Lauri Pitkänen sekä takana seisovat Nina Rissanen ja Riitta Pitkänen ovat pysähtyneet karaoken esiintymislavalle, kun siellä ei keskellä arkipäivää laulajia ollut.

Lauri Pitkänen sekä takana seisovat Nina Rissanen ja Riitta Pitkänen ovat pysähtyneet karaoken esiintymislavalle, kun siellä ei keskellä arkipäivää laulajia ollut.

Kartano Kievarin toiminta on monen tukijalan varassa

28.1.2016

Lauri Pitkänen sekä takana seisovat Nina Rissanen ja Riitta Pitkänen ovat pysähtyneet karaoken esiintymislavalle, kun siellä ei keskellä arkipäivää laulajia ollut.

Taisto Järvinen

Laadukkaat ohjelmat ja monet palvelut mahdollistavat toiminnan ympäri vuoden

Kartano Kievari Äänekosken Hietamalla tunnetaan monipuolisena viihde- ja toimintakeskuksena. Talvella Kartano Kievari mielletään tanssitalona. Kesällä tunnettavuutta antaa etenkin kesäteatteri. Vuoden ympäri pyöriviä toimintoja ovat kokous- ja juhlatilaisuudet sekä majoitustoiminta.

Kartano Kievarin yrittäjät Riitta ja Lauri Pitkänen näkevät yritystoiminnassaan monia myönteisiä asioita, vaikka joidenkin mielestä aika on huono milloin mihinkin asiaan.

  • Valoisin mielin on lähdetty alkaneen vuoden toimintaan. Kiinteistö on kunnostettu. Taloon asennettiin maalämpö, jonka johdosta energialasku pieneni varsin paljon. Päärakennuksen ilmastointi on saatettu ajan tasalle. Myös muilta osin päärakennuksen kunnostus tilaussaunan rakentamisineen on edennyt suunnitelmien mukaan.
  • Talvella keskitymme tanssitalon pyörittämiseen. Lopputalven artistikattauksessa esiintyvät mm. Leif Lindeman, Marita Taavitsainen, Kyösti Mäkimattila, Matti ja Teppo, Lasse Hoikka & Souvarit sekä Neljän Suora. Kartano Kievari tanssittaa lokakuulta huhtikuun loppuun. Parketille sopii noin 800 tanssijaa.
  • Karaoke vetää laulajia, niinpä yleisölle ilmainen karaoke tuo illan aikana jopa 60-70 laulajaa. Merkittävä tapahtuma meillä on huhtikuun 9. päivänä järjestettävä Laulun taikaa -finaali.
  • Monenlaiset juhlat ja koulutustilaisuudet sekä perhe- ja muut yksityistilaisuudet sävyttävät talon toimintaa muina kuin tanssi-iltoina, Riitta ja Lauri Pitkänen sanovat.

Stand up -illat ovat ympäri vuoden järjestettäviä tilaisuuksia. Tulossa iltoihin ovat mm. Heli Sutela, Niko Kivelä, Tomi Haustola sekä muita koomikkoja.

Kartano Kievari on merkittävä majoitusten tarjoaja. Talossa on 18 majoitushuonetta, ja yksi huone tulee lisää. Huoneiden käyttöaste viihdeiltoina on hyvä. Äänekosken tulevan biotuotetehtaan rakentaminen lisää käyttöastetta.

Riitta ja Lauri Pitkänen ovat tanssiopettajia ja Tanssin Taikaa -yhdistyksen perustajajäseniä. Vuositasolla Pitkästen lavatanssikursseilla käy jopa 10 000 oppilasta, ja toiminta-alueena on koko Keski-Suomi.

Tuohon kun lisätään vielä Lauri Pitkäsen Larke-vaappujen valmistus, niin työtä on yrittäjien kädet täynnä.

 

Kesäteatterinveto säilyy

Kievarin Kesäteatteri on käsite sinänsä. Yli 600 henkilöä vetävä katettu ja selkänojallisilla istuimilla varustettu teatterin katsomo vetää yleisöä monen maakunnan alueelta.

Kartano Kievarin myynnistä ja markkinoinnista vastaava Nina Rissanen valottaa tulevan suven kesäteatterin ohjelmistoa, joka pitää sisällään neljä eri teatteriesitystä.

  • Ensi kesänä on tulossa Uuden Ilosen Teatterin ”Aikamoisia akanketaleita”. Koko heinäkuun ajaksi näyttämölle tulevassa lauluhupailussa nähdään Heikki Silvennoinen, Sari Havas, Riitta Havukainen, Elina Stirkkinen ja Jyrki Kemppainen. UIT tuo vielä elokuussa neljä näytöstä viime kesän hitistä ”Melkoisia muskettisotureita”, jossa esiintyvät mm. Puntti Valtonen, Jussi Lampi ja Sari Siikander.
  • Kesäkuussa nähdään Mielensäpahoittaja ja nuoret tekevät perinteisen koko perheen musiikkinäytelmän Robin Hood.

Yhteystiedot:

Kartano Kievari

Saarijärventie 434

44170 Hietama

0207 436 450

www.kartanokievari.fi

« Takaisin