Närpiöläisen firman toimitusjohtaja Elizabeth Harf ja asiakaspalvelija Riitta Liimatainen ovat lähes 30 vuotta vanhan Bema Systemin työntekijöitä.

Närpiöläisen firman toimitusjohtaja Elizabeth Harf ja asiakaspalvelija Riitta Liimatainen ovat lähes 30 vuotta vanhan Bema Systemin työntekijöitä.

Kauko-ohjattujen nosto-ovien valmistaja

12.4.2018

Närpiöläisen firman toimitusjohtaja Elizabeth Harf ja asiakaspalvelija Riitta Liimatainen ovat lähes 30 vuotta vanhan Bema Systemin työntekijöitä.

Närpiöläinen Bema System on Kauko-ohjattujen nosto-ovien valmistaja

Teksti: Masa Kojola

Suupohjalainen Närpiön kaupunki kunnioitti helmikuisessa yrittäjägaalassaan vuoden 2017 yrittäjäpalkinnolla kauko-ohjattujen ovien valmistajaa perheyhtiö Bema System Oy:tä. Perusteluna oli Bema Systemin positiivinen kehitys. Positiivinen kehitys firmassa on saavutettu keskittymällä itse suunniteltuihin rakennusteollisuuden tuotevalikomiin.

Toimitusjohtaja Elizabeth Harfin vanhemmat perustivat firman vuonna 1990. Homma lähti käyntiin  Amerikasta tuoduilla kauko-ohjattavien nosto-ovien moottoreilla. Asiakkaat kyselivät hyvin pian myös itse ovia, joten ryhdyimme valmistamaan myös niitä. Moottoroituja nosto-ovia ei siihen aikaan Suomessa ollut suuremmin käytössä. Vastasimme kysyntään, joka kasvoi nopeasti.

-Vuonna 1998 keskityimme nosto-oviin ja omaan tuotantoon, koska USA:n ovet eivät kattaneet kooltaan kaikkia Suomen vaatimuksia. Päätuotteitamme ovat erikoistekniikkaa sisältäviä autotallien- ja teollisuuden nosto-ovia, sekä pari- ja ulko-ovia, ikkunoita ja kulkuovia. Automatiikkaa lisätään tuotteisiin asiakkaan toiveiden mukaan. Suurin valmistamamme ovi on ollut 6 x 6 metriä ja pienin 0,5x0,5 metriä.

Erikoisvalmisteet mahdollisia
-Erikoiskonstruktioita voidaan Elizabethin mukaan oviin tehdä, mikäli liikealueella on esteinä palkkeja, putkia, siltanostureita, tai muita kiinteitä rakennelmia.

-Vastaamme myös nosto-ovien huolloista sekä asiaankuuluvasta nopeasta varaosapalvelusta.
Enemmistö asiakkaista toivoo asennusta ajan puutteen vuoksi. Nykyään rakentaja haluaa enemmän tekniikkaa nosto-oveensa. Oven avaus ja sulkeminen älypuhelimen kautta helpottaa ja se on nykyaikaa, tietää toimitusjohtaja.
-Bema Systemin myyntialuetta on koko Suomi sekä Ahvenanmaa. Ruotsiin, Norjaan ja Islantiin ja muutamaan muuhun maahan teemme myös korkean teknologian nosto-ovia. Pyrimme löytämään uusia ratkaisuja rakennusten sisään- ja uloskäyntiin sekä säästämään tuotteissamme energiaa.

Kilpailu on kovaa

Nosto-ovimarkkinoilla on kova kilpailu.

Elizabeth Harf tietää, että halvemman hintatason maista tulee markkinoille kyseenalaista tavaraa, joka ei Suomen ilmastossa välttämättä toimi moitteitta.

-Me pidämme saavutetusta laadusta kiinni noin 10 hengen työporukalla ja tuotekehitysosastomme suunnittelee yhä parempia sekä kestävämpiä tuotteita. Tulevaisuuteen katsomme luottavaisesti kasvuyrityksenä. Pyrimme löytämään uusia oviratkaisuja, joissa energiansäästö otetaan yhä enemmän huomioon.

Bema Systemin toimitusjohtaja vinkkaa, että nyt kannattaa olla asialla, jos aikoo saada tulevan talven nosto-ovitilaukset ja -asennukset valmiiksi ennen lumien ja pakkasten tuloa.

 

Yhteystiedot:

Oy Bema System Ab Algotsintie 9, FI- 64200 NÄRPIÖ, FINLAND, +358 (0)6 357 6460. Myynti: +358 (0)6 225 8230, +358 (0)503 3109 34. Toimitusjohtaja: Elizabeth Harf  +358 (0)500 949 221. (Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen).

« Takaisin