että aina on jotain tekemistä. Toisen palveluksessa ehdin olla muutaman vuoden, joten koulutuksen jälkeen sain hyvän tuntuman käytännön työelämään.
  • Yrityksessäni on tarjolla iso ja monipuolinen hoitopaketti. Teen kasvo-, jalka- ja vartalohoitoja, myös hierontaa. Työnkuvaani kuuluvat myös rakennekynnet, ripsienpidennykset, sekä ripsien ja kulmien käsittelyt ja värjäykset. Teen lisäksi karvanpoistoa sokerointitekniikalla.

Juulian yritykseen kuuluu hyvää jo toiminnan käynnistymisen hetkellä. Avajais- ja tutustumispäivän suuri kävijämäärä oli hänelle positiivinen yllätys. Myönteistä oli myös se, että varauskirjassa on kivasti merkintöjä jo ennen ensimmäistä työpäivää. – Ripsien pidennykset ja -hoidot vaikuttavat olevan naisten suosiossa. Jalkahoidot monine toimenpiteineen ovat aina ajankohtaisia, ja sopivat kenelle tahansa, vaikka lahjaksi. Jalkaongelmista kärsivät asiakkaat ohjaan tarvittaessa jatkohoitoon.

Monialainen osaaja

Se, että Juulia Valkama valmistui haaveammattiinsa, kosmetologiksi, vasta kuluvan vuoden alussa, johtui siitä yksinkertaisesta syystä, että nuorempana hän ei ollut valmis lähtemään kouluun kauemmaksi. Ensin hän suoritti pintakäsittelijä-maalarin koulutuksen. Seuraavana oli vuorossa lähihoitajan koulutus. Lähihoitajaksi hän valmistui v. 2017, ja teki hoitoyötä kaksi vuotta.

  • Hain Vaasaan kosmetologikoulutukseen ja pääsin. Vaasan runsaiden koronatartuntojen johdosta opiskelun loppuosa suoritettiin Seinäjoella oppisopimusopiskeluna. Valmistuin kuluvan vuoden alussa. Näihin saakka olen käynyt töissä Seinäjoella kauneudenhoitoalan yrityksessä.
  • Nyt tunnen olevani omalla allani, ja tutussa ympäristössä. Olen saanut todella paljon onnitteluja ja kannustusta. Uskon tällä alalla olevan tulevaisuutta, kunhan rajoitukset poistuvat ja elämä vakiintuu, Juulia Valkama kiteyttää.

Tarvetta kosmetologin palveluille Alavudella ja seutukunnalla tuntuu olevan, ainakin uudelle yrittäjälle tulleen palautteen mukaan. Hyvänä asiana Juulia kokee sen, että samasta ulko-ovesta kuin hänen yritykseensä tullaan myös seinän takana toimivan Parturi-Kampaamo Mervi Mäntylän yritykseen. Kyseessä on siltikin kaksi samantyyppistä yritystä, jotka tuottavat erilaisia hyvinvointipalveluja.

  • Toimiminen yrittäjänä kodin läheisyydessä mahdollistaa aikaa harrastuksille. Harrastaminen jäi huonolle huomiolle, kun matkat Seinäjoelle ottivat aikaa päivittäin noin kaksi tuntia. Olen jo ilmoittautunut hopeakorukurssille, ja oman koirani kanssa voin touhuta enemmän kuin aikaisemmin, sanoo Juulia.

Kauneushoitola

Beautyboss

Kuulantie 1

63300 Alavus

040 964 4360

www.beautyboss.fi

« Takaisin