1)	Renault Meganea kuskaavalla Jere Pensaalla on mahdollisuus varmistaa nuorten luokan mestaruus kotikisassaan Laihian keskustan teillä.

1) Renault Meganea kuskaavalla Jere Pensaalla on mahdollisuus varmistaa nuorten luokan mestaruus kotikisassaan Laihian keskustan teillä.

Kaksi päivää rallisprinttiä Laihian keskustassa viikonloppuna

5.8.2015

 

Asfaltilla kurvailtavan rallisprintin Future Cupin kauden neljäs kisaviikonloppu päästellään tulevana lauantaina ja sunnuntaina Laihian keskustan teillä. Viikonloppuna ajettavissa osakilpailuissa ajetaan sama reitti. Yön aikana vain ajosuuntaa vaihtuu ja reitin pituus muuttuu muutamilla metreillä. Laihian Urheiluautoilijoiden isännöimään vauhtiviikonloppuun tulee liki 150 kilpailijaa eri puolilta Suomea.

  -Kaikki on kunnossa viikonlopun kisaa varten. Lupa-asiat keskustan teiden käyttöön kilpailussa on aikanaan hyväksytty, eikä valituksia reitin suhteen ole tullut. Siitä täytyy antaa iso kiitos keskustan asukkaille. Rallisprintissä on käytössä paljon tärkeitä Laihian keskustan teitä ja moni paikallinen joutuu miettimään viikonlopun liikkumiset uuteen malliin, selvittää kilpailut johtava laihialainen Juha Pensas.

  Laihian Urheiluautoilijoilla on vankka kokemus rallisprint-kilpailujen järjestämisestä. Aiemmin seura on järjestänyt monet SM-tasoiset kisat Laihian Perälässä. Tulevan viikonlopun pelkästään asfaltilla ajettava rallisprint on kuitenkin laihialaiselle laatuaan ensimmäinen.

Kilpailukeskus Länsitiellä

  Laihian Future Cupin -osakilpailujen kilpailukeskus on Laihian Länsitiellä monista ralleista tutun Laihian koulukeskuksen tiloissa. Koulukeskuksen alueella on myös kilpailijoiden varikkopaikat, johon kilpailun pääsylipun lunastaneilla on vapaa pääsy. Rallisprintin lähtö- ja maalipaikka sijaitsevat koulukeskuksen läheisyydessä. Kilpailun reitin pituus on hieman yli 2,5 kilometriä.

  -Paikalle saapuvan yleisön kannattaa huomioida kilpailujen alkamisajankohdat. Lauantaina ensimmäinen kilpailija lähtee reitille klo 15:00. Sunnuntaina aloitetaan jo klo 12:00. Yleisölle on varattu tilaa autojen parkkeeraukseen aivan reitin tuntumasta Laihian torilta. Laihianjoen eteläpuolelta tulevilla on tienvarsipysäköinti. Katselupaikat on merkitty pääsylipun mukana jaettavaan käsiohjelmaan. Yksityisille pihoille ei kenenkään pidä mennä, Pensas valaisee.

  -Lähialueelta Laihialta tuleville kannattaa suositella kulkuvälineeksi polkupyörää. Sillä pääsee nopeasti lipunmyyntipisteille saakka.

Tittelit auki

  Future Cupin kaikissa luokissa tittelit ovat vielä sarjan toiseksi viimeiseen osakilpailuun Laihialle tullessa täysin avoinna. Laihialla ei siis kenelläkään ole varaa varmistella. Oikea jalka on pidettävä suorana ja jarrutukset pitää asfaltilla osua kohdalleen.

  Laihialaisella Jere Pensaalla on kotikisassaan mahdollisuus varmistaa nuorten luokan voitto, mutta sekin vaatii vähintään toisen ja kolmannen sijan. Eikä sekään vielä riitä, vaan kauden päätöksestä Rovaniemeltä pitää hakea ainakin pisteet startteihin osallistumisesta.

  Nelivetoisten puolella pistekärkeä pitää Harri Arola Subarulla, hallitseva mestari Hannu Mäki-Ikola hiillosta Mitsulla kakkosena ja myös Mitsuun luottava Esa Polvi on kolmantena.

  Kaksivetoisilla laitteilla pistekärkeä pitää Bemaria kuskaava Aki Sahila. Citroën DS3 -autoa käskevä Teemu Kvick on toisena ja Toyota MR2 -autoon luottava Mikael Vuotari kolmantena.

  Kahden päivän piletti Laihian kovatasoiseen asfalttisprinttiin maksaa 15 euroa ja yhden päivän lipusta selviää kympillä.

 

                                                                              Teksti ja kuvat: JiiVee Korpela

« Takaisin