Kansallisena hiihtopäivänä laduilla on tilaa kaikenikäisille hiihtäjille.

Kansallisena hiihtopäivänä laduilla on tilaa kaikenikäisille hiihtäjille.

Kansallinen hiihtopäivä haastaa ladulle lauantaina

21.2.2024

Suomenselän alueella useita teemapäivän hiihtotapahtumia

Taisto Järvinen

Kansallinen hiihtopäivä haastaa ladulle kaikkia suomalaisia ensi lauantaina 24.2. Suomen Ladun lanseeraaman hiihtopäivän tapahtumia on useimmilla paikkakunnilla ympäri Suomen. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Suomen Ladun jäsenyhdistykset. Kolmatta kertaa järjestettävän kansallisen hiihtopäivän tavoitteena on aktivoida kansalaisia hiihdon ja ylipäätään kuntoliikunnan pariin. Kansallisen hiihtopäivän aikana voi jokainen hiihtää itse haluamansa kilometrimäärän.

Suomenselän alueella järjestetään monia hiihtopäivän tapahtumia. Suomenselän Samoilijoiden puheenjohtaja Ulla Sisko Toivonen sanoo hänen edustamansa yhdistyksen olevan järjestämässä julkisten toimijoiden ja useiden järjestöjen sekä kyläyhdistysten kanssa hiihtopäivän tapahtumia Ähtärissä, Lehtimäellä ja Soinissa.

-Kansallisena hiihtopäivänä on hiihtolatujen läheisyyteen sijoitettu postilaatikoita. Laatikoissa oleviin vihkoihin hiihtosuorituksensa kirjanneet ovat mukana tuotepalkintojen arvonnoissa. Bongaamalla useita postilaatikoita on hyvä tilaisuus tutustua alueemme monipuoliseen latuverkostoon ja upeisiin talvimaisemiin.

Hiihtämiseen on aikaa koko päivä

Kansallisen hiihtopäivän liikuntasuoritus ei ole rajattu tiettyyn kellonaikaan, vaan aikaa hiihtämiseen on koko päivä. Näin toimien uskotaan monille löytyvän aikaa ainakin yhden hiihtolenkin verran.

- Hiihtopäivän järjestelyissä Ähtärissä ovat mukana kaupunki, Sydänyhdistys, Ähtärin Valpas, Honkiniemen luontoliikuntakeskus, Suomenselän Samoilijat, Ähtärin Eräveikot ja kyläyhdistykset Alastaipaleelta, Peränteeltä, Itä-Ähtäristä, Myllymäeltä ja Ähtärinrannalta. Hiihtosuorituksen kirjaamiseen tarkoitettuja postilaatikoita ja vihkoja on Ulamaston paikoitusalueella, Keskustan kuntoradalla, Kellomäessä, Mustikkavuorella, Ähtärinrannalla entisen koulun kentällä, Moksun laavulla, Honkiniemen luontoleirikeskuksessa, Myllymäen koululla, Itä-Ähtärissä Virtalan tienristeyksessä, Alastaipaleen kylätalolla sekä Peränteellä Jussilantien varrella.

Kellomäen talossa on tarjolla lämmintä mehua.

- Alastaipaleen kylätalolla järjestetään myös leikkimielinen hiihtokilpailu, jossa kaikki alle 15 vuotiaat osallistujat palkitaan mitalilla tai palkintolusikalla. Muille osanottajille on luvassa kahvia ja sämpylä. Kilpailu tapahtuu lauantaina 24.2. kello 12 – 14, kertoo kyläseurasta Markku Pajunen. Mukana on myös Sydänyhdistys. Myös lämmintä mehua, makkaraa ja kahvia pientä korvausta vastaan on saatavilla.

Kansallisen hiihtopäivän suoritusten kirjaamislaatikot Lehtimäellä ovat Keskikylän lämpölaitoksella yhdysladun alussa sekä kirkonkylän painikämpän seinässä ja Valkealammen kahviolla, joka on avoinna hiihtopäivänä kello 12 – 16. Myös lämmintä mehua on tarjolla. Lehtimäellä tapahtuman järjestävät Suomenselän Samoilijat ja Alajärven kaupunki.

Soinissa on omatoiminen laturetki Soinin keskustasta Kaihiharjuun. Matka on noin kahdeksan kilometriä per suunta. Kirjauslaatikko löytyy ladun varresta läheltä Kaihiharjua, jossa hiihtovihko koko päivän. Kaihiharjun esteettömällä laavulla Soinin kunta tarjoaa hiihtäjille lämmintä mehua ja jauhelihakeittoa kello 11 – 13 välisenä aikana. Soinissa tapahtuman järjestää Soinin kunta, innostajana Suomenselän Samoilijat.

« Takaisin