Kypärää pitävä Miikka Karilainen ja Arttu Asunmaa odottavat talven ja lumen tuloa.

Kypärää pitävä Miikka Karilainen ja Arttu Asunmaa odottavat talven ja lumen tuloa.

Karilaisella odotetaan lunta myös etelään

19.11.2020

Ähtäriläinen vene- ja pienkonetalo Karilaisen Marko Karilainen kertoo kesän menneen odotettua paremmin, jopa niin, että parhaimmillaan veneet meinasivat loppua käsistä.

Korona on iskenyt moneen alaan ikävästi ja lujasti, mutta hieman yllättäen mökkeily sekä erilaiset ulkoilu- ja luontoharrastukset ovat nostaneet selvästi suosiota kesän aikana. Koronan rajoittama arki on muuttunut ja ihmisillä on enemmän aikaa niin itselle kuin perheelle, todennäköisesti kesän jatkoksi myös talvella.

Kelkka vai mönkijä?

On selvää, että jos suksi ei luista, niin pyörät kumminkin pyörivät ja mönkijäkauppa käy ympäri vuoden. Ainakin vielä lunta pitää lähteä etsimään kelkkojen jalaksien alle vielä Lapista. Innokkaimmat aktiivikelkkailijat ottavat kelkan kärrylle ja lähtevät pohjoiseen ajamaan. Talvea odotellessa saatetaan harkita talven menopeliä - kumpi olisi parempi tai viisaampi hankinta, kelkka vai mönkijä?  

- Marraskuun alussa kelkkakauppa odottaa  vielä talven tuloa varovaisen toiveikkaana koronasta huolimatta, nyt vielä eletään mönkijäkautta, mutta tilanne voi muuttua nopeasti.

- Mönkijä on selvemmin monikäyttöinen työkalu kun taas kelkka sopii kuntoa vaativaan liikuntaan, latujen tekoon sekä kalastusharrastajien liikkumiseen. Noin 80 % kelkan ostajista hankkii kelkan sporttista kuntoilua ajatellen.  

- Takavuosina 5-10 vuotta sitten ostettiin paljon mönkijöitä, mutta nykyään suuntaus on kallistumassa takaisin kelkkojen suuntaan. Pakkasta ja lunta tosin tarvittaisiin myös täällä etelässä kelkkakaupan piristämiseksi.

- Mönkijä hankitaan nykyään enemmän työkäyttöön, kuten metsäkärryllä rankojen ajoon, puskulevyllä lumien työntöön jne. Mutta mönkijällä voi olla myös auton korvike lyhyillä matkoilla, kuten mökillä.

- Mönkijöissä on useita malleja. Traktorikortilla ajettavia ja korkeinaan 60 km/h kulkevia mönkijöitä on hankittu nuorille mopoauton sijaan, kun taas aikuinen B-ajokortin omaava saa ajaa liikkeessä myytävillä järeämmillä mönkijöillä liikenteen seassa jopa 80 km/h.

Karilainen Oy on täyden palvelun talo, jossa on hyvä valikoima niin kelkkojen kuin mönkijöiden varusteita, takuut, huolto ja varaosapalvelu toimivat Karilaiselta vakuutetaan.    

 

Yhteystiedot:

Karilainen Oy

Kisällintie 1, 63700 Ähtäri

Puh. 042 47501

www.karilainen.fi

(Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)

« Takaisin