Sukset kannattaa huoltaa heti hiihtokauden päätyttyä.

Sukset kannattaa huoltaa heti hiihtokauden päätyttyä.

Kauden päätteeksi hiihtäjä huoltaa suksensa

1.4.2021

Tämä talvi on ollut hiihtäjille ja laskettelijoille suopea, koska kelejä on riittänyt harrastamiseen jo usean kuukauden ajan. Hiihdon ja lasketteluharrastuksen suosion on huomannut myös alajärveläisen VVR-palvelun yrittäjä, Jussi Haapa-aho, jonka yrityksen toimialoja ovat suksien ja lasketteluvälineiden huolto- ja voitelupalvelu sekä hiihdon tekniikkaopetus ja hiihtovalmennus. Tänä talvena käynnistyneessä yrityksessä asiakkaita on riittänyt mukavasti, ja heitä on ollut ympäri Etelä-Pohjanmaan. VVR-palvelussa asiakkaat palvellaan kokonaisvaltaisesti ja periaatteena on se, että asiakas saa välineiden huoltoon neuvot, joilla pärjää itsenäisestikin, isompien huoltojen välissä. Asiakkailla on ollut paljon tiedon tarvetta myös suksien valintaan ja hiihtotekniikkaan liittyen.

Nyt hiihtokelit ovat loppusuoralla ja suksien sekä lasketteluvälineiden kesähuollon aika alkaa lähestyä.  Samalla on hyvä pysähtyä ajattelemaan, missä suksensa ja lumilautansa aikoo kesähelteiden yli säilyttää. Sukset pystyy puhdistamaan itsekin, mutta helpointa on teettää se ammattilaisella. Kesähuollossa suksesta poistetaan voiteet ja lika ja tämän jälkeen sukset suojavahataan. Tämä pätee niin hiihto- kuin lasketteluvälineisiin. VVR-palvelusta kerrotaan, että säilytyksessä kannattaa huomioida se, etteivät sukset ole pidikkeissä liian tiukalla, jotta suksen profiili ei muutu. Myös tasainen säilytyslämpötila ja auringonvalolta suojaaminen ovat tärkeitä, jotta välineet säilyvät hyvinä kesän yli.   

Jos itseltä ei löydy sopivia tiloja suksien säilytykseen, tarjoaa VVR-palvelu tähän ratkaisun vuokraamalla edullista säilytystilaa asiakkaiden suksille. Lisäksi suksien ja lumilautojen kesähuoltojen rinnalla VVR-palvelu tarjoaa harjoitteluohjausta kesäkauteen, jotta hiihto maistuu taas ensi talvenakin.

« Takaisin