ruokamessutiimi 2015:  Ruokamessut 2015 taustalla toimivat tänä vuonna mm. Raymond Wesander (vas), Riitta Alapiha, Katri   Rinta-Halkola ja Mikko Rotola-Pukkila (Kauhajoen kaupunki), Tuija Pitkäkoski (SeAMK), Katja Perttu (Ruralia-  instituutti), Sirpa Passi (Kauhajoen kaupunki) ja Hannu Uusi-Honko (Food Park Oy). Kuva: ksk

ruokamessutiimi 2015: Ruokamessut 2015 taustalla toimivat tänä vuonna mm. Raymond Wesander (vas), Riitta Alapiha, Katri Rinta-Halkola ja Mikko Rotola-Pukkila (Kauhajoen kaupunki), Tuija Pitkäkoski (SeAMK), Katja Perttu (Ruralia- instituutti), Sirpa Passi (Kauhajoen kaupunki) ja Hannu Uusi-Honko (Food Park Oy). Kuva: ksk

Kauhajoen Ruokamessuilla juhlavuosi ja reseptikilpailu

2.7.2015

ruokamessutiimi 2015:  Ruokamessut 2015 taustalla toimivat tänä vuonna mm. Raymond Wesander (vas), Riitta Alapiha, Katri   Rinta-Halkola ja Mikko Rotola-Pukkila (Kauhajoen kaupunki), Tuija Pitkäkoski (SeAMK), Katja Perttu (Ruralia-  instituutti), Sirpa Passi (Kauhajoen kaupunki) ja Hannu Uusi-Honko (Food Park Oy). Kuva: ksk

Karisamuli Korpela

Hämes-Havusen talonpoikaiskartano varustetaan normaalia fiininpään juhlakuntoon syyskuun 4-6. päiville,

sillä Kauhajoen Ruokamessut järjestetään tuolla Hämeen Härkätien jatkeen entisaikain Pohjanmaan portilla

jo 25. kerran.  Juhlamessuilla päästään järjestäjien mukaan nauttimaan makumatkoista, joissa ruoan

laittoon tarvittavat ainekset tulevat pienten elintarviketuottajien tiloilta eri puolilta maatamme.

Juhlan kunniaksi on Ruokamessutoimikunta julkistanut yhdessä mm. kartanon keittiöllä toimivan

Pitopalvelu Minna-Marian kanssa uusien juhlaruokareseptien kilpailun nimenomaan lähiruokaa

hyödyntäen. Kilpailussa yhteistyötahoina ovat Juustoportti Food Oy, Närpiön Vihannes, Kukkasmäen

Marjatila, Lohiluoman Pienmeijeri Oy, Pirjon Pakari ja Laidun Hereford.

Kilpailun raadin muodostavat pitopalveluyrittäjä Minna Lakso, keittiömestari Ulla Liukkonen, Kaikki äitini

reseptit – blokkaaja Nanna Rintala ja keittiömestari Raymond Wesander. Viisi parasta reseptiä julkaistaan

ruokamessujen nettisivuilla (ruokamessut.fi) elokuussa ja niiden mukaan valmistetaan kattaukset Hämes-

Havusen päätuvan juhlaruokailuun messujen ajan. Päätuvassa ruokailleet valitsevat niistä oman

suosikkinsa, mutta raadin valitsema voittaja julkaistaan ja palkitaan jo messujen elokuun press-infossa.

Messuilla em. Liukkonen ja Wesander valmistavat voittajareseptin ohjeiden mukaan annoksia, joita sitten

maistatetaan messulavan yleisökeittiössä.

- Reseptit voivat olla juhlapöytään sopivia alku-, pää- tai lisukeruokia, kertoo messupäällikkö Riitta Alapiha.  

- Niiden on oltava siis uusia, kymmenelle henkilölle tarkoitettuja ja tietysti kotimaisista raaka-aineista,

ja kilpailuun voi lähettää halutessa myös useampia reseptejä, hän jatkaa kertoen vielä osoitteen, joka on

(Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen).

Messulavalla ohjelmasta vastaa tällä kertaa maa- ja metsätalousministeriö, jonka kutsumana nähdään

teemaan liittyviä vieraita. Ohjelmat juontaa ministeriön viestipäällikkö Pekka Väisänen. Perinteisessä,

Helsingin Yliopiston Ruralia-instituutin järjestämässä Ruokamessu Seminaarissa katsastetaan

elintarvikeyrittäjyyden menneitä aikoja, mutta myös tulevaisuutta. Messujen yritysvierailukohteita ovat

mm. Kukkasmäen Marjatila, Nummijärvi Camping, Tapion Lankakauppa, Tuppu-Kaluste Oy ja Valkoinen Puu

Gafeteria.

Messuviikonvaihteelle ovat oman tapahtumansa ajoittaneet myös mm. Ojalan Pakarin järjestämä

Syöminkien yö kaupungin keskustassa, kirkkokonsertti, Ruokamessu-Open Botniagolfin 18-reikäisellä ja

jalkapallon Messu-Cup.

Ruokamessujen järjestelyistä vastaa Kauhajoen kaupunki. Sen toimikuntaan kuuluu kaupungin edustajien

lisäksi Food Park Oy, Foodwest Oy, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti, Suupohjan ammatti-instituutti ja

Seinäjoen AMK:n liiketoiminta.

« Takaisin