Kun Mooseksen kahvipöytään istuutuu pankinjohtaja Loponen lottomiljoonahuhujen tuomana, löytyy tarjottavaksi hätiseltään näkkileipää ja viimehetkellä puhtaat kupit.

Kun Mooseksen kahvipöytään istuutuu pankinjohtaja Loponen lottomiljoonahuhujen tuomana, löytyy tarjottavaksi hätiseltään näkkileipää ja viimehetkellä puhtaat kupit.

Kätkänjoen kesäteatterissa Mooseksen penninpyöritys

17.6.2021

Juhannuksen jälkeisenä tiistaina alkaa

Pian pitkä odotus loppuu, sillä Kätkänjoen kylätalon pihapiirissä alkaa kesäteatterikausi – monelle ensi-illan ajankohta on tuttu ”juhannuksen jälkeinen tiistai”.

Kätkänjoen kesäteatterin 16. kauden esityksissä tunnelmaa ja nostalgiaa riittää, kun kesän esityskauteen on valmisteltu ”Mooseksen penninpyöritys”. Jo 2019 syksyllä valitun näytelmän on kirjoittanut Raimo Suuronen. Voi sanoa että nyt on tehty komediaa huolella.

Tapahtumat alkavat  värikkäällä 70-luvulla kun Mooses (Teuvo Viitasaari) ja Alma (Mari Ylinen) saapuvat lomamatkalta. Mutta johan tuota epäilee taksikuski Romppainenkin (Meiju Palomäki) että eihän sitä ole matkailuun varaa kuin lottovoittajalla – epäilys jonka Mooses itse vahvistaa pitävänsä paikkaansa, vaikkakin ei ehkä oletetussa laajuudessaan.

Samaan aikaan paikalliseen buariin ilmestyy outoa matkaajaa, kun motoristi Kike (Anneli Palolampi) ja huonoa suomea puhuva Piret (Katja-Marja Ristolainen) pysähtyvät pitkästä matkasta syömään; raha-asioista on kiinnostunut useampikin, kun Kikellä tuntuu olevan kova kiire pankkiin. Kun ristiin kuulumisia vaihtuu rahoista ja lottovoittajista, on pian pankinjohtaja Loponen (Pentti Pykälämäki) hienosti istumassa Mooseksen kahvipöydässä näkkileipätarjoamisten äärellä.

Muissa näytelmän rooleissa nähdään mm. Pekka Lyly, Tiina Pollari, Teija Mesimäki, Emma Heikkilä, Teijo Pienimäki ja Janne Vuorela. Esityskausi on valmistunut yhteistyössä Lakeudenportin kansalaisopiston ja Alavuden kaupungin vapaa-aikatoimen kanssa. Näytelmän on ohjannut Janne Vuorela.

Esityskausi alkaa tiistaina 29.6. klo19 ja kaikkiaan esityksiä järjestetään 10 kertaa. Lippuja esityksiin saa varaamalla ennakkoon sekä lipunmyynnin kautta – tokikin mahdollisten rajoitusten puitteissa. Järjestäjätahot toivovat katsojien tulevan paikalle terveinä ja flunssattomina.

Näytökset järjestetään Kätkänjoen kylätalolla Alavudella (Takakakatu 92, 63430 Kätkänjoki). Koko näytelmäohjelmisto on nähtävissä www.katkanjoenkesateatteri.fi

« Takaisin