Kauha-hiihdon lähdössä hiihtäjät hakeutuvat nopeasti jonomuodostelmaan.

Kauha-hiihdon lähdössä hiihtäjät hakeutuvat nopeasti jonomuodostelmaan.

Kauha-hiihto hiihdetään jo 43. kerran

8.2.2018

Kauha-hiihdon lähdössä hiihtäjät hakeutuvat nopeasti jonomuodostelmaan.

Kauhajoen kunnan 150-juhlavuoden kunniaksi Kauha-Hiihto ry järjestää hiihtopäivän Muurahaisen Luontokeskuksessa kaikilla herkuilla18.2. Perinteisten pitkien hiihtojen lisäksi lapsille on oma tapahtuma ja ilmainen keitto tarjotaan kaikille paikan päälle saapuneille. Lähtö 60 km matkalle tapahtuu klo 10, lyhyemmille taipaleille (30, 20 ja 10 km) klo 11 ja lasten hiihto alkaa klo 11.15.

 

Lasten hiihto

Lasten hiihdossa ei ole osanottomaksua, sarjat ovat 4, 6 ja 8v. Lyhyet ladut kiertävät Luontokeskuksen kentällä ja pururadalla. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä. Kaikki osanottajat saavat maalissa kuulutuksen, mehun, ajan, muistomitalin ja kokemuksestaan lisää intoa hiihtämiseen. Luontokeskuksessa on pitkin aamua hieno urheilujuhlan tunnelma, kun sadat hiihtäjät eri puolilta maata saapuvat paikalle ja valmistautuvat lähtöön.

Ilmoittautuminen pitkille matkoille

Sähköinen ilmoittautumislomake Kauha-Hiihdon nettisivuilla ohjaa ilmoittautumiseen ja maksamiseen verkkopankissa. Ennakkoilmoittautuminen jatkuu perjantaihin 16.2. klo 19 saakka. Paikan päällä voi ilmoittautua ennakkoon entiseen tapaan perjantaina klo 15-17 Virkussa.

Perhehiihtoon (10 km) toivotetaan tervetulleiksi uusia hiihtoperinteen jatkajia vanhempineen ja isovanhempineen. Siihen on kätevintä ilmoittautua lähtöpaikalla, sillä maksukin siihen on sunnuntaina sama kuin ennakkoon ilmoittautuneilla.

Ennakkoon ilmoittautuneet saavat lähtönumeronsa lähtöpaikalla. Jälki-ilmoittautuminen onnistuu hiihtoaamuna Muurahaisissa klo 7.30 lähtien ja viimeistään tuntia ennen starttia.

Pienois-Lapin ladut kunnossa

Kauha-Hiihdon tavaramerkkinä ovat olleet huolella tehdyt ladut. Tänä talvena lunta on taas saatu hyvin ja sääennusteet lupaavat kunnon talven jatkuvan. Talkoomiehet ovat ahkeroineet jo sulan maan aikana rumpuja kuntoon ja ratamestari Antti Köykkä on pohjustanut reittejä ensilumista alkaen. Reitti on ajettu myös latukoneella, joten urasta on saatu leveä ja kestävä.

« Takaisin