Kaikilla VM Carpetin tehtaalla kudotuilla matoilla on Avainlippu-tunnus.

Kaikilla VM Carpetin tehtaalla kudotuilla matoilla on Avainlippu-tunnus.

Karvalan Black Friday ei synkistele hinnoilla

27.11.2019

Tomi Olli

Vuoden kovimmat mattotarjoukset lyödään tiskiin VM Carpetin poistopäivässä perjantaina 29.11. Lappajärven Karvalassa sijaitseva myymälä avautuu kello 12, ja ostoaikaa on aina iltayhdeksään saakka. Matto-ostosten lomassa voi nauttia glögi- ja piparitarjoilusta sekä osallistua mattoarvontaan. Alennukset ovat Black Fridayn mukaiset, 50-90 prosenttia.

VM Carpetin tehtaalla on valmistettu mattoja vuodesta 1973 lähtien. Yrityksen perustivat nykyisen toimitusjohtajan Harri Viita-ahon vanhemmat Aila ja Arto Viita-aho. Harri Viita-aho painottaa mattojen valmistuksen olevan edelleen vankasti Lappajärvellä.

- Monet suomalaisyritykset ovat viime vuosina siirtäneet tuotantonsa halvemman työvoimakustannusten maihin. Me olemme sataprosenttisesti kotimainen yritys ja haluamme jatkossakin pitää valmistuksemme Suomessa.

- Mattomme tehdään maailman parhaista raaka-aineista. Tiedämme mistä materiaalimme tulevat ja tunnemme jokaisen tuotantovaiheen. Näin syntyy laatua, jonka takana voimme ylpeinä seistä, Viita-aho painottaa.

Uusia malleja

VM Carpetin mattojen materiaalivalinnoissa korostuvat ekologisuus ja kestävä kehitys. Tästä kertoo myös ensi vuoden uutuustuotteiden kärkenä oleva mattomallisto, joka koostuu kolmesta upeasta matosta, jotka ovat saaneet nimensä yrityksen perustajaperheen mukaan: Viita, Viiva ja Aho. Viiva ja Aho ovat kudottuja, sileäpintaisia mattoja, Aho yksivärinen ja Viiva sitä täydentävä leveäraitainen malli, jonka on suunnitellut Muotoilutoimisto Ratia. Viita taas on väreiltään kudottuihin malleihin sointuva nukkamatto. Uutuusmallien tuotanto alkaa joulukuussa.

- Uutuusmalliston perustana ovat luonnonmateriaalit villa, pellava ja paperinaru. Kaikissa kolmessa matossa käytetty villa-pellavalanka on kehitelty yhteistyössä pitkäaikaisen langantoimittajamme kanssa.

- Langan villa on uutta Uuden Seelannin villaa ja pellava kasvatetaan Euroopan suurimman pellavantuottajamaan Belgian pelloilla, kertoo Viita-aho.

Näin joulusesongin alkaessa haluaa Viita-aho myös muistuttaa kaikkia suomalaisen työn tärkeydestä.

- Jos jokainen suomalainen ostaisi kympillä kuussa lisää suomalaisia tuotteita tai palveluita, syntyisi 10 000 vuosityöpaikkaa, Viita-aho laskee.

« Takaisin