Peetu Matalamäki (piikissä) haki viime viikonloppuna Ruotsista vauhtia tulevan lauantain Karvian SM-kahinoihin. (Kuva: Jari Nurminen)

Peetu Matalamäki (piikissä) haki viime viikonloppuna Ruotsista vauhtia tulevan lauantain Karvian SM-kahinoihin. (Kuva: Jari Nurminen)

Kartingin tuplamitalisti siirtyi Crosskart-areenoille

15.5.2024

Viime kaudella karting-radoilta kovatasoisen IAME -sarjan hopeaa ja SJM-pronssia Mini 60 -luokasta saalistanut ilmajokelainen Peetu Matalamäki (13) on valmis uusiin haasteisiin.

  Karting-auto vaihtui talven aikana Xtream Junior -luokan Crosskart-laitteeseen. Autoon perehtymisen ja kahden testikilpailun jälkeen Peetu on valmis aloittamaan tulevana lauantaina Karvialta käynnistyvän rallicrossin SM-sarjan.

  Talvikuukausien aikana Peetu oli tiiviisti mukana isänsä Jari Matalamäen operoimassa auton pura, huolla ja kokoa -operaatiossa. Uuden 6-vaihteisen, 600-kuutioisen kisapirssin tekniikka tuli juniorille tutuksi ennen ensimmäisiä vetoja radalla. Talvella Peetu oli mukana Alavieskan SM-jääradalla, josta lähti mukaan molemmista finaaleista luokan toinen sija.

Ruotsista rc-tuntumaa

  Rallicross-kisojen yhteislähtöjen kokemusta Peetu haki viime viikonloppuna Tierpin rc-radalta Ruotsista. Ensimmäisen päivän rallisprint-tyyppinen tynnyreiden kierto ei palvellut tarkoitusta.

  Toisen päivän rc-kisan yhteislähdöistä ilmajokelainen sai hakemaansa. Peetu päästeli alkueristä kaksi kakkossijaa ja yhden voiton ollen alkuerien kuudes.

  Ilmajokelaisen mahdollisuudet olivat edetä aina finaaliin saakka, mutta semifinaalin ensimmäinen kierros oli tyly. Kisa jäi kesken.

  -Peetu otti hyvän startin ja oli ensimmäiseen kurviin mennessä kisaamassa ykköspaikasta. Neljäntenä kurviin hyökännyt kilpailija osui kolmantena olleeseen, jonka auto kimposi Peetun auton kylkeen. Särkynyt iskunvaimennin ja muut vauriot pakottivat keskeytykseen, kuvaili tapahtunutta seurannut Jari Matalamäki.

  Ruotsin retki toi paljon remonttia ennen Karvian SM-avausta, mutta kokemus uudesta luokasta valoi uskoa jatkoon.

  -Kuudes sija alkuerien jälkeen oli enemmän kuin mitä olimme odottaneet ensimmäisestä rallicrosskisasta, Peetu tiivisti viikonlopun saldon.

Valmis Karvialle

   Tulevan lauantain SM-kahinoissa Matalamäki Racingin miehistö on uuden edessä. Peetu saa vastaansa monta nälkäistä kuljettajaa, joilla on paljon kokemusta eri Crosskart-luokista ja rc-radoista. Ilmajokelaisen kartingista hakema kilpailukokemus pitää sovittaa uuteen ympäristöön.

  -Uudet radat, asfaltin ja sorapinnan vaihtelut ja kisan aikana radalla muuttuvat olosuhteet ovat uutta kartingin jälkeen. Olen kuitenkin innoissani crosskartista ja haluan kehittyä tässä lajissa. Olen valmis Karvialle mittaamaan mihin vauhtini riittää SM-sarjassa, Peetu heittää.

 

                                                                              Teksti: JiiVee Korpela

« Takaisin