Tekninen johtaja Harri Virtanen (vas) ja rakennustarkastaja Esa Alapiha uskovat, että uusi tärppi kiinnostaa rakentamista harkitsevia ja tuo kaupunkiin ehkä myös uusia asukkaita. Rauhallinen metsämiljöö lähes sen silmässä on mitä mainion asuinympäristö. Kuva: ksk

Tekninen johtaja Harri Virtanen (vas) ja rakennustarkastaja Esa Alapiha uskovat, että uusi tärppi kiinnostaa rakentamista harkitsevia ja tuo kaupunkiin ehkä myös uusia asukkaita. Rauhallinen metsämiljöö lähes sen silmässä on mitä mainion asuinympäristö. Kuva: ksk

Kauhajoen tonttikampanja jatkuu yli vuoden eteenpäin

15.10.2020

Karisamuli Korpela

Viime vuonna Kauhajoella aloitettiin alun alkaen vuoden mittaiseksi aiottu tonttikampanja, jossa kaupunki tarjosi kaavoitetuilla alueilla omistamiltaan maapohjilta omakoti- ja rivitalotontteja asumistarkoituksiin alle polkuhintojen. Joiltain osin perusinfraltaan valmiiden maapohjien kauppa puustoineen kävi hyvin. Jo ennen kampanjan virallista alkamista kaupungintalon parkkialueella oltiin jopa asuntovaunuissa päivä, osin parikin odottelemassa pääsyä jonon alkuun mahdollisimman pian myynnin virallisesti alkaessa. Se osaltaan varmistaisi, että uudisrakennukselle tontinpaikkaa etsivä voisi ostaa juuri sen ja juuri siitä kohtaa karttaa, mikä näyttäisi ennakolta itselleen kelpoiselta.

Tänään 15. lokakuuta 2020 aloitetaan tuo kampanja toisen kerran ja tontteja sekä AO- että AP -merkinnöillä on yhteensä 53 kappaletta. Niitä on kaupungissa muutamalla eri asuntoalueella keskustassa ja sen lähialueilla. Kirkontornista kauimmillaan muutaman kilometrin ja lähimmillään noin kilometrin päässä. Näihin jälkimmäisiin kuuluu jo täyteen rakennetun omakoti/rivitaloalue Kalkunmäen vierellä sijaitsevaan Vuorenmäkeen kuuluvan asuntoalue Äijälän Kinkerintie, josta löytyy tarjouskampanjan uusin alue seitsemällä tontilla. Niiden yksikköhinta on edelleen sama kuin edellisessä kampanjassa eli AO-merkinnällä olevien omakotitaloille tarkoitettujen 150€ ja AP-merkinnöillä olevien erillisten kytkettyjen pientalojen ja rivitalojen 350€.

Uusia tontteja esittelemässä olleet rakennuslohkon johtaja Harri Virtanen ja rakennuslautakunnan esittelijä, rakennustarkastaja Esa Ala-Piha ovat kaupungilla jo niin sanotun pitkän linjan miehiä ja näin ollen tietävät hyvin, mitä myydään.

  – Nuo hinnat eivät sisällä lohkomismaksuta eikä normaaleja tonttikaupan asiointikuluja, Virtanen muistuttaa, jatkaen niiden olevan kuitenkin minimaalisia verrattuna vastaavien tonttien yleisiä hintoja eri puolilla vastaavan suuruisissa kaupungeissa.                                                                                                                   

 - Muutamista tonneista jopa kymppitonneihin, hän selventää. Alapiha kertoo käytännön toimenpisteistä.                      

 - Tontteja ei voi varata, vaan ne myydään siinä järjestyksessä, kun niitä tullaan kaupungin tekniselle osastolle ostamaan.                                                                                                                                                            

- Pitää myös mainita, että kaupan allekirjoituksen päivämäärästä vuoden sisään pitää hakea rakennuslupa ja kahden vuoden sisällä uudisrakennus pitää olla katselmusvaiheessa, hän jatkaa.  

« Takaisin