Marko Karilainen suosittelee käyntiä verkkosivuilla tai ihan liikkeessä. Hänen mukaansa Karilaisen kokonaistarjonta on kattava, sillä saman katon alta löytyy niin myynti, huolto, varaosat, vakuutusyhtiöiden korjaukset kuin talvisäilytyspalvelut. ”Tämä on harvinaista alueellamme, myöntää Marko Karilainen.” Laadukkaat Yamaha-perämoottorit täydentävät venehankinnan.

Marko Karilainen suosittelee käyntiä verkkosivuilla tai ihan liikkeessä. Hänen mukaansa Karilaisen kokonaistarjonta on kattava, sillä saman katon alta löytyy niin myynti, huolto, varaosat, vakuutusyhtiöiden korjaukset kuin talvisäilytyspalvelut. ”Tämä on harvinaista alueellamme, myöntää Marko Karilainen.” Laadukkaat Yamaha-perämoottorit täydentävät venehankinnan.

Karilainen Ähtärissä on veneilijöiden asialla

17.4.2024

Pienkoneet täydentävät valikoimaa

Vivi Triballi

Veljekset Marko ja Miikka Karilainen toimivat yrittäjinä Karilainen Oy:ssä Ähtärissä. He vastaavat Karilaisen vene- ja pienkonemyynnistä. Yritys työllistää kuusi ammattilaista ympäri vuoden.

 • Myynnissä toimivat lisäkseni Miikka ja Nico Karilainen. Huollon vastaanotosta ja varaosapuolesta vastaa Arttu Asunmaa ja huollossa työskentelevät Risto-Matti Rautio ja Weke Toivola, kertoo Marko Karilainen.

Hänen mukaansa osaava henkilökunta auttaa asiakkaita päivittäin löytämään sopivat tuotteet ja palvelut.

 • Veneilyyn tai harrastuksiin liittyviä varusteita on paljon ja verkkokauppahan on käytössä ympäri vuorokauden. Sieltäkin voi tilata tuotteita helposti kotiin, ehdottaa Marko.

Siinä missä huolto oli alkuaikoina alihankintana eri yrityksiltä, on se nyt osa Karilaisen toimintaa.

 • Olemme ottaneet huollot osaksi yrityksemme toimintaa, mikä selkeyttää ja tehostaa palveluita. Vuosi sitten saimme myös täydennystä henkilökuntaan, kun poikani Nico Karilainen aloitti myynnissä heti päästyään armeijasta, paljastaa Marko.

Valikoimat parhaimmillaan

Kevät saa veneilijät heräämään ja Karilainen onkin hyvin ajan hermolla.

 • Juuri näin keväällä, kesäkauden alkaessa on valikoimamme parhaimmillaan. Olemme varmasti alueemme suurimpia, ellei suurin toimija venemyynnin osalta ja edustamme valtakunnallisesti kärkimerkkejä; Buster, Yamarin, Finnmaster, Husky, Terhi, Suvi ja kaikki tietenkin markkinajohtaja Yamahan moottoreilla varustettuina. Myös Yamahan vesijetit kuuluvat valikoimaamme, kertoo Marko Karilainen.

Karilaiselta löytyy alueen laajin vaihtovenevalikoima ja paljon muutakin kesään liittyvää konetta ja tarviketta.

 • Tällä hetkellä meillä on yli 30 vaihtovenettä hintaluokassa 3900–189 000 euroa. Lisäksi Savorak ja LP- laiturit ja laituritarvikkeet täydentävät vesille tarjottavaa valikoimaamme. Can-Amin mönkijät kuuluvat myös myyntituotteisiimme ja mallisto on todella kattava. Meiltä löytyy nuorison 110cc laitteesta aina 6x6 malleihin ja kopillisiin malleihin laitteita. Lisäksi Stigan puutarhakoneet löytyvät täältä, kertaa Karilainen ja lisää Can-Am -uutuusmalliston olevan liikkeessä näyttävästi esillä.

Verkkokauppa pyörii vilkkaasti ympäri vuoden

Vaikka Karilaisen verkkokauppa toimii läpi vuoden vilkkaana, sen kerrotaan kesää kohti vielä kiihtyvän.

 • Moni hankkii esimerkiksi veneen varusteita sekä huoltotarvikkeita verkkokaupan kautta, juuri sen helppouden takia, koska iso osa asiakkaistamme on eri puolilla Suomea.

Jopa Suomen ulkopuolelta tehdään verkko-ostoksia ja uusia asiakkaita tulee koko ajan.

 • Verkosta tehdään kauppaa myös sellaisten asiakkaiden kanssa, jotka muuten eivät ole meillä käyneet, mutta toki suurin osa asiakkaista on Suomesta.

Kesää kohti mentäessä tietyt tuotteet ovat kysyttyjä.

 • Veneen varaosat, tarvikkeet sekä huolto-osat ovat suosituimpia näin keväällä. Jos jotain ei löydy varastosta, osalta maahantuojista ihan seuraavallekin päivälle saadaan tavaraa. Riippuu pitkälti mitä tarvitaan, Karilainen pohtii.

Myös tempaukset siivittävät myyntiä mukavasti.

 • Viimeksi olimme Pohojanmaan Kelekka -messuilla, Tuurin SM-Rallissa sekä tietenkin Helsingin Venemessuilla koko messujen ajan.

« Takaisin