Leikkuulauta ja voiveitset ovat osoituksina taitavien käsien työstä.

Leikkuulauta ja voiveitset ovat osoituksina taitavien käsien työstä.

Kaks´Kättä työpaja ponnahduslautana työelämään ja opintoihin

6.6.2019

Kaks´Kättä työpaja täyttää kuluvana vuonna jo 25 vuotta ja on Etelä-Pohjanmaan suurin työpaja. Työpajan toiminta keskittyy työelämään valmentaviin palveluihin.

Työpajalla valmentautujien työmahdollisuuksia pyritään parantamaan monin eri keinoin, kuten ansioluetteloita päivittämällä, haastattelutilanteisiin valmistautumalla ja työelämän pelisääntöjä harjoittelemalla. Jokaiselle valmentautujalle tehdään henkilökohtainen suunnitelma, johon kirjataan tavoitteet pajajaksolle ja sen jälkeiselle ajalle.

Työpajalla voi suorittaa myös tutkinnon osia oppisopimuksella.

Valmentautujia pajalla on monella erilaisella sopimuksella esim. työkokeilussa, palkkatuetussa työssä, kuntouttavassa työtoiminnassa tai oppisopimuksella sekä myös ammatillisten oppilaitosten työssäoppimisjaksoilla. Työpajalle voit hakeutua ilman mitään koulutusta, oma kiinnostus ja motivaatio alaan riittää.

Kaks`Kättä työpajalla on 12 osastoa ja valmentautujia päivittäin n. 120, lisäksi vakituista henkilökuntaa 25 henkilöä. Päätoimipaikassa Päivölänkadulla sijaitsee Seinäjoen Kierrätyskeskus, Lounaskahvila Sapuska, Koti- ja Kiinteistöpalvelut, Puu-, Rakennus- ja Restaurointiosastot.

Seinäjoen ja Ilmajoen Kierrätyskeskuksissa myynnissä olevat tavarat ja vaatteet saadaan lahjoituksina yksityisiltä lahjoittajilta sekä yrityksiltä. Vaatekeräysastioita löytyy kaupungilta ja myymälöiden pihasta. Kierrätyskeskuksista löydät melkein kaikkea kodin sisustamisesta pukeutumiseen ja harrastamiseen. Voit tehdä todellisia löytöjä pikkurahalla. Kierrätyskeskuksilta voi tilata myös muuttoja ja kaatopaikkakuljetuksia sekä vaatteiden korjausompelua. Noudamme myös maksutta huonekaluja kierrätykseen myyntiin Seinäjoki – Nurmo -Ilmajoki alueelta.

Kahvila- ja ravintolapalveluita tarjoaa Lounaskahvila Sapuskan lisäksi Apilakirjaston kahvila sekä Järjestötalon ja Lukion kahvilat. Sapuska tarjoaa kotiruokalounaan ja Kirjaston kahvila keittolounaan joka arkipäivä. Lisäksi tilauksesta valmistuu ruokaa, kakkuja, leivonnaisia ym. tarjottavia. Kahvila-ja ravintolapalveluista kiinnostunut voi opetella ruuan valmistusta ja kaikkia lounaskahvilan työtehtäviä omassa tahdissa ammattilaisten opastuksella.

Puuosastolla valmistuu huonekalut alusta loppuun asti tilaustöinä yksityisille asiakkaille ja yrityksille. Lisäksi tehdään alihankinta- ja kokoonpano töitä yrityksille. Puuosastolla on kattava konekanta sekä nykyaikainen ruiskumaalaamo. Puuosastolta voi tilata myös tapetointi ja maalaustyöt remonttikohteisiin.

Restaurointiosastolla kunnostetaan ja restauroidaan vanhoja huonekaluja, ovia ja ikkunoita perinteisin ja uusin menetelmin asiakkaan toiveiden mukaan. Lisäksi tehdään tuolien ja istuinten verhoilua. Myös vaativammat entisöinti työt onnistuvat, kuten ootraus, marmorointi, lehtimetallointi ja aitokultaus.

Rakennusosaston työkohteet ovat pienistä remonteista ammatillisesti vaativiin kohteisiin. Lisäksi tehdään saneerauksia, pintaremontteja sekä kiinteistöjen purku- ja korjaustöitä.

Metalliosasto sijaitsee teollisuusalueella Tuottajantiellä. Metalliosastoa työllistää pääasiassa alihankintatyöt yrityksille. Tavallisimpia töitä ovat mm. sahaukset, pienet teräsrakenteet, särmäys ja kokoonpanotyöt. Metalliosastolla voit suorittaa myös mm. hitsausluokkia.

Erityistä kiitosta saa työpajan myönteinen ja kannustava ilmapiiri. Näillä eväillä on hyvä jatkaa seuraavat 25 vuotta.

« Takaisin