Kauhajoella huippuluokan SM-snowcrossia

15.3.2023

Menestyskuljettaja Osmo vihdoin kotikilpailuunsa

Kauhajoen Moottorikelkkailijoiden jäsenet ovat vuosien varrella tottuneet menestymään snowcrossin eri arvosarjoissa, mutta vasta ensi viikon lopulla seura järjestää ensimmäisen SM-osakilpailunsa. Suomen mestaruuttakin juhlinut Mikko Osmo pääsee vihdoin ajamaan kotikilpailun, josta kansainvälisestikin menestynyt kuljettaja hakee maukasta päätöstä uralleen.

Moottorikelkkailun snowcrossin Suomen mestaruussarjan kolmas osakilpailuviikonloppu järjestetään Kauhajoella 18.-19. maaliskuuta. Kauhajoen Moottorikelkkailijat on aiemmin järjestänyt moottorikelkkojen MK-Sprint-kilpailuja, mutta snowcrossin puolella seuralla on edessään ensimmäinen kansallinen isännyys. Viivalla nähdään Suomen kelkkaparhaimmistoa SM-luokissa unohtamatta Suomen Cup- ja kansallisia lähtöjä.

Kotikilpailuunsa suuntaa ensimmäistä kertaa urallaan isäntäseuran Mikko Osmo, joka on pääluokka Pron SM-pisteissä viidentenä. 34-vuotias kauhajokelainen aloitti kilpauransa jo 17 vuotta sitten kovassa huudossa olleen MK-Sprintin parissa ja löysi snowcrossin vuonna 2009. Ura on tuonut kaksi snowcrossin ja yhden stadionsnowcrossin Suomen mestaruuden, useita himmeämpiä SM-mitaleja sekä EM- ja PM-hopeaa.

- En osaa etukäteen sanoa, onko kotikisasta hyötyä vai  ei. Syy on se, ettei minulla ole ollut ennen kotikenttäetua, koska Kauhajoella ei ole järjestetty snowcrosskisoja. En edes osannut kuvitella, että saisimme kotipaikkakunnalleni SM-osakisan. Tilanne on nyt todella hieno. Senkin takia, että minulla on ajatuksena lopettaa aktiivinen kisaurani tähän kauteen. Olen ajanut niin pitkään ja kilpakumppanini ovat sellaisia 20-vuotiaita, paikallisen Loukko.comin tiimissä kilpaileva Osmo paljastaa.

« Takaisin